Ελλάδα: Ένα τραγούδι με την σφραγίδα της Ποντιακής λύρας ανάμεσα στις υποψήφιες συμμετοχές για την Μαρίνα Σάττι!

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχής στην ΕΡΤ για την επιλογή του τραγουδιού με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει η Μαρίνα Σάττι στην Eurovision 2024 έληξε την 1η Δεκεμβρίου. Πλέον η Μαρίνα Σάττι και η ομάδα της μαζί φυσικά με τους ανθρώπους της ΕΡΤ, θα πρέπει να καταλήξουν σε εκείνο το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνισθεί το Μάιο στο Μάλμε.

Σε προηγούμενο μας άρθρο σας ενημερώσαμε ότι η Μαρίνα Σάττι έχει ήδη ακούσει αρκετά από τα 150 τραγούδια που υποβλήθηκαν στην ΕΡΤ για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2024 και τα έχει απορρίψει όλα.

Όλο αυτό το διάστημα σας έχουμε γνωστοποιήσει, για τις προτάσεις των Peter Boström και Dimitri Stassos, αλλά και του Κώστα Καραλή.

Σύμφωνα με το ASTRA TV, ανάμεσα στα 150 κομμάτια που υποβλήθηκαν για την Eurovision 2024, είναι και ένα τραγούδι το οποίο υπογράφουν οι καταξιωμένοι και βραβευμένοι για το έργο τους George Julius, Ντιάνα Τζοβόλου και El Christo Kemanetzidis.

Το τραγούδι είναι σε αγγλικό στίχο, ιδιαίτερο και πολύ πρωτότυπο, ενώ η μουσική του είναι ένα πολύ πετυχημένο πάντρεμα, ανάμεσα σε δρόμους Βαλκανικούς σε συνδυασμό με Ποπ πινελιές, αλλά και με την σφραγίδα της Ποντιακής λύρας, που είναι σίγουρο ότι θα κάνει αίσθηση.

Tι ακολουθεί;

Με τις εξελίξεις να τρέχουν και να είναι πιο αισιόδοξες από ποτέ, η Μαρίνα Σάττι συνεχίζει τις πυρετώδεις ετοιμασίες της για τον διαγωνισμό. O Δεκέμβριος θα βρίσκει την εκπρόσωπό μας στο studio για την ηχογράφηση της Ελληνικής συμμετοχής, ενώ συνεχίζει να αξιολογεί και τα 150 κομμάτια που κατατέθηκαν από Έλληνες και ξένους δημιουργούς.

Το τραγούδι φυσικά μπορεί να είναι είτε κάποιο από αυτά που έχουν υποβληθεί στην ΕΡΤ, είτε κάποιο που θα γράψει η ίδια με την δημιουργική της ομάδα, με την ίδια να έχει αυξημένη πρωτοβουλία μιας και η συμμετοχή θα προκύψει χωρίς τη σύμπραξη κάποιας κριτικής επιτροπής.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun, την μεγαλύτερη κοινότητα των φίλων του διαγωνισμού της Eurovision σε Ελλάδα και Κύπρο!

Πηγή: ASTRA TV

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Music -Man
    Music -Man says:

    Με δικό της θα πάει στο τέλος να το ξέρετε. Σίγουρα θα υπάρξουν κάποια καλά τραγούδια για την ίδια που θα της ταιριάξουν, και μάλλον δεν περίμενε κανείς ούτε και η ίδια να καταθέσουν τραγούδι οι συνθέτες της Λωριν, αλλά με δικό της θα πάει. Θα το επιμεληθεί όπως θέλει η ίδια, θα είναι η ευκαιρία της να ακούσουν στην Ευρώπη τον δικό της ήχο. Λογικό το βρίσκω. Οπότε, και 500 τραγούδια να είχε, δικό της θα διάλεγε.

    Απάντηση
  2. Angelos-Philip M.
    Angelos-Philip M. says:

    Gia dfteri Xronia ena Baterlo gia tin ERT kaitin Ellada!Vres prota ena tragoudi kai meta pigene Eurovision!
    O good job Nicky to eixe kiolas etoimo!Opos kai i Kalomoira!
    Sto telos tha akousoume kati tou typou apo ti Satti:dn me endiaferei i katataxi,theno na deikso tin ” Douleia mou”….
    os kalitechnida!

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Σαν ιδέα ακούγεται ενδιαφέρουσα!
    Εξάλλου η ποντιακή λύρα και οι βαλκανικοί ήχοι μας έχουν φέρει πολύ καλές θέσεις. Ακόμα και το utopia land είχε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία παρά του ότι ήταν ο ορισμός του ερασιτεχνικού ακούσματος!
    Τώρα η Μαρίνα πιστεύω ότι έχει από πριν κάτι αξιοπρεπες και αυθεντικό στο μυαλό της, για αυτό εξάλλου δέχτηκα να τολμήσει την Eurovision και απλα μέσα από αυτή τη διαδικασία θα πάρει στοιχεία από αλλά τραγούδια για να τελειοποιήσει το δικό της! Ούτε εγώ πιστεύω ότι θα πάει με άλλη ομάδα εξάλλου τα τραγούδια της και οι διασκευές της είναι πιασαρικα και αυθεντικά σαν ήχοι! Γιατί να φορέσει κάτι άλλο;
    ΥΓ: προσωπικά θα ήθελα μια φορά να πάμε και με ένα κρητικό άκουσμα, κρητική λύρα!

    Απάντηση
  4. Π.Λ.
    Π.Λ. says:

    Δεν θεωρώ απαραίτητα πλεονέκτημα το γεγονός ότι ένα τραγούδι έχει ποντιακή λύρα, διότι η ποντιακή λύρα δεν θεωρώ ότι κάνει ένα τραγούδι καλό ή κακό. Ένα τραγούδι μπορεί να ναι χάλια και να έχει ποντιακή λύρα (τρανταχτό παράδειγμα το utopian land). Δεν θεωρώ δηλαδή ότι σημαίνει κάτι αυτό.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *