Δανία: Μποϊκοτάζ ή όχι στο Ισραήλ;

Λίγο αφότου δημοσιοποίηθηκαν τα οχτώ υποψήφια τραγούδια της Δανίας για τον Διαγωνισμό της Eurovision 2024, δεν έλειψαν από τον DR οι φωνές από διαδηλωτές που ζητούσαν από τη Δανία να μποϊκοτάρει τον Διαγωνισμό. Αίτημα τους ήταν τόσο ο DR όσο και ο νικητής του Melodi Grand Prix της Δανίας να αρνηθούν να πάνε στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε τον Μάιο εαν το Ισραήλ συμμετέχει στον Διαγωνισμό.

Οι οκτώ υποψήφιοι απάντησαν σχετικά με αυτό

Η τραγουδίστρια Stella δεν απάντησε αν θα ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει τη Eurovision αν κέρδιζε τον τελικό της Δανίας.

– Νομίζω ότι είναι μια πολύ ατυχής κατάσταση που βρισκόμαστε, αλλά δεν είναι κάτι για το οποίο έχω άποψη. Δυστυχώς.

– Το έχεις σκεφτεί;

– Ναι, αλλά δεν είναι κάτι για το οποίο έχω να σχολιάσω κάτι, είπε στην Ekstra Bladet.

Ο τραγουδιστής από τις Φερόες Janus Wiberg επίσης δεν θέλησε να ασχοληθεί με το ζήτημα.

– Δεν είναι κάτι που θέλω να σχολιάσω. Δεν θέλω να το κάνω αυτό. Κάποιος άλλος εκτός από εμένα πρέπει να το φροντίσει.

Η Chu Chu, είπε ότι δεν έχει σκεφτεί καθόλου το ζήτημα.

– Νομίζω πως ο, τι και να γίνει, θα πήγαινα στη Σουηδία και θα γιόρταζα τη μουσική χωρίς να έχω καμία πολιτική άποψη.

– Δηλαδή είναι απολιτικό να πας στη Eurovision;

– Για μένα είναι.

Πολλοί από τους συνυποψήφιους του Basim ήταν σιωπηλοί όταν επρόκειτο για το Ισραήλ, αλλά ο 31χρονος τραγουδιστής και τραγουδοποιός δεν δίστασε να μιλήσει για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

– Είναι πολύ ανθρώπινο να μιλάμε για αυτό. Η όλη κατάσταση εκεί κάτω με επηρεάζει πολύ. Έχω παρακολουθήσει αυτό που συμβαίνει. Έχω δει νεκρά παιδιά σε βίντεο. Έχω δει νεκρούς, αθώους ανθρώπους και με άγγιξε βαθιά.

Ωστόσο, δεν πρόκειται να επιμείνει να αποκλειστεί το Ισραήλ από τη Eurovision:

– Δεν νομίζω ότι σταματάμε το μίσος με το μίσος. Πιστεύω ότι σταματάμε το μίσος και την αδικία με την αγάπη. Το θέμα του αποκλεισμού κάποιου δεν βοήθησε ποτέ σε τίποτα. Δεν γίνεσαι καλύτερος με το να σε πετάξουν έξω. Η θέση μου λοιπόν είναι ότι θα πρέπει να συναντηθούμε με αγάπη και δικαιοσύνη και να είμαστε ανθρώπινοι μεταξύ μας.

Η Aura Dione, η RoseeLu και το συγκρότημα Ublu συμφώνησαν ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι αποκαρδιωτική και κάτι που τους αγγίζει βαθιά.

Κανένας τους όμως δεν μπόρεσε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το αν η συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision θα έχει κάποια σημασία για αυτούς εάν κερδίσουν και πρέπει να εκπροσωπήσουν τη Δανία τον Μάιο.

– Πρέπει απλώς να το σκεφτώ λίγο, γιατί είναι ένα μεγάλο ερώτημα που ξεπερνά το τι είναι η Eurovision. Θα ήθελα να απαντήσω, αλλά χρειάζεται λίγη σκέψη, απάντησε η Aura Dione.

– Είναι δύσκολο να απαντήσω με απλό τρόπο. Άλλωστε δεν είμαι άμεσα υποψήφια για τη Eurovision. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο Melodi Grand Prix. Αλλά αν με ρωτήσετε αργότερα θα σας πω πώς νιώθω εκείνη τη στιγμή, είπε η RoseeLu.

– Είναι κάτι για το οποίο έχουμε μιλήσει πολύ και είμαστε πολύ επηρεασμένοι από αυτό που συμβαίνει στους Παλαιστίνιους αυτή τη στιγμή. Έτσι, θα μιλήσουμε και με τον DR και τους άλλους συμμετέχοντες για την εύρεση μιας καλής λύσης σε αυτό, είπε ο τραγουδιστής των Ublu, Andreas Darger.

Η δημόσια τηλεόραση της Δανίας, DR,  θα πραγματοποιήσει το DMGP 2024, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στο DR Koncerthuset, στην Κοπεγχάγη, με 8 φιναλίστ. 

Παρουσιάστριες του Dansk Melodi Grand Prix θα είναι οι Stéphanie Surrugue και Sara Bro.

Παρόλο που δεν ήταν η επιλογή του κοινού, ο Reiley κέρδισε το εισιτήριο για το Λίβερπουλ το 2023. Ερμήνευσε το τραγούδι του “Breaking My Heart” στον δεύτερο ημιτελικό, αποτυγχάνοντας να προκριθεί, ενώ συγκέντρωσε μόλις 6 πόντους, όλους από την Ισλανδία.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την συμμετοχή της Δανίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024.

πηγή: ekstrabladet

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *