Ιρλανδία: Το οικονομικό σκάνδαλο του RTÉ σταμάτησε την δημιουργία αυτόνομου εθνικού τελικου!

Το RTÉ, η δημόσια τηλεόραση της Ιρλανδίας, είχε σκοπό να διοργανώσει έναν αυτόνομο εθνικό τελικό, όμως όπως αναφέρει ο Michael Kealy, ο αρχηγός αποστολής της χώρας, το οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο μπλέχτηκε πέρσι το κανάλι, απέτρεψε την εν λόγο διοργάνωση!

Ο Μichael Kealy, αναφέρει στο “The Euro Trip Podcast”, πως αρχικά το RTÉ σκόπευε να διοργανώσει έναν ξεχωριστό εθνικό τελικό, χωρίς να χρειαστεί να συνεργαστούν με το “The Late Late Show”. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι πόροι μας έφτασαν σε ένα χαμηλό απόθεμα για πολλούς λόγους που προκαλούνται από την ίδια την εταιρία. Αυτό ξαφνικά προκάλεσε μια ρήξη στην ικανότητά μας να ξοδεύουμε χρήματα σε νέες προσπάθειες. Ήταν λίγο απογοητευτικό που ξαφνικά δεν υπήρχαν χρήματα. Ήλπιζα πραγματικά πως θα μπορούσαμε να φτιάξουμε έναν αυτόνομο εθνικό τελικό, αλλά όταν η έλλειψη πόρων μας χτύπησε, το σχέδιο αυτό ακυρώθηκε. Παρ’ όλ’ αυτά, υπήρχε μια μεγάλη πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο φέτος»

Το RTÉ ενεπλάκη σε ένα σκάνδαλο τον Ιούνιο του 2023 όταν αποκάλυψε άγνωστες μέχρι τώρα οικονομικές συμφωνίες μεταξύ του καναλιού και του πρώην παρουσιαστή του “The Late Late Show”, Ryan Tubridy.

Μαζί με την παραδοχή της ύπαρξης λογαριασμών και διεθνών ταξιδιών που κόστισαν στο κανάλι περισσότερα από 100.000 ευρώ, το αποκορύφωμα του σκανδάλου ήταν η αποκάλυψη ότι το RTÉ πλήρωσε 345.000 ευρώ περισσότερα από όσα είχαν δοθεί προηγουμένως στον Tubridy μεταξύ 2017 και 2022.

Η Dee Forbes, η πρώην Γενική Διευθύντρια του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, κλήθηκε να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο του RTÉ. Αφού αρχικά αρνήθηκε, τέθηκε σε αναστολή και τελικά παραιτήθηκε μέρες αργότερα.

Παρά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ο Michael Kealy, παραμένει θετικός, πως ένας εθνικός τελικός μπορεί να πραγματοποιηθεί το 2025, χωρίς την συνεργασία με το “The Late Late Show”.

«Είμαι αισιόδοξος πως τα πράγματα θα ηρεμήσουν μέσα στον χρόνο και οι πόροι μας θα είναι πιο σταθεροί και θα μπορούμε το χρόνου να διοργανώσουμε κάτι τέτοιο. Ας είμαστε αισιόδοξοι.»

Ο φετινός εθνικός τελικός της Ιρλανδίας, έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στις 26 Ιανουαρίου, με την συμμετοχή έξι καλλιτεχνλων, σε ένα special επεισόδιο του “The Late Late Show”.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ιρλανδίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

Πηγή: eurotrippodcast.com

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *