Ουκρανία: Παρούσα στην Eurovision 2024!

Η Ουκρανία θα λάβει μέρος στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 στο Μάλμο της Σουηδίας.

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, Suspilne, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό του 2024 καθώς και τη διοργάνωση εθνικού τελικού ο οποίος αναμένεται να είναι το Vidbir 2024.

Η Ουκρανία αποτελεί μία από τις πιο πετυχημένες χώρες του σύγχρονου διαγωνισμού έχοντας κερδίσει το βραβείο τρεις φορές, το 2004, το 2016 και το 2022. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως αποτελεί τη μόνη χώρα που δεν έχει αποκλειστεί ποτέ στους ημιτελικούς.

Η χώρα συνεχίζει να συμμετέχει στο διαγωνισμό πάρα το γεγονός πως από το Φεβρουάριο του 2022 βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, έχοντας δεχτεί εισβολή στα ανατολικά και νότια εδάφη της. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι βλέπει την Eurovision ως ένα μέσο αύξησης και διατήρησης της ευαισθητοποίησης σχετικά με τον αγώνα της Ουκρανίας να διατηρήσει την κυριαρχία της.

Στην Eurovision του 2023 στο Λίβερπουλ, η χώρα εκπροσωπήθηκε από το ντουέτο Tvorchi και το τραγούδι “Heart of Steel” και κατέλαβε την 6η θέση στο Μεγάλο Τελικό συγκεντρώνοντας συνολικά 243 βαθμούς.

https://www.youtube.com/watch?v=I2oqDpefJ1s&pp=ygUWZXVyb3Zpc2lvbiAyMjMgdWtyYWluZQ%3D%3D

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Ουκρανική συμμετοχή στην Eurovision 2024!

Πηγή: ESC Portugal

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *