Λιθουανία: Οι THE ROOP κατέθεσαν συμμετοχή για το Eurovizija.LT!

Με μία άκρως ενδιαφέρουσα είδηση ξεκινά η ημέρα μας. Οι THE ROOP, πρώην συμμετέχοντες στη Eurovision για τη Λιθουανία στις Eurovision 2020 και 2021, ανακοίνωσαν μέσω του λογαριασμού τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα συμμετάσχουν στο “Eurovizija.LT» , την εθνική επιλογή της Λιθουανίας για τη Eurovision 2024.

Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην Εθνική επιλογή της Eurovision!
Έχουμε συγκεντρώσει εμπειρία για να φέρουμε τη σημαία της Λιθουανίας ακόμα πιο μακριά στον κόσμο και έχουμε ένα τραγούδι. Θα το ακούσετε ήδη τον Ιανουάριο. Μια ενδιαφέρουσα χρονιά μας περιμένει όλους το 2024. Μείνετε συντονισμένοι.
Έχοντας εμπειρία μετά τη νίκη τους στο “Pabandom iš naujo” τόσο το 2020 όσο και το 2021, οι πρώην εκπρόσωποι της Λιθουανίας είναι έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή της Eurovision για άλλη μια φορά. Εν τω μεταξύ, μας υπόσχονται μια ενδιαφέρουσα πρόταση και μια συναρπαστική χρονιά σε ό,τι αφορά το καλλιτεχνικό τους έργο.

Eurovizija.LT

Φέτος δεν θα διεξαχθεί το “Pabandom iš naujo!”, όπως συνέβη τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Αντιθέτως, η δημόσια τηλεόραση της Λιθουανίας ανακοίνωσε πως η συμμετοχή της χώρας θα επιλεγεί μέσω μίας νέας διαδικασίας, του Eurovizija.LT.

Η πλατφόρμα υποβολής συμμετοχών έχει ήδη ανοίξει και ο ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως και τις 11 Δεκεμβρίου 2023.

Η νέα αυτή διαδικασία διαφοροποιείται από την προηγούμενη ως προς τον τρόπο αλλά και τους κανόνες διεξαγωγής της. Πιο συγκεκριμένα, το Eurovizija.LT θα αποτελείται από 4 ή 5 ημιτελικούς και έναν μεγάλο τελικό. Σε αυτές τις φάσεις, τα αποτελέσματα θα καθοριστούν τόσο από ψηφοφορία του κοινού όσο και από ψηφοφορία ειδικής κριτικής επιτροπής. Οι τρεις συμμετοχές που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία κατά τη διάρκεια του τελικού θα προκριθούν στο «Super-Final», όπου τον λόγο για την ανάδειξη του τελικού νικητή και εκπροσώπου της Λιθουανίας στο Μάλμε θα έχει αποκλειστικά το τηλεοπτικό κοινό.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι ημιτελικοί δεν θα μεταδοθούν ζωντανά, αλλά θα έχουν ήδη μαγνητοσκοπηθεί νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Επιπρόσθετα, σε περίπτωση ισοψηφίας κατά τη διεξαγωγή τους, θα υπερισχύσει η ψήφος της κριτικής επιτροπής.

Οι καλλιτέχνες θα πρέπει να είναι πολίτες της Λιθουανίας και μπορούν να υποβάλλουν μόλις ένα τραγούδι ο καθένας. Ωστόσο, οι συνθέτες του τραγουδιού μπρορούν να κατάγονται και από τρίτες χώρες.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα καθοριστεί ανάλογα με τον αριθμό των προτάσεων που θα κατατεθούν. Τέλος, το LRT πρόκειται να διαθέσει προϋπολογισμό ύψους 1.5οο ευρώ σε κάθε φιναλίστ για τη σκηνοθεσία της συμμετοχής.

Οι THE ROOP κέρδισαν τον εθνικό τελικό της Λιθουανίας το 2020 με το τραγούδι τους “On Fire“. Ενώ ήταν ένα από τα φαβορί, τελικά δεν είδαμε την πορεία του στον διαγωνισμό, αφού η Eurovision 2020 ακυρώθηκε ως απόρροια της ευρείας εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19. Ως εκ τούτου, τους δόθηκε μια θέση στον εθνικό τελικό του 2021 , τον οποίο κέρδισαν συντριπτικά με το τραγούδι τους “Discoteque”, τερματίζοντας στην 8η θέση.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

1 reply
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αγαπημένοι! Θεωρώ ότι το ’20 θα ήταν στην τριάδα, αν όχι νικητές ενώ το 21 άξιζαν 5αδα!
    Τώρα τρίτη και τυχερή τρίτη και φαρμακερη θα δείξει…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *