EBU: Συζητήσεις για απαγόρευση της τεχνητής νοημοσύνης στην Eurovision!

Οι διοργανωτές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision εξετάζουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης χρήσης περιεχομένου παραγόμενο με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) Jean-Philip de Tender σε συνέντευξή του στο Bloomberg στο Edinburgh TV Festival σχολίασε:

“Τι θα συμβεί αν κάποια στιγμή δούμε στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision ένα τραγούδι γραμμένο με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης;”

“H EBU εξετάζει πώς το χρειαζόμαστε αυτό (τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης) στο εγχειρίδιο κανόνων, καθώς και ότι η δημιουργικότητα πρέπει να προέρχεται από ανθρώπους και όχι από μηχανές.”

“Ο διαγωνισμός θα πρέπει να επιβραβεύει ανθρώπους στη σκηνή, που έχουν πετύχει
κάτι στη συγγραφή και στην εκτέλεση ενός τραγουδιού.”

Στο παρελθόν, ωστόσο, η Eurovision έχει εμπνεύσει πειραματισμούς τεχνητής νοημοσύνης. Το 2019 αλγόριθμοι αναπτυγμένοι εν μέρει από την Oracle Corp. ανέλυσαν εκατοντάδες παλαιές συμμετοχές για να δημιουργήσουν τη μελωδία και τους στοίχους για το “Blue Jeans and Bloody Tears” ένα ντουέτο μεταξύ της νικήτριας του 1978 για λογαριασμό του Ισραήλ Izhar Cohen και ενός ροζ ρομπότ.

Εσείς πιστεύετε πως έχει θέση η τεχνητή νοημοσύνη στο διαγωνισμό; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Bloomberg

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Thg
    Thg says:

    Σε συμμετοχές δεν πρέπει να επιτρέπεται. Δεν νοείται τέχνη , χωρίς να έχει φτιαχτεί από άνθρωπο με συναισθήματα. Στα intervals ωστόσο , ας είναι σιγά.

    Απάντηση
  2. vangelis vt
    vangelis vt says:

    Kαλά ας ξεκινήσουν από το να απαγορεύσουν τα ηχογραφημένα φωνητικά που τους πήρε τώρα ο πόνος για την ακεραιότητα του διαγωνισμού και βλέπουμε. Έτσι κι αλλιώς ο οποιοσδήποτε μπορεί να παρουσιάσει ως δικό του ένα προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.

    Απάντηση
  3. angela
    angela says:

    Δηλαδή αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει τεχνιτή νοημοσύνη για να γραψεί μέρος ή ολόκληρους τους στίχους του τραγουδιού πως ακριβώς θα το καταλάβουν?

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *