HaKokhav Haba 2024

Ισραήλ: Τα αποτελέσματα του δωδέκατου επεισοδίου του HaKokhav Haba – 12 καλλιτέχνες στην κούρσα της εκπροσώπησης!

Μεταδόθηκε χθες 7/1, το δωδέκατο επεισόδιο του HaKokhav Haba (special edition), του τάλεντ σόου μέσω του οποίου θα αναδειχθεί ο καλλιτέχνης που θα σηκώσει τη σημαία του Ισραήλ στην Eurovision 2024!

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, 35 καλλιτέχνες πέρασαν τον σκόπελο των οντισιόν, με 14 από αυτούς να περνούν στην δεύτερη φάση – φάση των battles, και θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας στην Eurovision 2024!

Στο δωδέκατο επεισόδιο παρακολουθήσαμε επτά μάχες με έξι εξ αυτών να προκρίνονται στην επόμενη φάση. Θυμίζουμε πως παρουσιαστές του HaKokhav Haba είναι οι Assi Azar και Rotem Sela οι οποίοι βρίσκονται στη θέση αυτή από το 2014, ενώ τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι Shiri Maimon, Itay Levy, Assaf Amdorsky, Ran Dankar και Keren Pels με νέα προσθήκη να αποτελεί ο Eden Hasson.

Επτά διαγωνιζόμενοι λοιπόν εμφανίστηκαν μπροστά σε κοινό και κριτική επιτροπή, με αυτόν με την μικρότερη βαθμολογία να αποχωρεί από το HaKokhav Haba.

Leanne Byrne

Η Leanne επέλεξε να τραγουδήσει “Someone You Loved” του Lewis Capaldi. Με ακριβής φωνητικά, εκπλήσσει με τις ψηλές και όμορφες νότες. Μια Εξαιρετική ερμηνεία και όλοι οι κριτές συμφώνησαν. Η Shiri Maimon ανάφερε ότι πρέπει να τολμήσει. “Πρέπει να βγεις από τις ζώνες άνεσής σου. ” Έλαβε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της βραδιάς, 93%,

Ido Bartel

Ο Ido επέλεξε να τραγουδήσει απόψε ένα mash-up. Οι κριτές διχάστηκαν με την ερμηνεία του και πολλοί από αυτούς ανάφεραν ότι δεν μπορούν να τον φανταστούν να εκπροσωπεί το Ισραήλ στη Eurovision. Παρά τα μικτά σχόλια, ο Ido με ποσοστό 67%, προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Shay Tamino

Η Shay Tamino πηρέ πολύ καλά σχόλια και οι περισσότεροι από τους κριτές εντυπωσιάστηκαν με αυτή την ερμηνεία. Η Shiri Maimon εξήγησε ότι έχει όμορφη φωνή, αλλά της φάνηκε παλιομοδίτικο. Παρά τα αρνητικά σχόλια της Shiri Maimon συγκέντρωσε ποσοστό 84%.

Yehuda Saado

Ο Yehuda Saado δίχασε τους κριτές και πιστεύουν ότι έκανε λάθος επιλογή τραγουδιού. Όπως ανάφεραν ήταν μια καλή ερμηνεία και είναι ένας καλός τραγουδιστής αλλά ίσως δεν κάνει για την Eurovision. Παρά τα μέτρια προς κακά σχόλια, ο Yehuda Saado με ποσοστό 50%, αποχωρεί από το παιχνίδι.

Oral Ravid

Ο Oral έχει πολύ χάρισμα στη σκηνή, καταφέρνει να παρουσιάζει το τραγούδι με εξαιρετικό τρόπο και η μεγάλη και ιδιαίτερη φωνή του σίγουρα αφήνει καλές εντυπώσεις μετά από κάθε παράσταση. Έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό της βραδιάς, 95%.

Mika Kertis

Η Mika Kertis με το που ανοίγει το στόμα της, εκπλήσσει με την ιδιαίτερη φωνή της. Οι κριτές φαίνεται ότι  συμφωνούν ότι έχει πολύ καλή φωνή απλά τους φοβίζει το θέμα της σκηνικής παρουσίας και για αυτό το λόγο πήρε 72%.

Arik Sinai

Ο Arik Sinai είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία καλλιτέχνης της φετινής σεζόν και εκπλήσσει κάθε φορά με την ερμηνεία του. Όλοι οι κριτές συμφωνούν ότι είναι κατάλληλος για την Eurovision και πήρε ποσοστό 91%.

 

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του δωδεκάτου επεισοδίου:

  • Leanne Byrne 93%
  • Ido Bartel 67%
  • Shay Tamino 84%
  • Yehuda Saado 50%
  • Oral Ravid 95%
  • Mika Kertis 72%
  • Arik Sinai 91%

Οι 12 καλλιτέχνες που συνεχίζουν να βρίσκονται στην κούρσα της εκπροσώπησης του Ισραήλ, στην Eurovision 2024, είναι:

  1. Leanne Byrne
  2. Eden Golan
  3. Arik Sinai
  4. Shay Tamino
  5. Ido Bartel
  6. Or Cohen
  7. Yonathan Biton
  8. Mika Moshe
  9. Dor Shimoni
  10. Mika Kertis
  11. Moria Angel
  12. Oral Ravid

Μέσω του HaKokhav HaBa το Ισραήλ κατάφερνε να προκρίνεται κάθε χρόνο στον τελικό του αγαπημένου μας διαγωνισμού από το 2015 έως το 2020, ενώ το 2018 η Netta ήταν η νικήτρια και της Eurovision με το τραγούδι “Toy”.

Φέτος το Ισραήλ στην Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ εκπροσωπήθηκε από την εκρηκτική Noa Kirel και το τραγούδι “Unicorn” που χάρισαν στη χώρα της Μέσης Ανατολής την τρίτη θέση του Μεγάλου Τελικού συγκεντρώνοντας 362 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

Πηγή: Euromix
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *