Melodifestivalen 2024 Banner

Σουηδία: Χωρίς Auto-Tune το Melodifestivalen, λέει η παραγωγός Karin Gunnarsson!

Οι διοργανωτές του Νορβηγικού ισοδύναμου του Melodifestivalen, Melodi Grand Prix, αποφάσισαν να επιτρέψουν το Auto-Tune με σκοπό τη βελτίωση των φωνητικών και στα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού.

Τώρα το SVT απαντά στην απόφαση της γειτονικής χώρας. Η Karin Gunnarsson, παραγωγός του διαγωνισμού μίλησε στο Sveriges Radio Kulturnytt και είπε ότι το SVT ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές της EBU για το διαγωνισμό της Eurovision και ως εκ τούτου θα ήταν δύσκολο να χρησιμοποιηθεί το Auto-Tune στη Σουηδική εθνική διαδικασία επιλογής:

“Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μια εκδοχή ενός τραγουδιού που πρέπει να ανανεωθεί ώστε να ταιριάζει στη Eurovision. Και αυτό είναι απλά καλό.”

Το Auto-Tune μπορεί να εξηγηθεί ως ένα εφέ που χρησιμοποιείται για τη διόρθωση και τη βελτίωση του τόνου μιας φωνής. Μεταξύ, άλλων, για την αποφυγή φάλτσων. Χρησιμοποιείται ευρέως τόσο σε ζωντανές παραγωγές όσο και σε ηχογραφήσεις. Και μερικές φορές χρησιμοποιείται, λέει η Karin Gunnarsson, ως προσωπική καλλιτεχνική επιλογή:

“Κάποιοι το χρησιμοποιούν ως μια καλλιτεχνική και μοναδική πρόταση προώθησης για να κάνουν τη μουσική ή το τραγούδι τους να ξεχωρίζει. Αλλά θα είναι δύσκολο να μπει αυτή η μορφή έκφρασης στο Melodifestivalen με τη μορφή που αυτό έχει τώρα. Αυτοί οι καλλιτέχνες δεν είναι σχετικοί, έτσι κ αλλιώς. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία ανάγκη ή πίεση από τους καλλιτέχνες της βιομηχανίας ότι θέλουν το Auto-Tune.”

Και ο Mårten Tomassen, ο οποίος είναι πρόεδρος του Νορβηγικού fan club της Eurovision, μίλησε στο Sveriges Radio και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι επιτρέποντας το Auto-Tune θα ήταν ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση.

“Δεν μου αρέσει, μία από τις αμφίβολες πτυχές του Melodifestivalen είναι ότι ο καλλιτέχνης τραγουδά με τη φωνή με την οποία είναι γνωστός. Μερικές φορές είναι μια καταπληκτική φωνητική εμπειρία, άλλες φορές όχι τόσο καλή.”

Πιστεύετε ότι το Auto-Tune θα πρέπει να εφαρμοσθεί στο Melodifestivalen ή σε οποιαδήποτε άλλη εθνική διαδικασία επιλογής της Eurovision; Πείτε μας την άποψη σας στα σχόλια παρακάτω!

Πηγή: Sveriges Radio / Kulturnytt / Helena Stinkvist Sörlin &; Gustav Ingerhage

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα τελευταία νέα σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media μας, για να μην χάσετε τίποτα σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision: 

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Thg
    Thg says:

    Όχι πιστεύω καλά κάνουν οι Σουηδοί. Τραγούδι για την γιουροβιζιον επιλέγουν, θα πρέπει να ταιριάζει και με τους κανόνες της Γιουροβίζιον η επιλογή.

    Απάντηση
  2. Christos
    Christos says:

    Οχι, ποτε των ποτων το Auto-tune στη eurovision. Τα προηχογραφημενα φωνητικα ηδη εχουν ντουμπλαρει σε πολλα σημεια τραγουδιστες και τα θεωρω εξισου απαράδεκτα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *