Αθηνά Μανουκιάν: «Έχω έτοιμο τραγούδι για την Eurovision»!

Καλεσμένη στην εκπομπή “Talk To Mad” βρέθηκε η Αθηνά Μανουκιάν. Η νεαρή τραγουδίστρια έδωσε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στον Γιάννη Κατινάκη, και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη συμμετοχή της στην Eurovision 2020, η οποία δυστυχώς αναβλήθηκε λόγω του Covid-19.

”Δεν νιώθω ότι ήταν γκαντεμιά, που ακυρώθηκε η Eurovision 2020, λόγω του Covid-19, πήρα πολλά πράγματα απ΄όλη την διαδικασία. Ήταν από τις καλύτερες μου συνεργασίες το εγχείρημα Eurovision. Με την τότε ομάδα μου γίναμε οικογένεια. Θα πηγαίναμε πολύ καλά, αν γινόταν η Eurovision, εκείνη την χρονιά. Την επόμενη χρονιά, δεν συμμετείχε λόγω του πολέμου η Αρμενία, στην Eurovision. Με τον DJ PaCo, που γράψαμε μαζί το Chains on You, έχουμε γράψει ένα νέο τραγούδι για τον Διαγωνισμό. Θα πήγαινα και με Ελλάδα και με Αρμενία και με Κύπρο στην Eurovision. Είναι τιμή μου με όποια χώρα και να πάω”.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της στο παρακάτω βίντεο:

Ποια είναι η Αθηνά Μανουκιάν;

Η 29χρονη Ελληνίδα αρμενικής καταγωγής Αθηνά Μανουκιάν, έκανε τα πρώτα της βήματα στη μουσική βιομηχανία το 2007, όταν κατέκτησε την πρώτη θέση στο Διαγωνισμό ταλέντων του Alpha, Τι είναι αυτό που λείπει.

Την επόμενη χρονιά, συμμετείχε στο διαγωνισμό για την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision Junior, με το τραγούδι, Το Φιλί της Αφροδίτης, κατακτώντας την τρίτη θέση, χωρίς να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τη Λεμεσό.

Το 2011, κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο “Party Like A Freak” που  μετράει πάνω από ένα εκατομμύριο θεάσεις στο YouTube. Ενώ, το 2012 το single της “I Surrender” έγινε ένα από τα καλοκαιρινά hit.

Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, κυκλοφόρησε και το πρώτο της ελληνόφωνο τραγούδι, με τίτλο “Να Λες Πως Μ’ Αγαπάς”.

Το 2014, η 25χρονη κυκλοφόρησε το single “XO” που την καθιέρωσε στα airplay της Σκανδιναβίας αλλά και της Αυστραλίας. Μάλιστα, έγινε πιο γνωστή στην Αρμενία, απασχολώντας σε μεγάλο βαθμό τα media.

Στην κατοχή της έχει δύο μουσικά βραβεία. Το 2015 στα Armenian Pulse Music Awards, όπου κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο τραγούδι στα αγγλικά, ενώ για την ίδια κατηγορία απόκτησε και βραβείο στα European Song Contest, την επόμενη χρονιά.

Επιπλέον, η Αθηνά είναι μία από τους συνθέτες του κομματιού “Παλιά μου αγάπη” της Έλενας Παπαρίζου.

Το 2018, η τραγουδίστρια εμφανίστηκε στις audition του Βρετανικού μουσικού διαγωνισμού, The X-Factor, διεκδικώντας μια θέση στο show, τραγουδώντας το Crazy In Love της Beyonce. Η Αθηνά ενθουσίασε πάρα πολύ τον Robbie Williams, ο οποίος θεωρεί πως η ίδια μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στη μουσική βιομηχανία.

Παρακάτω ακούστε το Chains on You με το οποίο η Αθηνά Μανουκιάν θα εκπροσωπούσε την Αρμενία στην Eurovision 2020:

https://www.youtube.com/watch?v=XpQHGMM8c5U

Θα θέλατε να δείτε την Αθηνά Μανουκιάν στη σκηνή της Eurovision; Πείτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *