Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τη Eurovision 2024!

Δεδομένης της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, οι ανησυχίες σχετικά με το επίπεδο ασφαλείας του 68ου Διαγωνισμού της Eurovision, ο οποίος πρόκειται να διεξαχθεί τον Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας, πληθαίνουν. Πιο συγκεκριμένα, δεν είναι  λίγοι εκείνοι που προειδοποιούν πως ο Διαγωνισμός ενδέχεται να γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης. Οι υπεύθυνοι της φετινής διοργάνωσης απαντούν στις ανησυχίες αυτές, ξεκαθαρίζοντας πως το επίπεδο ασφαλείας θα είναι υψηλότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, η υπεύθυνη της σουηδικής δημόσιας τηλεόρασης , Ebba Adielsson, ανέφερε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς το SVT, έχοντας την πρόσφατη εμπειρία της διοργάνωσης το 2013 και το 2016, θα σχεδιάσει τον φετινό διαγωνισμό εστιάζοντας στην ασφάλεια, με γνώμονα την παρούσα κατάσταση. Οι διοργανωτές βρίσκονται σε συχνή επαφή με τις αστυνομικές αρχές του Μάλμε, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Παράλληλα ο Martin Österdahl, ο εκτελεστικός παραγωγός του Διαγωνισμού, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Κάθε χρόνο, η EBU συνεργάζεται στενά με τις αρχές για να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων όσων επισκέπτονται τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision»

Οι χώρες που θα συμμετάσχουν στον ερχόμενο Διαγωνισμό της Eurovision δεν έχουν, ακόμη, ανακοινωθεί. Το γεγονός αυτό, πιθανώς, σχετίζεται με το Ισραήλ και στον αυξημένο τρομοκρατικό κίνδυνο που θα προκληθεί από την παρουσία της χώρας. Η απόφαση της EBU αναμένεται να οριστικοποιηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.


Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για να όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!


Πηγή: Dagens Nyheter

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *