Ολλανδία: Το AVROTROS απαντά στις ουκρανικές αιτιάσεις για τον Joost Klein!

Η δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας AVROTROS απάντησε στα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας από την αντίστοιχη ουκρανική δημόσια τηλεόραση και αφορούν τις σχέσεις του καλλιτέχνη που επέλεξε να την εκπροσωπήσει στην Eurovision 2024 με την Ρωσία.

Φιλορώσος ο Joost Klein;

Σύμφωνα με το άρθρο που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της η ουκρανική δημόσια τηλεόραση, ο Joost Klein έχει ένα τραγούδι στη δισκογραφία του στο οποίο εκφράζει την αγάπη του για τη Ρωσία. Το εν λόγω τραγούδι ονομάζεται “Jackass“, ηχογραφήθηκε σε συνεργασία με τον CMH, ο οποίος είναι Ρώσος καλλιτέχνης και κυκλοφόρησε στις 11 Μαρτίου 2022, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι στίχοι θεωρούνται, επίσης, αμφιλεγόμενοι. Ενδεικτικά, οι επίμαχοι στίχοι είναι οι εξής:

Γεια, με λένε Joost Klein

Λατρεύω τη Ρωσία, φίλε
πιστεύω, θέλεις μια χαρούμενη Ρωσίδα

[…]

Θέλω μια κυρία από τη Ρωσία
Θέλω μερικά μωρά από τη Ρωσία


Εκτός από τη συνεργασία του με την CMH, ο Joost Klein έχει επίσης συνεργαστεί με τους Russian Village Boys, ένα ρέιβ γκρουπ από την Αγία Πετρούπολη, σε κομμάτι που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2023.

Επιπλέον, ο Joost Klein έχει εμφανιστεί ζωντανά στην Αγία Πετρούπολη τον Ιούλιο του 2022, ενόσω ο Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Η απάντηση του AVROTROS

Μέσω ενός εκπροσώπου του AVTROTROS ανέφερε στην De Telegraaf πως ο Joost Klein ουδέποτε πραγματοποίησε πολιτικές τοποθετήσεις υπέρ της Ρωσίας.

Ο Joost δεν έκανε ποτέ πολιτική δήλωση με τα τραγούδια του.

Όπως έχουν επισημάνει πολλοί χρήστες στο X, τα Russian Village Boys έχουν εκφραστεί στην πραγματικότητα κατά του πολέμου. Όπως μπορείτε να δείτε σε δημοσίευσή τους στο Insta, έφυγαν από τη Ρωσία τις εβδομάδες μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

 

Θυμίζουμε πως μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα ο Joost Klein ανακοινώθηκε από το AVROTROS ως ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας στην Eurovision 2024, με περισσότερες λεπτομέρειες για την συμμετοχή να ανακοινώνονται σε μεταγενέστερο χρόνο.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *