Greece Marina Satti Second Rehearsal

Eurovision 2024: Η δεύτερη πρόβα της Ελλάδας!

Η επόμενη χώρα που πραγματοποιεί την δεύτερη πρόβα της στη σκηνή του Malmö Arena είναι η Ελλάδα. Τη χώρα μας εκπροσωπεί η Μαρίνα Σάττι, με το “ZARI“. Στόχος της ελληνικής αποστολής είναι να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί. Θυμίζουμε πως η ελληνική συμμετοχή βρίσκεται τόσο στην πρώτη δεκάδα των στοιχημάτων, όσο και στην πρώτη δεκάδα των περισσότερων δημοσκοπήσεων των φαν του διαγωνισμού. Παράλληλα, η πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι έχει συγκεντρώσει σχεδόν 2,5 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Ποια είναι η Μαρίνα Σάττι;

Πτυχιούχος κλασικού πιάνου, ανώτερων θεωρητικών στη μουσική, διπλωματούχος κλασικού τραγουδιού και υποκριτικής, αλλά και υπότροφος του διεθνούς φήμης Berklee College of Music, όπου σπούδασε ενορχήστρωση, παραγωγή και jazz μουσική δίπλα στους Danilo Perez και Jamie Haddad ανάμεσα σε άλλους, η Μαρίνα Σάττι ανέπτυξε έναν προσωπικό ήχο που συνδυάζει τις διαφορετικές μουσικές παραδόσεις με τις οποίες μεγάλωσε, όπως την ελληνική, την αραβική αλλά και τη βαλκανική. Έχοντας εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην European Jazz Orchestra (EBU) με έργα του Peter Herbolzheimer, έχοντας τραγουδήσει σε στο John F. Kennedy Center, στην Ουάσιγκτον, με το World Jazz Nonet και έχοντας συμμετάσχει στο a cappella φωνητικό σχήμα The Singing Tribe σε συνεργασία με τον Bobby McFerrin, είναι μια δημιουργός και performer που είναι δύσκολο να καταταχθεί καλλιτεχνικά.

Από το Μέγαρο Μουσικής και τη Λυρική Σκηνή, σε πανηγύρια στα υψίπεδα της Κρήτης, μπορεί να είναι ταυτόχρονα και pop και ethnic και mainstream, όπως μπορεί με την ίδια άνεση να είναι και λυρική και urban και παραδοσιακή. Τα ευρωπαϊκά Μέσα την παρουσιάζουν ως πρέσβειρα της ελληνικής και βαλκανικής σκηνής, μιας ιδιαίτερης διαδρομής που παντρεύει την παραδοσιακή μουσική με την pop, τόσο κλασική όσο και σύγχρονη. Το 2017 κατέκτησε την κορυφή των charts με το single «Μάντισσα», ενώ λίγο αργότερα το κοινό υποδέχτηκε το «Πόνος Κρυφός», που έκανε πρεμιέρα στο γερμανικό COLORS (πρώτη φορά για Έλληνα καλλιτέχνη με ελληνικό στίχο), παίρνοντας ακόμα μία πρωτιά στην πλατφόρμα NOWNESS, που παρουσίασε πρώτο το εξαιρετικό της video clip για το παραδοσιακό κομμάτι «Γιατί πουλί μ’».

Το 2017 ίδρυσε επίσης τις CHÓRES [ˈkɔɾɛs], ένα αμιγώς γυναικείο χορωδιακό σύνολο, αποτελούμενο από περισσότερες από 150 γυναίκες 15-60 χρόνων, του οποίου διατηρεί την καλλιτεχνική διεύθυνση –ένα καλλιτεχνικό φυτώριο που αποσκοπεί στη διάσωση, επεξεργασία και προώθηση του πλούτου της ελληνικής παράδοσης, αλλά και στη δημιουργία πρωτότυπου μουσικού ρεπερτορίου και παραστασιακών δράσεων σε συνεργασία με σύγχρονους καλλιτέχνες, ενώ αναβιώνει με μοναδικό τρόπο τα παραδοσιακά τραγούδια του χθες με τον ήχο και την αισθητική τού σήμερα. Τον Μάιο του 2022, κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο προσωπικό της άλμπουμ YENNA, ενώ το 2023 πειραματίστηκε παραδίδοντας το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της FLABOURO αλλά και το TUCUTUM, ένα τραγούδι-σχόλιο πάνω στη βαλκανική trap, που αναδείχτηκε στο viral του καλοκαιριού.

Η πρόβα

Η Μαρίνα συνοδεύεται από τέσσερις χορευτές –τρεις άντρες και μία γυναίκα–. Η χορογραφία περιλαμβάνει urban κινήσεις σε συνδυασμό με μία ποικίλα παραδοσιακών στοιχείων. Υπάρχουν πολλά κοντινά πλάνα– η Μαρίνα συνδέεται πραγματικά με το κοινό, δημιουργώντας ένα υπέροχο τηλεοπτικό αποτέλεσμα.

Greece second rehearsal Eurovision 2024. Credit: Sarah Louise Bennett/EBU

Όσον αφορά τα γραφικά, υπάρχουν πολλά χρώματα και ενέργεια. Στους κύβους της σκηνής υπάρχουν ροζ neon αιωρούμενα γραφικά με τον τίτλο “ZARI”, ενώ στα LED απεικονίζονται γραφικά σε στυλ γκράφιτι, δημιουργώντας έτσι την ίδια urban ατμόσφαιρα που είδαμε στο video clip.

Greece second rehearsal Eurovision 2024. Credit: Sarah Louise Bennett/EBU

Αργότερα σήμερα, θα δοθεί στην δημοσιότητα ένα βίντεο με αποσπάσματα τριάντα δευτερολέπτων από τα τηλεοπτικά πλάνα των δεύτερων προβών των πρώτων εννέα χωρών του Β΄ημιτελικού. Το βίντεο αυτό θα δημοσιευθεί στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube, μετά την ολοκλήρωση όλων των προβών.


Περισσότερες πληροφορίες για την εμφάνιση της Ελλάδας θα δοθούν στη δημοσιότητα την Τετάρτη 8/5, μετά τη διεξαγωγή της Dress Rehearsal των χωρών του Β΄Ημιτελικού. 

Πηγή: Eurovision.tv


Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη Eurovision 2024!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

 

 

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Η πεντάδα είναι σίγουρη. Για κάποιο λόγο, αισθάνομαι πως θα έρθει 4η θέση, αλλά έχω και ελπίδα για πρώτη 3άδα.

    Απάντηση
  2. Νικος
    Νικος says:

    Και γω low-key το πιστεύω. Ειδικά εφόσον κανένα από τα φαβορί μέχρι στιγμής δεν έκανε τόσο αίσθηση στις πρόβες όσο εμείς. Μακάρι μετά την σημερινή πρόβα η Ελλάδα να αποκτήσει την δυναμική του νικητή

    Απάντηση
  3. Music -Man
    Music -Man says:

    Το απόσπασμα που δόθηκε επίσημα, δεν…με ενθουσίασε! Δεν ξέρω τι δεν λειτούργησε, αλλά το βρήκα ανευρο και αμήχανο κάπως. Οκ. Ξέρω, είναι πάρα πολύ νωρίς, και πολλά πράγματα θα διορθωθούν ή θα φανούν αλλιώς. Για αυτό μόνο που είδα μιλάω. Δεν έχουμε πάρει ποτέ την 2η ή 4η θεση! Άντε, αν δεν βγούμε πρώτοι, καλές είναι και αυτές οι θέσεις! Καλή επιτυχία στην Ελλάδα και την Μαρίνα. Αξίζει μια πολύ καλή θέση!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *