Πολωνία: Με τη Justyna Steczkowska στο Μάλμε;

Η Eurovision 2024 φαίνεται να μετατρέπεται σε ένα all-star event. Μαζί με τον Slimane για τη Γαλλία και τον Olly Alexander για το Ηνωμένο Βασίλειο, το όνομα μιας πρώην εκπροσώπου στον διαγωνισμό της Eurovision ίσως να προστεθεί στην ως άνω λίστα.

Τον τελευταίο καιρό, υπάρχει έντονη η φημολογία εντός της Πολωνίας ότι η Justyna Steczkowska, ιδιαίτερα αγαπητή και προσφιλής στο κοινό της χώρας, ετοιμάζεται για την επιστροφή της στη Eurovision. Η Justyna Steczkowska δεν είναι άγνωστη στην κοινότητα της Eurovision, καθώς είχε εκπροσωπήσει στο παρελθόν την Πολωνία με το τραγούδι της “Sama” το μακρινό -πλέον- 1995.

Η Πολωνή καλλιτέχνης έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι είναι έτοιμη να επιστρέψει στη Eurovision. Μάλιστα, η ίδια αποκάλυψε πρόσφατα ότι έχει ήδη έτοιμο ένα τραγούδι για τον ερχόμενο διαγωνισμό, απλώς περιμένει την απόφαση της πολωνικής τηλεόρασης για τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής της χώρας στη Eurovision 2024.

Το νέο της τραγούδι θα κυκλοφορήσει στις 29 Δεκεμβρίου και επιβεβαιώνει ότι θα το υποβάλει σε πιθανή επιλογή της Πολωνίας.

 

Το νέο χιτ της Justyna και η ομάδα που το υπογράφει

Η συμμετοχή της Justyna Steczkowska για τη Eurovision τιτλοφορείται ως “WITCH-ER Tarohoro” και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους Hotelem Torino, οι οποίοι βρίσκονται επίσης πίσω από το “Superhero” με το οποίο η Viki Gabor κέρδισε τη Junior Eurovision το 2019 καθώς και το “Somebody” της Sara James. η συμμετοχή της χώρας στη Junior Eurovision το 2021, η οποία και απέσπασε το δεύτερο βραβείο. Η Justyna τονίζει ότι το νέο της σινγκλ θα είναι πολύ διαφορετικό από οτιδήποτε έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν. Το κομμάτι θα περιέχει Σλάβικες επιρροές, καθώς η ίδια αναφέρει συγκεκριμένα ότι:

Με αυτό το τραγούδι θέλω να σας μιλήσω για τη σλαβική μας δύναμη, το θάρρος και την εξαιρετική μας ενέργεια που εκφράζεται στη μουσική και στα λόγια. (…) Αυτό το τραγούδι περιέχει την πρωταρχική μας δύναμη δημιουργίας, τη δημιουργικότητα και την αληθινή δύναμη.

Η Πολωνία στη Eurovision 2024

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κάποια επίσημη δήλωση σχετικά με την επιλογή ή τη μέθοδο επιλογής του TVP για τη Eurovision 2024. Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, υπήρξαν επίσης σημαντικές αλλαγές στο TVP που προκάλεσαν αβεβαιότητα όσον αφορά την τύχη της Πολωνίας στη Eurovision. Ανεξάρτητα από τα τεκταινόμενα στην Πολωνία, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα πρόσφατα γεγονότα θα παρεμποδίσουν τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision το 2024.

Ένα νέο Eurovision record?

Σε περίπτωση που η Justyna διαγωνιστεί στην εθνική προεπιλογή και αναλάβει την Πολωνική εκπροσώπηση στο Μάλμε, θα σπάσει ένα ήδη υπάρχον ρεκόρ στον Διαγωνισμό και θα δημιουργήσει νέο. Πρόκειται για το ρεκόρ του μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος μεταξύ εμφανίσεων στον διαγωνισμό και το οποίο κατέχει αυτή τη στιγμή η Άννα Βίσση . Η Άννα Βίσση συμμετείχε για την Ελλάδα το 1980 και την Κύπρο το 1982 με την τρίτη και τελευταία της εμφάνιση στον διαγωνισμό να έρχεται είκοσι τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2006. Μετά την Άννα Βίσση, η δεύτερη μεγαλύτερη χρονική διαφορά ανήκει στον Jean-Claude Pascal, ο οποίος επέστρεψε στη Eurovision το 1981, είκοσι χρόνια μετά τη νίκη του, το 1961. Η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται από τους Koit Toome (Εσθονία 1998,2017) και Tommy Korberg (Σουηδία 1969,1988) με ένα διάστημα δεκαεννέα ετών ανάμεσα στις δύο συμμετοχές τους.

Είναι προφανές ότι σε περίπτωση που η Justyna εκπροσωπήσει την Πολωνία στη Eurovision το 2024, τότε θα κατέχει η ίδια αυτό το ρεκόρ με το αξιοθαύμαστο “κενό” των είκοσι εννέα ετών μεταξύ των δύο συμμετοχών της.

Θα θέλατε να δείτε τη Justyna Steczkowska στο Μάλμε; Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: RMF
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *