Αλβανία: Το κοινό θα επιλέξει τον εκπρόσωπο για την Eurovision 2024, η επιτροπή τον νικητή του Festivali i Këngës 62!

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου το RTSH για το Festivali i Këngës 62 που πρόκειται να λάβει χώρα τον Δεκέμβριο, και μάθαμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα!

Πρώτη και σημαντικότερη αλλαγή είναι αυτή του τρόπου επιλογής του νικητή. Πριν από λίγο καιρό είχαμε μάθει πως το κοινό και η επιτροπή θα επιλέξουν μαζί τον νικητή του φεστιβάλ, και ταυτόχρονα τον εκπρόσωπο της Αλβανίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024. Ωστόσο, στην press conference, αναφέρθηκε πως το σύστημα θα παραμείνει το ίδιο με πέρσι. Αυτό σημαίνει πως η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ θα επιλέξει τον νικητή του Festivali i Këngës 62 και το τηλεοπτικό κοινό τον εκπρόσωπο της χώρας. Οι δύο νικητές μπορεί να μην ταυτίζονται, όπως έγινε πέρσι που η νικήτρια του Festivali i Këngës ήταν η Elsa Lila, ενώ η εκπρόσωποι της χώρας ήταν οι Albina & Familja Kelmendi.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε πως την τρίτη μέρα, οι «μεγάλοι» καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν με τραγουδιστές που δεν συμμετέχουν πλέον, ενώ οι «νέοι» καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν σε ένα ντουέτο, ένα τραγούδι από την Eurovision. Οι φιναλιστ θα γίνουν γνωστοί μετά το πέρας της τρίτης νύχτας. Τέλος, μια από τις παρουσιάστριες του φετινού Festivali i Këngës, θα είναι η Andriana Matoshi.

Αποχωρήσεις μετά την ανακοίνωση

Μετά το τέλος της press conference και την ανακοίνωση των κανονισμών, δύο τραγουδίστριες αποφάσισαν να αποσύρουν την συμμετοχή τους από το Festivali i Këngës 62. Ο λόγος για την Samanta και την Kejsi Tola, οι οποίες θα αντικατασταθούν από την Irma Lepuri και το PeterPan Quartet αντίστοιχα.

Το Festivali i Këngës 62 αναμένεται να λάβει χώρα περί τα τέλη Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει 27 καλλιτέχνες, 14 στην κατηγορία των “μεγάλων” και 13 νεοφερμένους.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Αλβανίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

Πηγή: RTSH

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *