traistariu

Ρουμανία: Ο Mihai Trăistariu είναι έτοιμος για τη Eurovision 2024!

Ανεξάρτητα από την αβεβαιότητα που επικρατεί εν σχέσει με τη συμμετοχή της Ρουμανίας στη Eurovision 2024 και τα στενά χρονικά περιθώρια για την απόφαση του TVR, ο Mihai Trăistariu δηλώνει παραπάνω από έτοιμος να επιστρέψει στη σκηνή της Eurovision για άλλη μια φορά.

Έχοντας συμμετάσχει στο παρελθόν το 2006, ο Trăistariu θεωρεί τη συμμετοχή του στη Eurovision ως μια εμπειρία που του άλλαξε τη ζωή και είναι πρόθυμος να συμμετάσχει ξανά με κάθε κόστος. Απλώς περιμένει να δει ποια θα είναι η απόφαση του TVR ή θα σκεφτόταν επίσης να καταθέσει συμμετοχή και σε προεπιλογές άλλων χωρών. Ωστόσο, δηλώνει ότι θα προτιμούσε να εκπροσωπήσει την πατρίδα του, τη Ρουμανία.

Το 2006 ήθελα να κερδίσω, δεν τα κατάφερα και έκτοτε έβαλα στόχο να συνεχίσω να προσπαθώ για τη Eurovision. Φέτος έχω ένα τραγούδι, αλλά δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα συμμετάσχει η Ρουμανία, είναι υπό συζήτηση, ουσιαστικά παρακολουθώ, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα. Τουλάχιστον αν μου ανακοίνωναν ότι θα συμμετάσχουμε τελικά, ότι έχω τη δυνατότητα να καταθέσω σε άλλες χώρες. Έχω το τραγούδι και περιμένω να δω τι απόφαση θα πάρει η τηλεόραση μας. Η μόνη εναλλακτική είναι να υποβάλλω συμμετοχή τώρα σε άλλη χώρα, αλλά προτιμώ τη Ρουμανία, να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, να κλάψουν οι Ρουμάνοι όταν φέρνω το μεγάλο τρόπαιο στην πατρίδα. Υπάρχουν ακόμη λίγες χώρες που επιτρέπουν στους ξένους να καταθέσουν συμμετοχές, αλλά κλείνουν τις προεπιλογές.

Ως εκ τούτου, ο Trăistariu έχει ήδη ένα τραγούδι στα χέρια του που προέρχεται από τη Φινλανδία και είναι ζωτικής σημασίας να το υποβάλει τώρα, καθώς:

Ένα τραγούδι πριν από 10 χρόνια, αν θέλεις να το παίξεις τώρα στο ραδιόφωνο, δεν θα το πάρει κανείς, γιατί δεν είναι σύγχρονο. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Eurovision, όλα έχουν αλλάξει, τα γραφικά, τα σόου, οπότε πρέπει να βρεις κάτι νέο. Δεν θα μπορούσα να κρατήσω το φετινό τραγούδι για τα επόμενα 2-3 χρόνια, μπορεί να μην είναι πλέον κατάλληλο. Αυτό το τραγούδι που έχω είναι από τη Φινλανδία και είναι ένα μοντέρνο-αργό κομμάτι και μου ταιριάζει. Είχα και ρυθμικά τραγούδια, ακόμα πιο αργά, λαμβάνω πολλά τραγούδια δώρο για τη Eurovision και δεν μου αρέσουν πολύ, πρέπει να διαλέξω με το κεφάλι μου. Πέρυσι δεν το βρήκα και δεν υπέβαλα ξανά. Φέτος ανακοινώσαμε ότι βρήκαμε το τραγούδι και δεν συμμετέχουμε πια στη Eurovision.

Εξέφρασε επίσης την άποψή του για τα κακά αποτελέσματα της Ρουμανίας στον διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια:

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λέω, αλλά το πιστεύω, πιστεύω ότι ένας έμπειρος καλλιτέχνης ξέρει να αντιμετωπίζει διαφορετικά έναν τέτοιο διεθνή διαγωνισμό. Είναι ο μεγαλύτερος διεθνής μουσικός διαγωνισμός, δεν έχουμε άλλο μεγαλύτερο. Κρίμα που η Ρουμανία κάνει πίσω λόγω αποτυχίας, έχει συμβεί και στο ποδόσφαιρο, αποχώρησε τότε η Ρουμανία από τα Πρωταθλήματα; Όχι. Και εδώ είναι το ίδιο, ας μην αποθαρρυνόμαστε. Όντας νέοι, δεν έχουν εμπειρία, τα βλέπουν όλα σαν αστείο, δεν τα παίρνουν όλα στα σοβαρά, δεν συνειδητοποιούν ότι η Ρουμανία διαγωνίζεται, η Ρουμανία είναι γραμμένη στην οθόνη και μετά το όνομα του καλλιτέχνη. Η Eurovision είναι η επιτυχία της ζωής μου, το 2006 μου άλλαξε εντελώς τη ζωή.

Φαίνεται ότι η έλλειψη επαγγελματισμού και εμπειρίας είναι αυτό που οδήγησε τη Ρουμανία στα κακά αποτελέσματα και στο σερί μη προκρίσεων, σύμφωνα με τον Mihai Trăistariu.

Η Ρουμανία στη Eurovision 2024

Η προθεσμία για το TVR για να αποφασίσει εάν η χώρα θα συμμετάσχει στο Μάλμε ή όχι λήγει στις 25 Ιανουαρίου. Η συμμετοχή στη Eurovision 2024 θα συζητηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και στη συνέχεια θα ληφθεί απόφαση.

Σε περίπτωση που η Ρουμανία τελικά συμμετάσχει στη Eurovision 2024, μπορεί να μην είναι ούτε φέτος η χρονιά του Mihai Trăistariu, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, δύο γυναίκες καλλιτέχνες διεκδικούν την εκπροσώπηση της χώρας στο Malmö. Δύο γυναίκες καλλιτέχνες προσεγγίστηκαν από το TVR και βρίσκονται σε συζητήσεις. Έχουν μάλιστα έτοιμα τα τραγούδια τους και προετοιμάζονται για αυτό το project εδώ και καιρό.

Ο Mihai Trăistariu εκπροσώπησε τη χώρα του στον διαγωνισμό το 2006, με το τραγούδι “Tornero”, το οποίο τερμάτισε στην τέταρτη θέση και έγινε τεράστια επιτυχία ανά την Ευρώπη. Επίσης, έχει προσπαθήσει ξανά να εκπροσωπήσει τη Ρουμανία στο παρελθόν, το 2016, το 2017, το 2018 και το 2019 χωρίς, όμως, επιτυχία.

https://youtu.be/1SyPb8IOimE

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: spectacola
1 reply
  1. Ben
    Ben says:

    Αχ όχι. Κάθε χρόνο τα ίδια δεν έχει βαρεθεί; Ήταν one hit wonder πριν 18 χρόνια και έκτοτε μας πρήζει σχεδόν κάθε χρόνο οτι έχει το καλύτερο τραγούδι, οτι τον αδικούν, οτι του κάνουν πόλεμο, οτι δεν θα ξαναστείλει ποτε τίποτα με τη Ρουμανία που του φέρθηκε τόσο βάναυσα, περιττό δραμα, μίρλα και κλάψα και την άλλη χρόνια πάλι εμφανίζει τον εαυτό του υποψήφιο (θύμα). Έλεος καπου, λιγο αυτοσεβασμό.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *