Ελλάδα: Η διοίκηση της ΕΡΤ “αδειάζει” όσους συμμετείχαν στην φετινή παρωδία!

Δύο δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτό το σαββατοκύριακο δείχνουν την διάθεση της διοίκησης της ΕΡΤ απέναντι σε όσους ενεπλάκησαν με το project Eurovision την φετινή χρονιά με τα γνωστά αποτελέσματα, όχι μόνο στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά και σε επίπεδο εντυπώσεων και επικοινωνίας.

Η διοίκηση της ΕΡΤ φαίνεται να αδειάζει τόσο την φετινή ελληνική αποστολή, όσο και την κριτική επιτροπή, που βαθμολόγησε με το περίφημο 4αρι την συμμετοχή της Κύπρου, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, αλλά και την επιτροπή που επέλεξε τον Victor Vernicos και το What They Say, σημειώνοντας το χειρότερο αποτέλεσμα ποτέ της χώρας μας στον διαγωνισμό, αφού συγκέντρωσε μόλις 14 βαθμούς (οι 12 εκ των οποίων από την Κύπρο), στο πιο εύκολο ημιτελικό στην ιστορία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα TV NEA επικρατεί αμηχανία και εκνευρισμός σε πολλά ανώτερα στελέχη της ΕΡΤ για την όλη φετινή διαχείριση του project Eurovision. Παρότι είχε ακουστεί πως θα υπήρχαν παραιτήσεις και αλλαγές, αυτές δεν πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας των εθνικών εκλογών και οι όποιες ανακατατάξεις θα έρθουν από Σεπτέμβριο.

Αυτό που εξετάζει στην παρούσα φάση η διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι με ποιο τρόπο θα πρέπει να γίνει την επόμενη σεζόν η επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει ώστε αφενός να είναι κάτι ελκυστικό για το εγχώριο κοινό, αφετέρου η τελική επιλογή να μπορεί σταθεί με αξιώσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αφήνοντας στο παρελθόν την πλήρως αποτυχημένη από κάθε άποψη φετινή μας συμμετοχή.

“Άδειασμα” όμως φαίνεται να υπάρχει και στην επιτροπή που βαθμολόγησε με 4αρι τον Andrew Lambrou, στερώντας του μία θέση στο τελικό τοπ10 της βαθμολογίας. Με βάση τα όσα αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα το ΠΑΡΟΝ, με πληροφορίες που προφανώς προέρχονται από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, χαρακτηρίζεται ως φιάσκο η βαθμολογία της εν λόγω επιτροπής, που έδωσε μόλις 4 βαθμούς στην κυπριακή συμμετοχή.

Το δικό μας σχόλιο σε όλα τα παραπάνω είναι πως πάντοτε προϋπόθεση για την ίαση, είναι η διάγνωση του προβλήματος. Το γεγονός πως παρά τα όποια λάθη και παραλείψεις της, η διοίκηση της ΕΡΤ αντιλαμβάνεται πως τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν φέτος στο project Eurovision οδηγώντας της σε ένα άνευ προηγουμένου Βατερλώ δεν πρέπει να βρίσκονται σε καμία θέση ευθύνης την επόμενη σεζόν, αφού απέδειξαν περίτρανα την ακαταλληλότητά τους, είναι αρχικά θετικό. Σίγουρα δεν αρκεί για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και να βρεθούμε ξανά στο δρόμο των επιτυχιών, είναι όμως ένα πάνδημο αίτημα των φίλων του διαγωνισμού.

Όπως διαβάσατε όμως και σε προηγούμενα μας άρθρα, οι όποιες αποφάσεις για την Eurovision θα ληφθούν τους επόμενους μήνες και αφού οριστεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: TV NEA, ΠΑΡΟΝ
11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Nikolaos
    Nikolaos says:

    Η διοίκηση της ΕΡΤ (Ζούλας Παπαδημητρίου) έχουν το 1000% της ευθύνης για το φετινό φιάσκο κ μην προσπαθούν να το ρίξουν σε άλλους.
    – Αυτοί όρισαν την επιτροπή που επέλεξε τον Βερνίκο, (Κοζάκου και σια)
    – Αυτοί διόρισαν τα μέλη της αποστολής που διάλεξαν τον Ρήγο , Σεγρεδάκη. Που διάλεξαν το απόσπασμα από την δεύτερη πρόβα, κτλ κτλ
    – Αυτοί όρισαν την επιτροπή που έδωσε το 4άρι στην Κύπρο.
    Μακάρι να ισχύουν τα δημοσιεύματα ότι θα πάρουν πόδι.

    Απάντηση
      • Nikolaos
        Nikolaos says:

        Η διοίκηση της ΕΡΤ όρισε την επιτροπή που έδωσε το 4αρι στην Κύπρο.
        Η διοίκηση της ΕΡΤ όρισε την επιτροπή που επέλεξε τον Βερνίκο.
        Η διοίκηση της ΕΡΤ όρισε την ομάδα που έτρεξε την συμμετοχή.
        Άρα μήπως καλύτερα να αδειάσει τον εαυτό της και να σηκωθεί να φύγει ;

        Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αν υπάρχει όρεξη για αλλαγή από ψηλά τότε μπορεί και να πάει καλά το πράγμα αρκεί σε πρώτη φάση να πάρουν πόδι το τσούρμο των ανίκανων. Ούτε για την αναμετάδοση του διαγωνισμού δεν κάνουν…
    “…με ποιο τρόπο θα πρέπει να γίνει την επόμενη σεζόν η επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει ώστε αφενός να είναι κάτι ελκυστικό για το εγχώριο κοινό, αφετέρου η τελική επιλογή να μπορεί σταθεί με αξιώσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αφήνοντας στο παρελθόν την πλήρως αποτυχημένη από κάθε άποψη φετινή μας συμμετοχή.”
    Η λύση στο πρόβλημα είναι μία, Ελένη Φουρέιρα, μη τα ξαναλέμε.

    Απάντηση
  3. Tina
    Tina says:

    Αν στην ΕΡΤ αντιλήφθηκαν ότι τα πρόσωπα που ανέλαβαν το project eurovision ήταν τελείως ακατάλληλα και αντικατασταθούν από πρόσωπα που θέλουν και μπορούν να φέρουν την χώρα μας ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα τότε δεν βλέπω το λόγο που δεν μπορεί να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και να ξαναβρεθούμε στον δρόμο των επιτυχιών μην είμαστε απόλυτοι ας περιμένουμε οπως λέτε στο τέλος του άρθρου σας τις αποφάσεις της ΕΡΤ το επόμενο χρονικό διάστημα

    Απάντηση
  4. Music -Man
    Music -Man says:

    Φουρέιρα δαγκωτο από τώρα, και όλα θα διορθωθούν και θα ξεχαστούν σαν μια ανάμνηση παλιά που έλεγε και το άσμα του Πάρκου!

    Απάντηση
  5. Amesc
    Amesc says:

    Επειδή το αποτέλεσμα της φετινής χρονιάς ήταν σίγουρα απογοητευτικό αλλά και σε συνάρτηση πάντα με τα καλά αποτελέσματα των δύο προηγούμενων θεωρώ πως οι αλλαγές πρέπει να είναι στοχευμένες. Το τεσσάρι στην Κύπρο προσωπικά δεν μου λέει τίποτα γιατί δεν είναι ανάγκη οι δύο χώρες να αλληλοψηφιζόμαστε συνέχεια, αλλά όσον αφορά την επιλογή εκπροσώπου πρέπει η ίδια η ΕΡΤ να δει πόσοι και ποιοί είναι αυτοί που επέλεξαν ως καλύτερη τη φετινή συμμετοχή.

    Απάντηση
  6. Nick
    Nick says:

    Το ΡΙΚ έκανε την καλύτερη δουλειά που απομάκρυνε το Fame Story ως τρόπο επιλογής και πολύ φοβάμαι ότι για άλλη μια χρονιά θα μας κλέψουν έναν πιθανό εκπρόσωπο μας γιατί πολύ απλά η ΕΡΤ αδιαφορεί παντελώς για τον διαγωνισμό.

    Χρειαζόμαστε ριζικές αλλαγές. Ένας εθνικός τελικός με πολλούς καλλιτέχνες και διαφορετικά είδη θα ήταν ότι καλύτερο. Υπάρχουν πάρα πολλοί ταλαντούχοι που ενδιαφέρονται. Και επιτέλους ας στείλουμε κάτι που θυμίζει Ελλάδα. Από το 2019 επιμένουμε με ξένο ήχο και το κοινό μας έχει γυρίσει πλάτη.

    Όσο για την Φουρέιρα, νομίζω ότι πρέπει να την ξεχνάμε γιατί ούτε η ΕΡΤ την θέλει ούτε η PANIK θα την άφηνε να ξανά πάει. Οποιαδήποτε θέση εκτός της 1ης-2ης είναι αποτυχία για την ίδια. Επίσης μη γελιόμαστε πλέον η Φουρέιρα έχεις άλλες προτεραιότητες και έχει αλλάξει και το στυλ των τραγουδιών της. Και δεν κάνει την επιτυχία που έκανε. Η Josephine πιο περιζήτητη είναι και έχει πιο πολλά χιτ.

    Απάντηση
    • Αντώνης
      Αντώνης says:

      Απλα, να σε ενημερώσω οτι πηραμε 2 10αδες το 2021 κ 2022, όποτε δεν φταιει πάντοτε οτι στέλνουμε πιο “μη-Ελληνικά” κομμάτια.

      Απάντηση
  7. f
    f says:

    ας μου εξηγησει κάποιος γιατι ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ. να δινουμε 12 στη κυπρο καθε χρονο; ναι οκ φετος το αξιζε πιο πολυ απ οτι αλλες χρονιες αλλα κατανταει γελοιο και φασιστικο

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *