Νορβηγία: Η σειρά εμφάνισης του Πρώτου Ημιτελικού του Melodi Grand Prix 2024!

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η σειρά εμφάνισης των καλλιτεχνών του πρώτου ημιτελικού για το Melodi Grand Prix 2024! Η δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας, NRK, διοργανώνει τον εθνικό τελικό φέτος ως συνήθως, για την επιλογή της συμμετοχής της στην Eurovision 2024.

Σειρά εμφάνισης

Οι έξι καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στον πρώτο ημιτελικό του MGP 2024 θα εμφανιστούν με την ακόλουθη σειρά:

  1. Mathilde SPZ ft. Chris Archer & Slam Dunk“Woman Show”
  2. Fredrik Halland“Stranded”
  3. Myra“Heart on fire”
  4. GOTHMINISTER –  “We Come Alive”
  5. Ingrid Jasmin“Eya”
  6. Margaret Berger“Oblivion”

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

1. Mathilde SPZ ft. Chris Archer & Slam Dunk: “Woman Show”

Η Mathilde SPZ είναι μια δυναμική καλλιτέχνιδα που γράφει και ερμηνεύει τα δικά της τραγούδια από την ηλικία των εννέα ετών. Με ένα εντυπωσιακό παρελθόν ως τραγουδίστρια σε διάφορα φεστιβάλ και σκηνές, καθηλώνει δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές κάθε χρόνο με την ενεργητική σκηνική της παρουσία. Στο πλαίσιο του MGP, δεν σκοπεύει να κάνει ένα κοινό “one-man-show” αλλά να παρουσιάσει το δικό της “Woman Show”- με έναν πάρτι-ύμνο αφιερωμένο στους εσωστρεφείς ανθρώπους!

2. Fredrik Halland: “Stranded”

Στα 16 του, ο Fredrik Halland μετακόμισε από το Μπέργκεν στο Λος Άντζελες για να κυνηγήσει τα όνειρά του. Μετά από ένα χρόνο στο Musicians Institute και μια περιοδεία με την Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα Colbie Caillat, επιχείρησε να μπει στο στούντιο ως συνθέτης, παραγωγός και κιθαρίστας.

3. Myra: “Heart on Fire”

Η Myra, μια βραβευμένη τραγουδοποιός και καλλιτέχνης από το Μπέργκεν, έχει κατακτήσει τη θέση της στη νορβηγική μουσική σκηνή με επιτυχίες όπως το “Hjemløs i egen by” και το “Dovre faller” τα τελευταία χρόνια.

4. Gothminister: “We Come Alive”

Ο GOTHMINISTER, το πνευματικό παιδί και alter ego του Bjørn Alexander Brems, είναι μια νυχτερινή περσόνα. Την ημέρα είναι δικηγόρος με έδρα το Όσλο, αλλά τη νύχτα αναδύεται ο GOTHMINISTER, εκφράζοντας τη δημιουργικότητά του μέσα από εντυπωσιακά κοστούμια και μουσική.

5. Ingrid Jasmin: “Eya”

Η Ingrid Jasmin, μεγαλωμένη στο Telemark – προπύργιο της νορβηγικής παραδοσιακής μουσικής – με οικογενειακούς δεσμούς στη Λατινική Αμερική, διαθέτει ένα πλούσιο υπόβαθρο στο μουσικό της οδοιπορικό. Σπουδάζοντας φλαμένκο παράλληλα με την παραδοσιακή νορβηγική μουσική, έδωσε τον τόνο στο ντεμπούτο άλμπουμ της “Luna”, το οποίο κέρδισε το βραβείο Spellemann 2022 στην κατηγορία Open class.

6. Margaret Berger: “Oblivion”

Γνωστό όνομα στο διαγωνισμό, η Margaret Berger εξασφάλισε τη νίκη στο MGP 2013 και κατέκτησε την τέταρτη θέση στη Eurovision με το τραγούδι “I Feed You My Love“.

Φορμάτ

Υπενθυμίζουμε πως το φετινό Melodi Grand Prix θα διεξαχθεί με τον ίδιο τρόπο όπως το αντίστοιχο περσινό, καθώς δεν θα υπάρξουν duels ούτε γύρος δεύτερης ευκαιρίας. Τρεις καλλιτέχνες θα προκριθούν από κάθε ημιτελικό στον οποίο θα ψηφίζει μόνο το τηλεοπτικό κοινό της Νορβηγίας, ενώ στον τελικό θα υπάρχει για άλλη μια φορά και μια διεθνής κριτική επιτροπή που θα καθορίσει το 40% του αποτελέσματος.

Τα τραγούδια θα δημοσιεύονται την κάθε Δευτέρα πριν τον ημιτελικό στον οποίο πρόκειται να διαγωνιστούν. Το Melodi Grand Prix 2024 θα λάβει χώρα στο Spectrum του Τρόντχαϊμ με παρουσιαστές την Marion Ravn και τον Fredrik Solvang και το πρόγραμμα του είναι το εξής:

  • Πρώτος Ημιτελικός: 13 Ιανουαρίου
  • Δεύτερος Ημιτελικός: 20 Ιανουαρίου
  • Τρίτος Ημιτελικός: 27 Ιανουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός: 3 Φεβρουαρίου

Η προηγούμενη νικήτρια του MGP και εκπρόσωπος της Νορβηγίας στην Eurovision 2023 ήταν η Alessandra με το τραγούδι “Queen of Kings” και τερμάτισε στην  θέση του Μεγάλου Τελικού συνεχίζοντας για έκτη χρονιά το σερί προκρίσεων της χώρας στον μεγάλο τελικό:

Πηγή: NRK

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Νορβηγίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *