Breaking News: Η Eurovision 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Malmö!

Η απόφαση έχει ληφθεί. Μόλις πριν από λίγο ο σουηδικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας  SVT  και η EBU  ανακοίνωσαν ότι ο  68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision  θα πραγματοποιηθεί στο  Malmö  και συγκεκριμένα στο Malmö  Arena!

Ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν

1ος ημιτελικός : Τρίτη 7 Μαΐου

2ος ημιτελικός : Πέμπτη 9 Μαΐου

Μεγάλος Τελικός : Σάββατο 11 Μαΐου

Αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα

Το Malmö  εξέφραζε πάντα  έντονο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του διαγωνισμού! Το είχαν  φιλοξενήσει το 1992  αλλά και το 2013 μετά την πρώτη νίκη της Loreen το 2012 με την ιστορική Σουηδική συμμετοχή “Euphoria” και τώρα για άλλη μια φορά μετά τη δεύτερη νίκη της Loreen φέτος με το τραγούδι “Tattoo“!

Το Μάλμε είχε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του επόμενου έτους, αφού τα σχέδια της πόλης της Στοκχόλμης που κατέθεσε ως πρόταση στο SVT συμπεριλάμβαναν την κατασκευή μιας προσωρινής αρένας στο Frihamnen τηςΣτοκχόλμης από την μηδέν, όταν ένα τμήμα της προσφοράς που κατατέθηκε διέρρευσε πριν από μερικές εβδομάδες!

Eurovision 2024 στο Malmö Arena

Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό ονομάζεται  Malmö Arena, το οποίο είναι ένας κλειστός χώρος πολλαπλών χρήσεων στο Malmö της Σουηδίας και ο χώρος για τους εντός έδρας αγώνες του συλλόγου χόκεϊ επί πάγου SHL Malmö Redhawks. Είναι η μεγαλύτερη αρένα στο SHL και η δεύτερη μεγαλύτερη κλειστή αρένα στη Σουηδία, με χωρητικότητα 12.600 για αθλήματα και 15.500 για συναυλίες, δεύτερο μόνο μετά το Globe Arena, που βρίσκεται στη Στοκχόλμη. Εκτός από τη φιλοξενία αγώνων χόκεϊ των Redhawks , η αρένα είναι συχνά ο χώρος διεξαγωγής ομαδικού χάντμπολ, φλόρμπολ, συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων. Έχει φιλοξενήσει και αγώνες κλειστού στίβου.

Το Malmö Arena φιλοξένησε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2013 από τις 14 έως τις 18 Μαΐου 2013 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χόκεϊ Εφήβων του 2014 από τις 26 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 5 Ιανουαρίου 2014. Έχει επίσης φιλοξενήσει πολλές εκδηλώσεις του Melodifestivalen όλα αυτά τα χρόνια.

Η αρένα βρίσκεται ακριβώς στο σιδηροδρομικό σταθμό Hyllie , από όπου υπάρχουν σιδηροδρομικές και λεωφορειακές συνδέσεις με τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Malmö , το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης και τον κεντρικό σταθμό της Κοπεγχάγης.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun.com για όλα τα τελευταία νέα σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 , που θα διεξαχθεί στη Σουηδία !

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κυριάκος
    Κυριάκος says:

    Τέλεια!!!
    Στο Μάλμε έχουμε μία 5η θέση το 1992 και μία 6η το 2013 και ελπίζω το 2024 να πάρουμε επίσης μια εξίσου καλή θέση εκεί.

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Προσωπικά περίμενα ότι θα είναι το Μάλμε μιας και στην αρένα της Στοκχόλμη θα γίνουν μεγάλες συναυλίες αυτές τις ημερομηνίες του ’24.
    Προσωπικά με βρίσκουν αντίθετο οι μέρες που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός καθώς οι πρόβες θα γίνονται κατά τη μεγάλη εβδομάδα για τους ορθόδοξους και ίσως κάποιες ορθόδοξες χώρες φέρουν αντιδράσεις. Οι 14,16,18 θα ήταν πολύ καλύτερες ημερομηνίες.

    Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Ενδεχομένως να μη συμβεί και τίποτα αλλά η ΕΡΤ βέβαια έχει αποσύρει συμμετοχή επειδή η διοργάνωση έπεφτε Μ. Σάββατο…
        Ένα σουσουρο θα δημιουργηθεί όταν τηλεοπτικές εκπομπές μεγαλοβδομαδιατικα παίζουν τις πρόβες της Eurovision. Στην Ελλάδα ζούμε….
        Εξάλλου, και άλλες ορθόδοξες χώρες ίσως να εκφράσουν μια δυσαρέσκεια όπως η Σερβία, η Ρουμανία, Αρμενία κλπ…
        Το ιδανικό θα ήταν στο Μάλμε στις 14,16,18.

        Απάντηση
        • Tg
          Tg says:

          Δεν είναι τόσο θρησκόληπτη πλέον τα κράτη της Ευρώπης, ακόμα και της ανατολικής. Κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Σίγουρα. Ούτως ή άλλως η ΕΡΤ είναι δημόσιος φορέας χώρας που δεν έχει μόνο χριστιανούς. Δεν έχει σημασία αυτό.

          Απάντηση
        • Γιάννης
          Γιάννης says:

          Μονο που τωρα ειναι 2η εβδομαδα του Πασχα!!Ιδανικο για εμασ τουσ μαθητες που ειμαστε φαν!Το ηθελα ετσι εδω και χρονια…Δεν πιστευω οτι εχει σημασια για τισ προβες ετσι κι αλλιως δεν μασ επηρεαζουν καπου

          Απάντηση
    • Gus
      Gus says:

      Για να λέμε τα πράγματα ως έχουν . Όλες οι διοργανώσεις στην Ευρώπη όταν είναι το Καθολικό Πάσχα μεταφέρονται …. Ωστόσο αυτός ο σεβασμός , ανοχή πείτε το όπως θέλετε, δεν συμβαίνει ότι έχουμε ορθόδοξο Πάσχα. Πολλά final four γίνονται Μεγάλη Βδομάδα . Απλά ας μην λένε εύκολα ότι εμείς οι Ορθόδοξοι είμαστε οι θρησκόληπτοι κτλ …. Τα πιο προηγμένα κράτη σέβονται την επίσημη θρησκεία τους .
      Απλά για να μην γράφω και πολλά , το ότι οι πρόβες θα είναι Μεγάλη Βδομάδα δεν πειράζει. Εξάλλου το τηλεοπτικό πρόγραμμα πλέον δεν συμβαδίζει με την θρησκευτική κατάνυξη των ημερών εδώ και πολλά χρόνια.
      Εμένα απλά με ενοχλεί που και εμείς οι Έλληνες εύκολα δίνουμε δικαιώματα για τους άλλους και ανοχή αλλά όταν είναι για δικά μας αμέσως τα κατακρίνουμε ως σκοταδισμό, θρησκοληψία κτλ ξεχνάμε δηλαδή αμέσως την αυτοδιάθεση ….
      Ο φίλος καλά έκανε την παρατήρηση ότι θα μπορούσαν να το κάνουνε και μια βδομάδα μετά δεν χάλασε ο κόσμος. Απλα η δική μου άποψη είναι ότι όταν μιλάς για σεβασμό αυτοδιάθεση να το κάνεις για όλους …. Εκεί πάσχει αυτό που γίνεται στην Ελλάδα … Μιλάνε αρκετοί για τέτοια ιδεώδη αλλά αυτά δεν αφορούν ότι είναι ελληνικό κτλ …

      Απάντηση
  3. Danai G
    Danai G says:

    Λογική επιλογή, με την Taylor Swift να έχει τρεις συναυλίες στο Friends Arena στις 17, 18 και 19 και με τις ομάδες ποδοσφαίρου να μη θέλουν να φύγουν από το Tele2, το Μάλμε ήταν η ιδανική επιλογή. Ας ελπίσουμε να έχουμε μία καλή οργάνωση.

    Απάντηση
  4. TG
    TG says:

    Δεν είναι τόσο θρησκόληπτη πλέον τα κράτη της Ευρώπης, ακόμα και της ανατολικής. Κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Σίγουρα. Ούτως ή άλλως η ΕΡΤ είναι δημόσιος φορέας χώρας που δεν έχει μόνο χριστιανούς. Δεν έχει σημασία αυτό.

    Απάντηση
  5. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Επειδή δεν εχω καταλάβει μπορει να μου απαντήσει καποιος.Ειναι υβριστικο και κακο προς την θρησκεια μασ αυτο με τισ ημερομηνιεσ?Γιατι μολις το ειδα χάρηκα γιατι θα εχουμε διακοπες ακομα.Για να ξερω και εγω εως Χριστιανος Ορθοδοξος τι στάση να κρατησω

    Απάντηση
  6. Vasilis
    Vasilis says:

    Αν λέμε τώρα..AN πάει η Παπαρίζου του χρόνου Eurovision στη Σουηδία αυτό θα είναι πολύ θετικό για εμάς. Επίσης τι τέλεια που θα γίνει στο Μάλμε, η διοργάνωση του 2013 ήταν υπέροχη και πολύ καλή χρονιά για εμάς.
    Η τελευταία χρόνια που η Ελλάδα θύμιζε όντως Ελλάδα στο διαγωνισμό και είχε γίνει και ο πιο ωραίος εθνικός τελικός τότε. Προσωπικά ήθελα να πάει το Angel.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *