Δανία: Οι Stéphanie Surrugue και Sara Bro θα παρουσιάσουν το Dansk Melodi Grand Prix 2024!

Το Dansk Melodi Grand Prix θα παραμείνει ως η μέθοδος επιλογής της Δανίας για τη Eurovision 2024. Μεγάλες αλλαγές αναμένεται να έρθουν στον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά ως μια προσπάθεια να ανατραπεί η καθοδική πορεία της χώρας και να επανέλθει στον Μεγάλο Τελικό μετά από πέντε χρόνια και τρεις αποκλεισμούς. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Δανίας στοχεύει πλέον σε ένα πιο νεανικό κοινό, προκειμένου να επιλέξει μια περισσότερο ελκυστική στο κοινό της Εurovision συμμετοχή. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των υποβολών συμμετοχών, το DR αποκάλυψε τους οικοδεσπότες του DMGP 2024 .

Επομένως, το Dansk Melodi Grand Prix 2024 θα παρουσιαστεί από τη Stéphanie Surrugue και τη Sara Bro.

Ποιες είναι οι οικοδέσποινες;

Η Stéphanie Surrugue είναι Δανο-γαλλίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας. Η Surrugue εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως διεθνής ανταποκρίτρια για το DR.

Σχετικά με το ρόλο της τώρα ως οικοδέσποινα του DMGP, η Surrugue δηλώνει ότι:

Το Danish Melodi Grand Prix είναι μέρος μιας μεγάλης ευρωπαϊκής παράδοσης που ενώνει τους Δανούς μεταξύ φύλων, πολιτισμών και γενεών. Ανυπομονώ – και ως Ευρωπαία και ως party animal – να επιληφθώ μαζί με τη Σάρα μιας τόσο θρυλικής τηλεοπτικής και πολιτιστικής εκδήλωσης στη Δανία. 

Η Sara Bro είναι Δανή παρουσιάστρια και συγγραφέας. Κατά τη διάρκεια της σχεδόν τριακονταετούς καριέρας της, η Bro έχει φιλοξενήσει πολυάριθμα προγράμματα στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Σχετικά με την παρουσίαση του DMGP δήλωσε ότι:

Μεγάλωσα με το Dansk Melodi Grand Prix και ως το μεγαλύτερο και πιο συναρπαστικό τηλεοπτικό γεγονός αλλά και ως πολύτιμο θησαυρό το οποίο είχα γραμμένο σε κασέτα. Οι πούλιες και τα στιλέτα είναι στο αίμα μου, οπότε είναι τεράστια τιμή για μένα να είμαι η οικοδέσποινα και, πάνω από αυτό, μαζί με το είδωλό μου, τη “Mademoiselle Europe”.

DMGP 2024

Αναμένονται θεμελιώδεις αλλαγές στο DMGP το 2024, με το DR να στοχεύει σε έναν καλλιτέχνη έμπειρο και ικανό να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός μεγάλου πρότζεκτ, όπως η Eurovision. Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που έρχονται είναι οι εξής:

  • Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν παρουσιάσουν τα τραγούδια τους με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, χωρίς αυτή η επιλογή να είναι υποχρεωτική.
  • Ο νικητής θα επιλεγεί μέσα από δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο τα τραγούδια που θα περάσουν στην επόμενη και τελική φάση θα ανακοινωθούν με τυχαία σειρά.
  • Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από δέκα Δανούς εμπειρογνώμονες της Eurovision και από δέκα διεθνείς ειδικούς της Eurovision, από τις πέντε πιο πρόσφατες νικήτριες χώρες.
  • Η διεθνής κριτική επιτροπή θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να αντικατοπτρίζεται το πνεύμα της Eurovision και οι τάσεις της διεθνούς μουσικής σκηνής στη συμμετοχή που θα επιλεγεί.
  • Στις 10 Φεβρουαρίου, μια εβδομάδα πριν από τον τελικό, και οι οκτώ συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν unplugged/ακουστικές εκδοχές των τραγουδιών τους ζωντανά στην τηλεόραση.

Το DMGP 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2024, ενώ τα τραγούδια που θα συμμετάσχουν αναμένεται να αποκαλυφθούν περίπου τρεις εβδομάδες πριν από το σόου, πιθανώς στα τέλη Ιανουαρίου.

Παρόλο που δεν ήταν η επιλογή του κοινού, ο Reiley κέρδισε το εισιτήριο για το Λίβερπουλ το 2023. Ερμήνευσε το τραγούδι του “Breaking My Heart” στον δεύτερο ημιτελικό, αποτυγχάνοντας να προκριθεί, ενώ συγκέντρωσε μόλις 6 πόντους, όλους από την Ισλανδία.

https://youtu.be/XVZvzZF1JOk

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: DR.DK
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *