Λουξεμβούργο: Πληροφορίες για τους καλλιτέχνες που πήραν μέρος στις ακροάσεις!

Για τη συμμετοχή του Λουξεμβούργου στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ακρόαση με περίπου 100 πιθανούς υποψηφίους στο Rockhal τον Ιούλιο.

Μια εμφάνιση στη μεγάλη σκηνή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision διαρκεί τρία λεπτά, που θα σημαδέψει για πάντα τον τυχερό υποψήφιο. Μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, το Λουξεμβούργο επέστρεψε και ως εκ τούτου αναζητά τον υποψήφιο ή το συγκρότημα που θα πρέπει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 68η διοργάνωση στη Σουηδία. Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν αίτηση σε τρεις κατηγορίες:

  1. Τραγουδιστές και συγκροτήματα που μπορούν να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο τραγούδι.
  2. Υποψήφιοι που δεν έχουν ακόμη δικό τους τραγούδι.
  3. Συνθέτες και τραγουδοποιοί που θα συνεργαστούν με κάποιον από την κατηγορία 2 για να συνθέσουν ένα νέο τραγούδι.

Η Doropshi ήταν η πρώτη ακρόαση τον Ιούλιο από όλα τα άτομα που υπέβαλαν την υποψηφιότητά τους στη δεύτερη κατηγορία. Σε διάστημα δύο ημερών, οι πιο διαφορετικοί υποψήφιοι βρέθηκαν στο Rockhal.

Στα 63 του χρόνια, ο Pierre Urbing δεν ήταν μόνο ο γηραιότερος υποψήφιος, αλλά και ο πρώτος που τραγούδησε.

“Βασικά, ήταν πάντα επιθυμία μου να κάνω μουσική όταν ήμουν νέος, αλλά τότε η ευκαιρία δεν ήταν τόσο παρούσα όσο είναι σήμερα. Και τώρα είπαμε, προσπαθήστε να κάνετε κάτι για το Λουξεμβούργο”.

Η Melina Frisch είναι μόλις 16 ετών και έτσι ήταν μια από τις νεότερες που τόλμησαν να σταθούν ενώπιον της κριτικής επιτροπής.

“Πιστεύω ότι πρέπει να ζητηθεί από ακόμη και νεότερους να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι από μικρή ηλικία. Όχι μόνο ενήλικες. Το κάνω μόνο για πλάκα και ποιος ξέρει τι θα γίνει”.

Συνοδευόταν από την Christiane Hoffmann, φίλη της οικογένειας. Για εκείνη, το όνειρο της μεγάλης σκηνής είχε ήδη γίνει πραγματικότητα το 1991, όταν μπόρεσε να εκπροσωπήσει το Λουξεμβούργο ως πιανίστας στην Ιταλία.

“Ήταν λίγο αγχωτικό γιατί δεν μπορούσαμε να δούμε πολλά από τη Ρώμη. Έτσι έπρεπε να πηγαίνουμε στο Cinecittà κάθε δεύτερη μέρα για να κάνουμε πρόβες. Και ήταν πολύ ωραίο, γιατί γνώρισες και τις άλλες χώρες. Εκείνη την εποχή δεν ήταν πολλοί. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία.”

Πριν καν ανέβουν στη σκηνή οι υποψήφιοι των ακροάσεων, θα έπρεπε πρώτα να πείσουν την κριτική επιτροπή. Την επιτροπή απάρτιζαν η υπεύθυνη του RTL.lu Sandra Biintz, η υπεύθυνη πολιτιστικού προγράμματος του RTL Jenny Fischbach, ο συντονιστής της Eurovision Eric Lehmann, ο ειδικός στον ήχο Jules Serrig, ο επικεφαλής του Ραδιοφώνου Dave Gloesener και ο ραδιοφωνικός animator Samuel Steen.

“Θα έλεγα ότι το 50 τοις εκατό των υποψηφίων που παρουσιάστηκαν τραγουδούν καλά. Έχουμε κάνει και κάποιες προτάσεις για βελτίωση. Και νομίζω ότι ο κόσμος θα εξακολουθήσει να βελτιώνεται μέχρι τον Ιανουάριο, όταν θα ληφθεί η απόφαση και νομίζω ότι θα κρατήσουμε 40 με 50 άτομα”, λέει το μέλος της κριτικής επιτροπής Eric Lehmann μετά την πρώτη μέρα του cast.

Οι περισσότερες ερμηνείες ήταν a cappella. Κυρίως στα αγγλικά και στα γαλλικά, αλλά εν μέρει και στα λουξεμβουργιανά, γερμανικά, πορτογαλικά, ακόμη και στα σερβικά. Μερικοί σόλο ερμηνευτές συνοδεύονταν από κιθάρα ή πιάνο ή έφεραν μια μουσική συνοδεία. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι υποψήφιοι είχαν επιλέξει ένα πιο αργό τραγούδι. Η κριτική επιτροπή θα ήθελε περισσότερα τραγούδια up-tempo, αλλά θα το λάνει υπόψη για βελτίωση την επόμενη χρονιά και πιθανώς θα επιτρέψει τη μουσική υπόκρουση κατά τη διάρκεια των ακροάσεων.

Οι καλύτεροι τραγουδιστές αργότερα θα διαγωνιστούν με όσους υποψηφίους είναι ήδη πιο εδραιωμένοι στη μουσική βιομηχανία και έχουν τα δικά τους τραγούδια στο ρεπερτόριό τους. Στη συνέχεια, οι φιναλίστ θα διαγωνιστούν μεταξύ τους σε ένα μεγάλο τηλεοπτικό σόου στο Rockhal στις 27 Ιανουαρίου και ο νικητής θα εκπροσωπήσει το Λουξεμβούργο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε τον Μάιο του 2024.

Πηγή: RTL

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα γύρω από την Eurovision 2024!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *