MGP - Heat 1 - Results

Νορβηγία: Αυτοί είναι οι πρώτοι τρεις φιναλίστ στο Melodi Grand Prix 2024!

Η ώρα που περίμεναν όλοι οι Νορβηγοί Eurofans έφτασε, καθώς σήμερα άνοιξε η αυλαία για το Melodi Grand Prix 2024, τη μέθοδο επιλογής της νορβηγικής συμμετοχής στη Eurovision 2024. Σήμερα και για τα επόμενα τρία Σάββατα, η Νορβηγία θα  κληθεί να επιλέξει τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στη γειτονική Σουηδία.

Οι Νορβηγοί ξεκινούν την αναζήτηση της συμμετοχής τους που θα ανέβει στη σκηνή του Μάλμε για την Eurovision του 2024, τον Μάιο.  Η αρχή έγινε σήμερα με τις πρώτες τρεις συμμετοχές να προκρίνονται στον Μεγάλο Τελικό, όπου και θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας στη γειτονική Σουηδία. Οι πρώτοι τρεις φιναλίστ είναι οι εξής:

Φορμάτ

Υπενθυμίζουμε πως στο φετινό Melodi Grand Prix όπως και πέρυσι, δεν υπάρχουν duels ούτε γύρος δεύτερης ευκαιρίαςΤρεις καλλιτέχνες προκρίνονται από κάθε ημιτελικό στον οποίο ψηφίζει μόνο το τηλεοπτικό κοινό της Νορβηγίας, ενώ στον τελικό θα υπάρχει για άλλη μια φορά και μια διεθνής κριτική επιτροπή που θα καθορίσει το 40% του αποτελέσματος.

Το Melodi Grand Prix 2024 λαμβάνει χώρα στο Spectrum του Τρόντχαϊμ με παρουσιαστές την Marion Ravn και τον Fredrik Solvang και το πρόγραμμα του είναι το εξής:

  • Δεύτερος Ημιτελικός: 20 Ιανουαρίου
  • Τρίτος Ημιτελικός: 27 Ιανουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός: 3 Φεβρουαρίου

Πρώτος Ημιτελικός

Οι έξι καλλιτέχνες που διαγωνίστηκαν στον πρώτο ημιτελικό του MGP 2024 ήταν:

  1. Mathilde SPZ ft. Chris Archer & Slam Dunk – “Woman Show”
  2. Fredrik Halland – “Stranded”
  3. Myra – “Heart on fire”
  4. GOTHMINISTER –  “We Come Alive”
  5. Ingrid Jasmin – “Eya”
  6. Margaret Berger – “Oblivion”

 

Παράλληλα, λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υπήρξε παρέμβαση ακτιβιστών υπέρ της Παλαιστίνης, κάτι που αποτέλεσε συνέχεια στις εντάσεις που υπήρξαν στη Νορβηγία πριν την έναρξη του Ημιτελικού.

Οι προκριθέντες

  •  Gothminister: “We Come Alive”

Ο GOTHMINISTER, το πνευματικό παιδί και alter ego του Bjørn Alexander Brems, είναι μια νυχτερινή περσόνα. Την ημέρα είναι δικηγόρος με έδρα το Όσλο, αλλά τη νύχτα αναδύεται ο GOTHMINISTER, εκφράζοντας τη δημιουργικότητά του μέσα από εντυπωσιακά κοστούμια και μουσική.

  •  Ingrid Jasmin: “Eya”

Η Ingrid Jasmin, μεγαλωμένη στο Telemark – προπύργιο της νορβηγικής παραδοσιακής μουσικής – με οικογενειακούς δεσμούς στη Λατινική Αμερική, διαθέτει ένα πλούσιο υπόβαθρο στο μουσικό της οδοιπορικό. Σπουδάζοντας φλαμένκο παράλληλα με την παραδοσιακή νορβηγική μουσική, έδωσε τον τόνο στο ντεμπούτο άλμπουμ της “Luna”, το οποίο κέρδισε το βραβείο Spellemann 2022 στην κατηγορία Open class.

  • Margaret Berger: “Oblivion”

Γνωστό όνομα στο διαγωνισμό, η Margaret Berger εξασφάλισε τη νίκη στο MGP 2013 και κατέκτησε την τέταρτη θέση στη Eurovision με το τραγούδι “I Feed You My Love“.

 

Ο 2ος Ημιτελικός της Νορβηγίας και του MGP 2024 είναι προγραμματισμένος για το επόμενο Σάββατο 20/1, στις 20:50 (Ώρα Ελλάδος)

 

Η προηγούμενη νικήτρια του MGP και εκπρόσωπος της Νορβηγίας στην Eurovision 2023 ήταν η Alessandra με το τραγούδι “Queen of Kings” και τερμάτισε στην  θέση του Μεγάλου Τελικού συνεχίζοντας για έκτη χρονιά το σερί προκρίσεων της χώρας στον μεγάλο τελικό!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Νορβηγίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Christos
    Christos says:

    Νομιζω πως το Eya θυμιζει παρα πολυ το στυλ της Σαττι. Ενδιαφέρον μελωδία, αλλα το σύνολο της σκηνοθεσίας δεν πλησιαζει καν το τοπ 10. Ελπιζω σε αλλα μονοπατια να κινηθει η δικια μας. Επισης καταλαβαμε γιατι πριν 10 χρονια η Μαργκαρετ ηταν στήλη άλατος στη σκηνη και καλα για κονσεπτ. Την κινηση δεν την εχει καθολου όμως.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *