ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΥ

Loreen-holding-the-2023-Eurovision-Trophy

Eurovision 2024: Το παράθυρο ψηφοφορίας θα είναι ανοιχτό καθόλη τη διάρκεια του Μεγάλου Τελικού | Οι Big Five και η Σουηδία θα εμφανιστούν ζωντανά και στους ημιτελικούς!

Σε ακριβώς δύο μήνες από σήμερα, θα γνωρίζουμε τον νικητή της Eurovision 2024. Εν αναμονή του μεγάλου γεγονότος, το SVT ανακοίνωσε κάποιες αλλαγές που θα επέλθουν στην ερχόμενη διοργάνωση στο Μάλμε.

Το παράθυρο ψηφοφορίας θα είναι ανοιχτό καθόλη τη διάρκεια του Μεγάλου Τελικού

Μέχρι πρότινος, μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεων όλων των συμμετεχόντων στον Μεγάλο Τελικό, άνοιγε το παράθυρο της ψηφοφορίας για το κοινό. Ωστόσο, φέτος η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στην αρχή του σόου, λίγο πριν την πρώτη εμφάνιση. Αυτό το σύστημα έχει εφαρμοστεί μόνο δύο φορές στο παρελθόν, το 2010 και το 2011 και θα επιστρέψει και το 2024.

Επιπλέον, οι φίλοι του διαγωνισμού σε μη συμμετέχουσες χώρες (Rest of the World) θα έχουν πλέον σχεδόν 24 ώρες για να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια πριν ξεκινήσει το κάθε σόου. Η διαδικτυακή ψηφοφορία για το Rest of The World θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης γενικής πρόβας για κάθε Ημιτελικό και Μεγάλο Τελικό το προηγούμενο βράδυ και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι να ξεκινήσει η ζωντανή μετάδοση.

Για αυτές τις αλλαγές, η executive producer της Eurovision 2024, Ebba Adielsson , αναφέρει:

Η ψηφοφορία στον τελικό άνοιγε προηγουμένως όταν και οι 26 χώρες είχαν ολοκληρώσεις τις εμφανίσεις τους. Αντίθετα, θέλουμε να προσελκύσουμε τους θεατές από την αρχή – αν δείτε κάτι που σας αρέσει, θα πρέπει να μπορείτε να ψηφίσετε αμέσως. Μπορείτε επίσης, φυσικά, να περιμένετε μέχρι το recap στο τέλος, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Το SVT έχει θετική εμπειρία από αυτή τη διαδικασία ψηφοφορίας στο “Melodifestivalen” (εθνικός τελικός της Σουηδίας). Επιπλέον, υπάρχουν θεατές σε άλλα μέρη του κόσμου που θέλουν να ψηφίσουν και θέλουμε να τους δώσουμε μια καλύτερη ευκαιρία να συμμετάσχουν στο αποτέλεσμα. Τώρα δεν χρειάζεται να βάλουν ξυπνητήρι στη μέση της νύχτας.

Οι Big Five και η Σουηδία θα εμφανιστούν ζωντανά στους ημιτελικούς

Οι καλλιτέχνες από τις Big Five —Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο— καθώς και από τη διοργανώτρια χώρα, τη Σουηδία, θα παρουσιάσουν ο καθένας τους ζωντανά τις συμμετοχές τους κατά τη διάρκεια των ημιτελικών, για πρώτη φορά.

Προηγουμένως, κατά τη διάρκεια των Ημιτελικών, προβάλλονταν ένα σύντομο απόσπασμα από την τελική τους πρόβα. Οι Big Five και η Σουηδία θα έχουν τώρα την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις συμμετοχές τους στο κοινό ζωντανά μαζί με τους διαγωνιζόμενους στη σκηνή της Eurovision.

Ωστόσο, οι εμφανίσεις τους δεν θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, όπως συνήθως, αλλά θα τοποθετηθούν ανάμεσα στις εμφανίσεις των συμμετεχόντων.

  • Η Γερμανία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα εμφανιστούν στον πρώτο ημιτελικό
  • Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία θα εμφανιστούν στον δεύτερο ημιτελικό

Σχετικά με αυτό, η executive producer της Eurovision 2024, Ebba Adielsson, αναφέρει:

Πιστεύουμε ότι αυτή η αλλαγή δίνει στις Big Five χώρες και στη διοργανώτρια χώρα πιο δίκαιους αγωνιστικούς χώρους στον Μεγάλο Τελικό, καθώς έχουν πλέον την ευκαιρία να εμφανιστούν “πραγματικά” στη σκηνή στους Ημιτελικούς. Είναι επίσης μια νίκη τόσο για το κοινό στην αρένα όσο και για τους θεατές στο σπίτι, καθώς μπορούν να δουν όλες τις συμμετοχές που διαγωνίζονται φέτος ζωντανά πριν από τον Μεγάλο Τελικό.

Οι αλλαγές δεν θα σταματήσουν εδώ, με το SVT να μας προετοιμάζει με μια επιπλέον σημαντική αλλαγή.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: eurovision.tv
6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. James
    James says:

    Περιμένω να δω πια θα είναι η επόμενη αλλαγή.
    Αυτό με τις ζωντανές εμφανίσεις έπρεπε να γινόταν χρόνια τώρα,αν και το γεγονός πως θα “κόβουν”την ροή του διαγωνιστικου μέρους μου κάνει λίγο κουλό αλλά θα περιμένω να δω πως τα το εφαρμόσουν.
    Η ψηφοφορία που θα ξεκινά από την αρχή του σόου είναι οκ.
    Υποθέτω πως οι φαν του διαγωνισμού που θα έχουν ήδη κάποια αγαπημένα τραγούδια θα τα ψηφίσουν από την αρχή,αλλά οι τηλεθεατές που θα τα δουν πρώτη φορά στο τελικό θα ψηφίσουν στο τέλος όταν θα τα έχουν δει όλα, οπότε πάνω κάτω δεν αλλάζει και κάτι.

    Απάντηση
    • Κώστας
      Κώστας says:

      Αυτό θα μπορούσε να είναι καλό για εμάς γιατί στον ημιτελικό μας θα εμφανιστεί και η Ιταλία οπότε αν τους αρέσει η Ιταλία μπορεί να μας ψηφίζουν λόγω ίδιου στυλ στον ημιτελικό

      Απάντηση
  2. Christos
    Christos says:

    Τι εννοει πιο δίκαιους αγωνιστικούς χωρους, οταν βρισκονται ηδη στο τελικο?
    Και γιατι ανάμεσα? Αυτο ενισχύει κατα πολυ τις χωρες που θα ειναι στο δευτερο μισο. Και θα προκληθει και σύγχυση στους τηλεθεατές, μια θα εμφανιζονται χωρες που μπορούν και μια που δεν θα μπορουν να ψηφίσουν….

    Απάντηση
  3. Απλά υποθέτω
    Απλά υποθέτω says:

    Δεν με χαλάει και πολύ αυτό με τους ημιτελικούς. Αυτό με την ψηφοφορία λίγο με ενοχλεί σε ένα σημείο• αν θυμάμαι καλά τότε στην διάρκεια κάθε εμφάνισης έβγαινε και η κάρτα με τα στοιχεία. Δεν ξέρω πως θα το κάνουν αλλά ελπίζω να μην γίνεται έτσι γιατί σε αποσπά από αυτό που βλέπεις.

    Απάντηση
  4. Dinle
    Dinle says:

    Πάρα πολύ σωστη η αλλαγή με την κανονική εμφάνιση των 5. Το άλλο με την ψηφοφορία στο παρελθόν δεν έχει φανεί να κάνει κάποια διαφορά οπότε οκ.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *