Ιρλανδία: Δύο από τους διαγωνιζόμενους του Eurosong πιστεύουν πως το Ισραήλ πρέπει να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό!

Σήμερα το βράδυ η Ιρλανδία αποφασίσει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι, που θα την εκπροσωπήσουν στην Eurovision 2024. Δύο όμως από τους διαγωνιζόμενους του Eurosong, όπως ονομάζεται ο εθνικός τελικός της χώρας, πιστεύουν πως το Ισραήλ πρέπει να αποχωρήσει από το διαγωνισμό, με την μία μάλιστα εξ αυτών να σκέφτεται εφόσον είναι αυτή η νικήτρια, να μην συμμετάσχει τελικά στον διαγωνισμό τον Μάιο στο Μάλμε, εφόσον το Ισραήλ συμμετάσχει κανονικά.

Μέσα από το The Late Late Show και το Eurosong, η Ιρλανδία απόψε επιλέγει τον εκπρόσωπο και το τραγούδι της στην Eurovision 2024. Δύο όμως από τους διαγωνιζόμενους αναφέρουν πως το Ισραήλ πρέπει να μην συμμετάσχει στον επερχόμενο διαγωνισμό, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της Ρωσίας πριν δύο χρόνια.

Η Erica Cody και η Bambie Thug θεωρούν ανεπίτρεπτη την συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό, όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στην Γάζα, με την πρώτη μάλιστα να μην αποκλείει την αποχώρηση της, εφόσον κερδίσει σήμερα στο Eurosong και το Ισραήλ συμμετάσχει κανονικά, όπως έχει επιβεβαιώσει σε ανακοίνωση της η EBU.

Πρέπει να δούμε την ίδια ενέργεια που δόθηκε στη Ρωσία όταν εισέβαλαν στην Ουκρανία, θα έπρεπε να είναι ακριβώς το ίδιο. Νομίζω ότι είναι απόλυτη ντροπή. Αυτό προορίζεται να είναι μια γιορτή της ζωής και της μουσικής, και της αποδοχής και της αγάπης.

H Erica Cody απαντώντας στην ερώτηση αν σκέφτεται την αποχώρηση της από τον διαγωνισμό, εφόσον φυσικά σήμερα το βράδυ είναι η νικήτρια και το Ισραήλ συμμετάσχει κανονικά, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Θα το σκεφθώ όταν φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Αλλά νομίζω ότι οποιοσδήποτε με γνωρίζει και με γνωρίζει ηθικά τα τελευταία δύο χρόνια ως ακτιβίστρια θα πρέπει να ξέρει ότι ποτέ δεν θα πάω σε κάτι τέτοιο με ένα ανίδεο κεφάλι στους ώμους μου.

Η Erica Cody είναι το μεγάλο φαβορί για την νίκη σήμερα, σύμφωνα με τις εταιρείες στοιχημάτων και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε, τι θα πράξει εφόσον φυσικά τα στοιχήματα επιβεβαιωθούν.

Οι υποψήφιοι που θα διαγωνισθούν σήμερα το βράδυ για την ιρλανδική εκπροσώπηση στην Eurovision 2024 είναι οι εξής:

  1. Isabella Kearney – “Let Me Be the Fire”
  2. Bambie Thug – “Doomsday Blue”
  3.  JyellowL ft. Toshín – “Judas”
  4. Alisha – “Go Tobann” 
  5. Next in Line – “Love Like Us”
  6. Erica-Cody – “Love Me Like I Do”

Ο εκπρόσωπος της Ιρλανδίας στη Eurovision 2024 θα προκύψει ισομερώς από την ψηφοφορία του κοινού, την ψηφοφορία μιας διεθνούς κριτικής επιτροπής και μιας κριτικής επιτροπής που θα βρίσκεται στο στούντιο.

Παρακολουθήστε ζωντανά το Eurosong 2024 στις 23.35 ώρα Ελλάδας εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ιρλανδίας στη Eurovision 2024!

Πηγή: the journal
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *