Ισραήλ: Τα αποτελέσματα του ενδέκατου επεισοδίου του HaKokhav Haba – 13 καλλιτέχνες στην κούρσα της εκπροσώπησης!

Μεταδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης 3/1, το ενδέκατο επεισόδιο του HaKokhav Haba (special edition), του τάλεντ σόου μέσω του οποίου θα αναδειχθεί ο καλλιτέχνης που θα σηκώσει τη σημαία του Ισραήλ στην Eurovision 2024!

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, 35 καλλιτέχνες πέρασαν τον σκόπελο των οντισιόν, με 14 από αυτούς να περνούν στην δεύτερη φάση – φάση των battles, και θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας στην Eurovision 2024!

Στο ενδέκατο παρακολουθήσαμε επτά μάχες με έξι εξ αυτών να προκρίνονται στην επόμενη φάση. Θυμίζουμε πως παρουσιαστές του HaKokhav Haba είναι οι Assi Azar και Rotem Sela οι οποίοι βρίσκονται στη θέση αυτή από το 2014, ενώ τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι Shiri Maimon, Itay Levy, Assaf Amdorsky, Ran Dankar και Keren Pels με νέα προσθήκη να αποτελεί ο Eden Hasson.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αποψινό επεισόδιο του HaKokhav Haba υπήρξε για πρώτη φορά ζωντανό κοινό για τη φετινή χρονιά και συγκεκριμένα ανθρώπων των οποίων τα σπίτια εκκενώθηκαν τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο τμήμα της χώρας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ.

Επτά διαγωνιζόμενοι λοιπόν εμφανίστηκαν μπροστά σε κοινό και κριτική επιτροπή, με αυτόν με την μικρότερη βαθμολογία να αποχωρεί από το HaKokhav Haba.

Mika Moshe

Η Mika εντυπωσίασε τους κριτές και φωνητικά, αλλά και κινησιολογικά, ενώ έλαβε διθυραμβικά σχόλια, από την Shiri Maimon, εκπρόσωπο της χώρας στην Eurovision 2005. Αν και έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό της βραδιάς, 96%, πολλοί από τους κριτές δεν είναι σίγουροι αν είναι έτοιμη για την Eurovision.

 

Or Cohen

Μια καλή επίδοση για την Or Cohen, η οποία εντυπωσίασε με την φωνή της. Συγκέντρωσε, 94% και πέρασε και στην επόμενη φάση.

 

Yonatan Biton

Ο Yonatan δίχασε την κριτική επιτροπή. Ωστόσο, ήταν καλός φωνητικά και η σκηνοθεσία ανέβασε την εμφάνιση του. Συγκέντρωσε, 65% και προκρίθηκε εν τέλει στην επόμενη φάση.

 

Moriah Angel

Μπορεί η Moriah να είναι από τους αγαπημένους υποψήφιους καλλιτέχνες της κριτικές επιτροπής, σήμερα δεν τους εντυπωσίασε. Αν και ήταν σωστή φωνητικά, δεν ήταν μια καλή εμφάνιση. Ωστόσο, με 50% κατάφερε στο πάρα πέντε να περάσει στην επόμενη φάση.

Dor Shimon

Η εμφάνιση του Dor ήταν άρτια. Ωστόσο, η επιτροπή δεν είναι σίγουρη αν είναι έτοιμος για την Eurovision. Παρά τα μικτά σχόλια, ο Dor με ποσοστό 60%, προκρίνεται στην επόμενη φάση.

 

Eden Golan

Η Eden είναι το φαβορί του HaKokhav Haba, αφού με το απόλυτο 100% πέρασε στην δεύτερη φάση των μαχών.

Αυτή τη φορά έδειξε ότι εκτός από το να τραγουδάει εκπληκτικά, μπορεί και να χορεύει. Οι κριτές, εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, την χαρά τους που υπάρχει ένα τέτοιο πρόσωπο στο Ισραήλ. Ωστόσο, η επιλογή του τραγουδιού δίχασε και συγκέντρωσε μόλις το 85%, της συνολικής βαθμολογίας, αλλά προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Gal

Ο Gal επέλεξε λάθος τραγούδι, ενώ τράβηξε την προσοχή περισσότερο το παίξιμο της κιθάρας παρά το κομμάτι της ερμηνείας. Μόνο η Shiri Maimon ψήφισε υπέρ του Gal, ο οποίος με 41% αποχωρεί από το HaKokhav Haba και εγκαταλείπει το όνειρο της εκπροσώπησης του Ισραήλ στο Μάλμε.

 

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του χθεσινού επεισοδίου:

  • Mika Moshe 96%
  • Or Cohen 94%
  • Eden Golan 85%
  • Yonatan Biton 65%
  • Dor Shimon 51%
  • Angel Moriah 50%
  • Gal Kafri 41%

Οι 13 καλλιτέχνες που συνεχίζουν να βρίσκονται στην κούρσα της εκπροσώπησης του Ισραήλ, στην Eurovision 2024, είναι:

  1. Leanne Byrne
  2. Eden Golan
  3. Arik Sinai
  4. Yehuda Sadoo
  5. Shay Tamino
  6. Ido Bartel
  7. Or Cohen
  8. Yonathan Biton
  9. Mika Moshe
  10. Dor Shimoni
  11. Mika Kertis
  12. Moria Angel
  13. Oral Ravid

Μέσω του HaKokhav HaBa το Ισραήλ κατάφερνε να προκρίνεται κάθε χρόνο στον τελικό του αγαπημένου μας διαγωνισμού από το 2015 έως το 2020, ενώ το 2018 η Netta ήταν η νικήτρια και της Eurovision με το τραγούδι “Toy”.

Φέτος το Ισραήλ στην Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ εκπροσωπήθηκε από την εκρηκτική Noa Kirel και το τραγούδι “Unicorn” που χάρισαν στη χώρα της Μέσης Ανατολής την τρίτη θέση του Μεγάλου Τελικού συγκεντρώνοντας 362 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

Πηγή: Euromix
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *