Νορβηγία: Η τοποθέτηση της NRK και της Alessandra Mele για τη συμμετοχή του Ισραήλ

Η εκπρόσωπος της Νορβηγίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 2023, Alessandra Mele, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι “Queen of Kings” και κατάφερε να φτάσει μέχρι και την πέμπτη θέση, τοποθετήθηκε σχετικά με την συμμετοχή του Ισραήλ στην επερχόμενη Eurovision του 2024, η οποία παραμένει μέχρι και τώρα ένα έντονο σημείο αντιπαράθεσης. Η ίδια, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Δεν θέλω να πω πολλά για αυτό διότι, πολιτικά μιλώντας, δεν μπορώ να πω πολλά. Αλλά αυτό που βρίσκω όμορφο με την Eurovision είναι ότι ενώνει τους ανθρώπους μέσω της μουσικής και πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε κρατώντας αυτό στο μυαλό μας. Εύχομαι ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι η αγάπη είναι πιο δυνατή από το μίσος.

Στη συνέχεια, ο δημόσιος φορέας της Νορβηγίας, NRK ( Norsk rikskringkasting AS), κράτησε μια ουδέτερη στάση σχετικά με τη συμμετοχή του Ισραήλ, όπως άλλωστε δήλωσε και ο Charlo Halvorsen, διευθυντής ψυχαγωγίας της NRK με email στο ηλεκτρονικό περιοδικό Se og Hør:

Είναι φυσικό να προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με τη συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για μία χώρα σε πόλεμο. Δεν έχουμε πάρει ακόμη θέση για αυτό το θέμα, αλλά ακολουθούμε τις αποφάσεις της EBU.

Γενικότερα η συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision του 2024 στη Σουηδία παραμένει ένα θέμα που εγείρει μεγάλη αντιπαράθεση στους κύκλους ανάμεσα στους φανατικούς του Διαγωνισμού όπως άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν με τη συμμετοχή αντίστοιχων χωρών που βρίσκονταν εν καιρώ πολέμου. Παρ’ όλα αυτά η EBU δείχνει να συμπεριλαμβάνει κανονικά το κράτος του Ισραήλ στην επίσημη λίστα των 37 χωρών που θα διαγωνιστούν στο Μάλμε.

Μέχρι τότε μπορείτε να πάρετε μία γεύση της συμμετοχής της Νορβηγίας στην Eurovision του 2023 από την Alessandra Mele και το “Queen of Kings” που έφτασαν μέχρι την 17η θέση στη ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών, στην 3η στη ψηφοφορία του κοινού και στην 5η συνολικά:

Πηγή: https://www.seher.no/

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για περισσότερες ειδήσεις!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κώστας
    Κώστας says:

    Η Νορβηγία έχει καταντήσει γραφική και τραγελαφική μπορώ να πω με τις δηλώσεις της. Το 2022 ήταν μέσα στις χώρες που απειλούσαν την ebu με αποχώρηση από τον διαγωνισμό αν δεν απέκλειε την Ρωσία οπότε ας τις κόψει κάποιος τον αέρα επιτέλους που κάνει κάθε χρόνο δηλώσεις.

    Απάντηση
  2. Eurovision 2024
    Eurovision 2024 says:

    Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί η ebu δεν επιτρέπει στη Ρωσία(και πολύ καλά κάνει κάτι εμέ) να συμμετέχει κανονικά στο διαγωνισμό ενω το Ισραήλ θα συμμετάσχει έχοντας πραγματοποιήσει τόσες επιθέσεις στη Παλαιστίνη όπως για παράδειγμα σε νοσοκομείο, αμάχους κλπ(ναι οκ το καταλαβαίνω μια τρομοκρατική οργάνωση από τη Παλαιστίνη ξεκίνησε το πόλεμο αλλά και το Ισραήλ δεν είναι αθώο για πολλούς λόγους). Λες και δεν έχουμε καταλάβει ότι το Ισραήλ συμμετέχει από το ’71 για πολιτικούς λόγους που αφορούν το ζήτημα με την Παλαιστίνη έτσι και αλλιώς…η υποκρισία, της υποκρισίας, ω υποκρισία

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *