Ελλάδα: Τέλος εποχής από την ΕΡΤ για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου;

Με την θητεία του ως μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου να λήγει στις 15 Νοεμβρίου και με πολύ ορατό το ενδεχόμενο να μην μπορεί να ανανεωθεί η θητεία του, φαίνεται πως η παρουσία του γνωστού μουσικοσυνθέτη στα διοικητικά δρώμενα της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης τελειώνει.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου τοποθετήθηκε στο ΔΣ της ΕΡΤ από την προηγούμενη κυβέρνηση και παρέμεινε σε αυτό και μετά την νίκη της ΝΔ το καλοκαίρι του 2019.

Η θητεία του σημαδεύτηκε φέτος ως πρόεδρος της καλλιτεχνικής επιτροπής, που με την ψήφο της έστειλε το What They Say και τον Victor Vernicos στην πιο ντροπιαστική συμμετοχή μας ποτέ στην ιστορία μας στο διαγωνισμό, λαμβάνοντας αρνητικό ρεκόρ βαθμών στον ημιτελικό και χάνοντας φυσικά την πρόκριση για τον τελικό.

Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του για τον διαγωνισμό, όταν σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει πως θα έγραφε τραγούδι για την Eurovision μόνο αν επρόκειτο να πεθάνει ή αν τον μαστιγώνανε. Εξαιτίας τόσο των δικών του δηλώσεων, αλλά και πολλών άλλων μελών της επιτροπής  που επέλεξαν την φετινή ελληνική συμμετοχή, η ΕΡΤ δέχθηκε τους προηγούμενους μήνες σωρεία αρνητικής κριτικής τόσο από τους φίλους του διαγωνισμού, αλλά και από όλους τους πολίτες και τα media γενικότερα, θεωρώντας τελείως ακατανόητη την επιλογή τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Typologies ο Δημήτρης Παπαδημήτριου δεν θα μπορεί να είναι στο νέο ΔΣ της ΕΡΤ, αφού σύμφωνα με τη νομοθεσία που προωθείται  από την Νίκη Κεραμέως για την προϋπόθεση της κατοχής πτυχίου, ο Έλληνας συνθέτης, δεν μπορεί να έχει θέση στο διοικητικό της συμβούλιο.

Ήδη στα social media δεν είναι λίγοι αυτοί που πανηγυρίζουν για την εξέλιξη αυτή.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Typologies

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Music -Man
    Music -Man says:

    Δόξα σοι ο θεός! Δεν ήταν ποτέ κατάλληλος για Eurovision. Όχι ότι δεν είναι ένας σπουδαίος δημιουργος αλλά…ένιωθα ότι δεν του ταίριαζε αυτη η θέση! Και ο ίδιος δεν είχε σε ιδιαίτερη υπόληψη τον διαγωνισμό. Τον ευχαριστούμε, αλλά…στο καλό!

    Απάντηση
  2. Ιωνάθαν
    Ιωνάθαν says:

    Το έφερε η σύμπτωση στα χρόνια του να στείλουμε ορισμένες εξευρωπαϊσμένες συμμετοχές υψηλής αισθητικής. Τώρα τι έπαθαν φέτος και στέλνουν αυτήν την τουρλού τουρλού δεν καταλαβαίνω. Φεύγει με anticlimax. Ου γαρ έρχεται μόνον.

    Απάντηση
    • Κωνσταντίνος
      Κωνσταντίνος says:

      Στο καλό. Απαράδεκτο που δόθηκε αυτή η θέση σε άνθρωπο που δεν ενδιαφέρεται και χλευάζει το διαγωνισμό. Οκ εξαιρετικός δημιουργός αλλά δεν είναι όλοι για όλα. Και γω παίζω μπάσκετ αλλά δεν με κάλεσε ποτέ ο Ιτουδης….
      Προοοοεδρε έλα (φύγε )με φορά (αλά Πόπη Τσαπανίδου).

      Απάντηση
  3. Vasilis
    Vasilis says:

    Επιτέλους!! Αν και θεωρώ ότι θα έπρεπε να φύγει εδώ και καιρό μετά από αυτή τη τόσο κακή χρονιά για την χώρα μας στο διαγωνισμό.
    Κατ εμέ τη μεγαλύτερη ευθύνη που πήγε ο Vernicos την έχει αυτός.
    Τώρα με την έξοδο του, αλλά και με την επιλογή της Μαρίνα Σαττι η ΕΡΤ κάνει restart και εύχομαι μόνο με επιτυχίες στο διαγωνισμό!!

    Απάντηση
  4. Angelos-Filip Mitsis
    Angelos-Filip Mitsis says:

    Επιτελους!!!!!!!!!!!Θα επρεπε ομως να πεσουν και αλλα Κεφαλια !!!
    Η ΕΡΤ παραμενει ενας μη δημοκρατικος Θεσμος,χωρις διαφανεια,ηθος και εκσυγχρονισμό!
    Η περσινη μαφιοζικου τυπου διοργανωση της Γιουροβιζιον αποτελεσαι ιστορικη Ντροπη!
    Ας παραδειγματιστει απο τις Βορειες Χωρες ο Κ. Ζουλας….

    Απάντηση
  5. Γιώργος Χατ.
    Γιώργος Χατ. says:

    Επιτέλους! Αργήσατε να τον ξαποστείλετε απο κει που ήρθε. Αχρηστος και συμφεροντολόγος. Κατέστρεψε πέρσι το όνομα της Ελλάδας στην Eurovision! Ντροπή του!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *