Eurovision 2024: Δημοσιοποιήθηκαν οι κανονισμοί! | Δεν διευκρινίζεται η αναλογία κοινού και επιτροπων!

Η EBU δημοσίευσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Eurovision τους κανόνες του διαγωνισμού του 2024 που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι οι βαθμολογίες από τις Εθνικές Κριτικές Επιτροπές και το Κοινό θα συνδυαστούν σύμφωνα με μια αναλογία που θα αποφασιστεί αργότερα. Πιο συγκεκριμένα οι κανόνες ορίζουν:

“Στον τελικό, οι βαθμοί του κοινού και των Εθνικών Κριτικών Επιτροπών θα συνδυάζονται σύμφωνα με μια αναλογία που καθορίζεται από την EBU, με την επιφύλαξη της έγκρισης της Ομάδας Αναφοράς, για τον υπολογισμό του επίσημου αποτελέσματος του Τελικού.

Για παράδειγμα, αν η αναλογία είναι 50-50, οι πόντοι της Εθνικής Κριτικής Επιτροπής έχουν την ίδια βαρύτητα με τους βαθμούς των Εθνικών Κοινοτήτων.”

Όπως φαίνεται, δεν υπάρχουν ακόμη σχέδια για εισαγωγή της χρήσης του Auto-Tune στον διαγωνισμό και η χρήση τέτοιας τεχνολογίας ή lipsync τα οποία απαγορεύονται ρητά. Τα προηχογραφημένα φωνητικά επιτρέπονται και στον φετινό διαγωνισμό.

Πιστεύετε ότι θα υπάρξει μεταγενέστερη ανακοίνωση για αλλαγή της αναλογίας της συνδιαστικής ψηφοφορίας, από την EBU; Ενημερώστε μας παρακάτω στην ενότητα σχολίων!

Πηγή: EBU

1 reply
  1. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Από όσο βλέπω (εκτός αν κατάλαβα κάτι λάθος) μόνο το κοινό θα ψηφίσει στους ημιτελικούς το 2024, θα έχουμε ξανά την ψήφο rest of the world και όποιο και αν είναι το ratio ανάμεσα σε κοινό και επιτροπές, οι ψήφοι κοινού και επιτροπών θα αθροίζονται, όπως συνέβη ας πούμε και φέτος.

    Να δούμε και το ratio ποιο θα είναι, εγώ ελπίζω προς ένα 80 κοινό/20 επιτροπές, αλλά μένει να δούμε. Σίγουρα πάντως θέλω τις επιτροπές πιο μεγάλες σε μέλη και πιο diverse σε ακούσματα και σίγουρα δεν θέλω να έχουν παραπάνω δύναμη από 50%.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *