Eurovision 2024: Η πρώτη πρόβα της Σλοβενίας!

Η δεύτερη μέρα προβών είναι πλέον γεγονός και όλες οι αποστολές ετοιμάζονται για τη δική τους πρόβα. Δεύτερη πρόβα της ημέρας είναι η Σλοβενία, με την εκπρόσωπό της Raiven και το τραγούδι “Veronika“!

Ποια είναι η Raiven

Το ντεμπούτο της στην electro-pop ήρθε το 2014, αλλά η ίδια ήρθε στο προσκήνιο της μουσικής σκηνής της χώρας κατά τη διάρκεια των εθνικών επιλογών της Σλοβενίας, EMA. Εκεί, η Raiven έχει συμμετάσχει με πολλά τραγούδια όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Črno Bel (2016), Zažarim (2017) και KAOS (2019).

Το 2021, η Raiven κέρδισε στο διάσημο σλοβενικό μουσικό φεστιβάλ Popevka, με το τραγούδι της Volkovi.

Ανάμεσα σε όλα αυτά, δραστηριοποιήθηκε τόσο στην όπερα όσο και στο θέατρο, και μετά την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου από τη Μουσική Ακαδημία της Λιουμπλιάνα, η τραγουδίστρια άρχισε να εξερευνά τον κόσμο της ηλεκτρο-όπερας.

Η πρόβα:

Η Veronika εμπνέεται από την ιστορία της Veronika Deseniška, μιας Σλοβένης ευγενούς που ερωτεύτηκε ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας και κατηγορήθηκε και αθωώθηκε για μαγεία. Ένας από τους συγγραφείς σε αυτό το κομμάτι δεν είναι άλλος από τον Bojan Cvjetićanin (Joker Out), τραγουδιστή της περσινής σλοβενικής συμμετοχής, .

Στη σκηνή βλέπουμε την Raiven με ένα σκούρο ασημί κορμάκι – ξεκινάει από το πάτωμα και οι κινήσεις της προκαλούν παλλόμενα γραφικά στο πάτωμα LED. Μαζί της είναι πέντε σύγχρονοι χορευτές με γυμνές φόρμες, οι οποίοι εκτελούν μια περίπλοκη ρουτίνα από σώματα που μπλέκονται – η όλη παράσταση έχει μια πολύ παρόμοια αίσθηση με το επίσημο βίντεο – αιθέρια, αλλά και ΠΟΛΥ δραματική. Και αυτές οι ψηλές νότες στο τέλος απογειώνουν την εμφάνιση.

Το πρώτο pyro της ημέρας! Είναι χαμηλή ομίχλη και άνεμος για τη Σλοβενία, που απλώς προσθέτει στο δράμα.

Slovenia’s first rehearsal – Eurovision 2024. Credit: Sarah Louise Bennett/EBU

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Παρακάτω μπορείτε να δείτε απόσπασμα από την πρώτη πρόβα της Σλοβενίας:

 

@eurovision @raiven is soaring on the rehearsal stage in Malmö Arena #Eurovision2024 ♬ original sound – Eurovision

Η δεύτερη πρόβα της Σλοβενίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1/5 οπότε θα έχουμε και καλύτερη εικόνα για όσα θα δούμε από τη Raiven, στην σκηνή του διαγωνισμού.

πηγή: eurovision.tv

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2024, στο Μάλμε!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *