Malmö Eurovision Song Contest 2024

Eurovision 2024: Η ασφάλεια των χιλιάδων φάνς και των 600 εθελοντών είναι κορυφαία προτεραιότητα!

Οι διοργανωτές πίσω από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision αναζητούν περίπου 600 εθελοντές οι οποίοι θα καλωσορίσουν καλλιτέχνες και φανς της Eurovision στο Malmö το επόμενο έτος, ενώ οι αιτήσεις για τις διάφορες αρμοδιότητες ανοίγουν την Παρασκευή. Ο Johan Rönning, συντονιστής εθελοντών της διοργάνωσης, έδωσε συνέντευξη στη Sara Assarsson και το Sveriges Radio σχετικά με τον όγκο των ανθρώπων που θα επισκεφθούν το Malmö, τους εθελοντές καθώς και την ασφάλεια:

“Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από εθελοντές, από το 2013 και από άλλες εκδηλώσεις που ήταν στο ενδιάμεσο διάστημα, όχι μόνο από τη Eurovision, αλλά και από πολλούς φαν της Eurovision που θέλουν να είναι μέρος της, αλλά η υποβολή αιτήσεων θα είναι ανοιχτή αυτή την Παρασκευή. Επομένως θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσες αιτήσεις θα έχουμε τις πρώτες ημέρες.”

Εκτός από την υποδοχή αντιπροσωπειών από όλες τις συμμετέχουσες χώρες, χρειάζονται εθελοντές για το Eurovision Village να απορροφηθούν ως εκπρόσωποι της πόλης του Malmö. Άλλοι χρειάζονται στα παρασκήνια ή για να βοηθήσουν με διαπιστεύσεις και άλλους τύπους διαχειριστικών εργασιών. Το Malmö φιλοξένησε τη Eurovision το 2013 και έχει επίσης φιλοξενήσει αρκετές διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χόκεϊ επί πάγου Νέων. Ο Johan Rönning λέει ότι η εμπειρία από τη διεξαγωγή αυτών των εκδηλώσεων θα είναι χρήσιμη όταν η πόλη υποδεχτεί περισσότερους από εκατό χιλιάδες οπαδούς της Eurovision τον Μάιο. Όταν ρωτήθηκε αν ο Johan ανησυχεί ότι η πόλη του Malmö δεν θα βρει αρκετούς ανθρώπους, απάντησε:

“Όχι αυτή τη στιγμή. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και έχουμε, έχουμε μια καλή εθελοντική εμπειρία στο Malmö και γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλούς ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να εργάζονται σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.”

Προϋποθέσεις Εθελοντών

Όλοι οι εθελοντές πρέπει να είναι τουλάχιστον 19 ετών ή να γίνουν 19 ετών το επόμενο έτος. Χρειάζονται επίσης καλή κατανόηση των Σουηδικών και των Αγγλικών, καθώς και να μπορούν να επιδείξουν κάποια Σουηδική ψηφιακή ταυτότητα, όπως Bank ID ή Freya eID, η ομιλία μιας επιπρόσθετης γλώσσας είναι πλεονέκτημα για όσους υποβάλλουν αίτηση, λέει ο Johan Rönning:

“Θα καλωσορίσουμε 37 αντιπροσωπείες από όλη την Ευρώπη και την Αυστραλία, αλλά και φιλάθλους από όλο τον κόσμο. Έτσι, αν γνωρίζετε μια επιπλέον γλώσσα, θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.”

Ασφάλεια φιλάθλων και εθελοντών

Η διασφάλιση ότι οι οπαδοί και οι εθελοντές θα είναι ασφαλείς ανά πάσα στιγμή, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, προσθέτει. Όλοι οι αιτούντες πρέπει να εγγραφούν χρησιμοποιώντας ψηφιακή ταυτότητα και θα υποβληθούν επίσης σε ψηφιακό έλεγχο ασφαλείας:

“Με τόσους πολλούς ανθρώπους να συσσωρεύονται σε ένα μέρος κατά τη διάρκεια της Eurovision, τα μέτρα ασφαλείας είναι σημαντικά για εμάς για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των επισκεπτών και των εθελοντών.”

Στις 15 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ., η ευκαιρία υποβολής αιτήσεων θα ανοίξει στο malmo.se και αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 7 Ιανουαρίου.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2024 διοργανώνεται σε συνεργασία με την πόλη του Malmö και θα μεταδοθεί από το Malmö Arena την Τρίτη 7 Μαΐου (1ος ημιτελικός), την Πέμπτη 9 Μαΐου (2ος ημιτελικός) και το Σάββατο 11 Μαΐου (τελικός) αφού η Loreen κέρδισε για δεύτερη φορά στο Λίβερπουλ με το τραγούδι “Tattoo“.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα τελευταία νέα σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Πηγή: Sara Assarsson/Sveriges Radio

Ακολουθήστε μας σε όλα μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μην χάσετε τίποτα από όσα συμβαίνουν σχετικά με τη Eurovision: 

 

 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *