Νορβηγία: Το NRK αποφάσισε πως το “Ulveham” πρέπει να αλλάξει!

Μόλις λίγες ημέρες πριν το μεγάλο τελικό και ενώ το “Ulveham” των Gåte αποτελεί το φαβορί του εθνικού τελικού, ο δημόσιος τηλεοπτικός φορέας της χώρας, NRK, ανακοίνωσε πως το κομμάτι πρέπει να ξαναγραφτεί με διαφορετικούς στίχους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του καναλιού οι στίχοι του τραγουδιού είναι παρμένοι από μια μεσαιωνική μπαλάντα 1.000 ετών και δεδομένου ότι το MGP και η Eurovision είναι ένας διαγωνισμός προτώτυπου τραγουδιού– τόσο στη σύνθεση όσο και στους στίχους- το συγκρότημα πρέπει να αλλάξει τους στίχους και να ερμηνεύσει μια καινούργια εκδοχή για τον τελικό του Σαββάτου. Σύμφωνα με τον διευθυντή μουσικής του καναλιού Stig Karlsen, το θέμα και ο τίτλος του τραγουδιού θα παραμείνουν ως έχουν.

Παρ’ ότι το τραγούδι είχε πάρει την έγκριση της EBU σε περίπτωση που κερδίσει τον εθνικό τελικό της χώρας, ο Stig Karlsen δήλωσε πως οι στίχοι που χρησιμοποιήθηκαν δεν είναι ευρέως διαδεδομένοι στο Ευρωπαικό κοινό αλλά υπήρξαν αντιδράσεις από την εγχώρια βιομηχανία. Δήλωσε επίσης πως το συγκεκριμένο κείμενο δεν αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία κάποιου οπότε δεν πρόκειται για λογοκλοπή και εξέφρασε την έκπηξη του για το γεγονός πως δεν εντοπίστηκε έγκαιρα τόσο από την πλευρά της του συγκροτήματος όσο και από την πλευρά του καναλιού.

Μπορείτε να θυμηθείτε τη συμμετοχή του συγκροτήματος στο δεύτερο ημιτελικό που τους κατέταξε στην πρώτη θέση των στοιχηματικών εταιριών έκτοτε:

Θα καταφέρει το συγκρότημα να διατηρήσει το προβάδισμα στον τελικό του Σαββάτου;

Πηγή: NRK

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Polychronis
    Polychronis says:

    Κάτι τέτοιο είχε να γίνει από το 1982. Την εποχή που ήταν να συμμετάσχουμε με το 45 κοπελιές, αλλά δε συμμετείχαμε λόγω παράβασης κανονισμών περί πρωτότυπων τραγουδιών.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *