Ο αρχηγός αποστολής της Νορβηγίας προβλέπει πως το Auto-Tune θα επιτραπεί σύντομα στη Eurovision!

Ο αρχηγός της νορβηγικής αποστολής, Stig Karlsen, προέβλεψε πως το Auto-Tune θα εισαχθεί αναπόφευκτα στον διαγωνισμό κατά τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο “Euro Trip Podcast”.

Ο συγκεκριμένος κανόνας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Melodi Grand Prix 2023,  τον εθνικό τελικό μέσω του οποίου προέκυψε η συμμετοχή της Νορβηγίας στο Λίβερπουλ.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Νομίζω ότι το autotune είναι παρεξηγημένο. Η Eurovision θα πρέπει να το κάνει γιατί η μουσική βιομηχανία θα το απαιτήσει».

 

«Το κοινό πιστεύει ότι το Auto-Tune κάνει τους ανθρώπους που δεν μπορούν να τραγουδήσουν να γίνουν αστέρες της ποπ. Αυτό είναι εφικτό μόνο σε ένα στούντιο. Αν ανεβάζεις κάποιον στη σκηνή και του ζητήσεις να τραγουδήσει ζωντανά, δεν μπορείς να τον κάνεις σπουδαίο τραγουδιστή, αν δεν είναι”.

 

«Ο αυτόματος συντονισμός που χρησιμοποιείται στο MGP βελτιστοποιεί τον ήχο… κάνοντάς τον να ακούγεται σαν επαγγελματικό προϊόν όπως κάθε άλλη τηλεοπτική εκπομπή στον κόσμο”.

Θα θέλατε να επιτραπεί η χρήση του autotune στον διαγωνισμό της Eurovision;

 


Μείνεται συντονισμένοι στο eurovisionfun για να διαβάσετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!


Πηγή: The Euro Trip Podcast

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιώργος Βαβάτσης
    Γιώργος Βαβάτσης says:

    Δε θα έπρεπε να συμβεί σε καμία περίπτωση! Ο διαγωνισμός μας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι μπορεί να βγάλει φωνάρες που ξεπερνούν κατά πολύ τα fake σε φωνή διάσημα τραγούδια Αμερικανών ή γενικά γνωστών τραγουδιστών που αν τους βάλεις live δε μπορούν να το κάνουν. Νομίζω πως ο συγκεκριμένος Νορβηγός είχε καλή πρόθεση να εισάγει μειώσει των επιτροπών για όλα τα τραγούδια που αδικούνται στον διαγωνισμό, αλλά τώρα φαίνεται καθαρά ότι τα κάνει όλα αυτά για την “αδικημένη” Νορβηγία. Κούρασες άρχοντα..

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *