Ουκρανία: Το Suspilne για τον Joost Klein και το τραγούδι του για τη Ρωσία!

Χθες, το AVROTROS, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ολλανδίας, αποκάλυψε ότι ο Joost Klein θα εκπροσωπήσει την Ολλανδία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024. Μόλις μια μέρα μετά την αποκάλυψη της χρίσης του ως εκπρόσωπος της χώρας, το παρελθόν του έχει ήδη προκαλέσει ανησυχίες στην κοινότητα της Eurovision, ακόμη και με έναν εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα να ρίχνει τη ματιά του πάνω σε αυτό.

Συγκεκριμένα, το Suspilne, ο εθνικός τηλεοπτικός σταθμός της Ουκρανίας, δημοσίευσε σήμερα ένα άρθρο για τον Ολλανδό ράπερ, Joost Klein και τις σχέσεις του με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, ο Joost Klein έχει ένα τραγούδι στη δισκογραφία του στο οποίο εκφράζει την αγάπη του για τη Ρωσία. Το εν λόγω τραγούδι ονομάζεται “Jackass“, ηχογραφήθηκε σε συνεργασία με τον CMH, ο οποίος είναι Ρώσος καλλιτέχνης και κυκλοφόρησε στις 11 Μαρτίου 2022, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι στίχοι θεωρούνται, επίσης, αμφιλεγόμενοι. Ενδεικτικά, οι επίμαχοι στίχοι είναι οι εξής:

Γεια, με λένε Joost Klein
Λατρεύω τη Ρωσία, φίλε
πιστεύω, θέλεις μια χαρούμενη Ρωσίδα

[…]

Θέλω μια κυρία από τη Ρωσία
Θέλω μερικά μωρά από τη Ρωσία

Εκτός από τη συνεργασία του με την CMH, ο Joost Klein έχει επίσης συνεργαστεί με τους Russian Village Boys, ένα ρέιβ γκρουπ από την Αγία Πετρούπολη, σε κομμάτι που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2023.

Επιπλέον, ο Joost Klein έχει εμφανιστεί ζωντανά στην Αγία Πετρούπολη τον Ιούλιο του 2022, ενόσω ο Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Οι αντιδράσεις

Οι χρήστες στο X (πρώην Twitter) έχουν ανάμεικτα συναισθήματα σχετικά με τις συνεργασίες του Joost και τον θαυμασμό για τη ρωσική κουλτούρα. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι οι ενέργειές του είναι αποκρουστικές και ότι κανείς δεν μπορεί να θαυμάσει έναν πολιτισμό που βασίζεται στον τρόμο και τη γενοκτονία. Άλλοι δηλώνουν ότι το να αγαπά κανείς τις Ρωσίδες γυναίκες ή να θαυμάζει τη ρωσική κουλτούρα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εγκρίνει το πολιτικό καθεστώς της χώρας.

Το Suspilne δεν τοποθετείται ξεκάθαρα σε αυτό το θέμα. Βέβαια, λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας αποφάσισε να καλύψει αυτό το θέμα, ένα αρκετά ευαίσθητο θέμα, δείχνει ότι το ζήτημα έχει εγείρει ανησυχίες. Το γεγονός ότι ένας συμμετέχων έχει συνεργαστεί με Ρώσους καλλιτέχνες, πολλώ δε μάλλον έχει εμφανιστεί σε ρωσικό έδαφος μετά την εισβολή, δεν επιδοκιμάζεται από τον Ουκρανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Παρόμοιο θέμα τέθηκε, επίσης, πέρυσι σχετικά με την Olesya Ochepovska, μέλος των Vesna (των Τσέχων εκπροσώπων). Η Ochepovska είναι ρωσικής καταγωγής και υπήρξαν ισχυρισμοί ότι η ίδια υποστηρίζει τον πόλεμο, κάτι που η ίδια αρνήθηκε.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως και μετά από μια εκτενή εσωτερική επιλογή, ο Joost Klein θα εκπροσωπήσει την Ολλανδία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 στο Μάλμε. Το τραγούδι του αναμένεται να κυκλοφορήσει σε μεταγενέστερο στάδιο.

https://youtu.be/3XAsam043OY

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: Suspilne
1 reply
  1. John
    John says:

    Για άλλη μια φορά ακούμε υπερβολές
    Το ότι γίνεται ο πόλεμος δε σημαίνει ότι πρέπει οτιδήποτε και οποιοσδήποτε έχει την παραμικρή σχέση με τη Ρωσία να υποτιμάται σαν ο ρωσικός λαός να αποτελείται μόνο από εγκληματίες
    Και ειδικότερα το θεωρώ χαζό να ακούγονται τέτοια πράγματα στην Eurovision που υποτίθεται έχει ως κύριο στόχο να ενοποιήσει την Ευρώπη και να προβάλλει την Ειρήνη . Αν εκεί στη Suspilne πεθαίνουν όταν ακούν οτιδήποτε έχει σχέση με τη Ρωσία ας αποχωρήσουν από τον διαγωνισμό

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *