Φινλανδία: Ακούστε το δεύτερο τραγούδι του UMK 2024!

Πριν από λίγο ο τηλεοπτικός φορέας της Φινλανδίας κυκλοφόρησε το δεύτερο υποψήφιο τραγούδι του UMK 2024, του φινλανδικού εθνικού τελικού για την Eurovision 2024.

Πρόκειται για το “Mania” του Sexmane και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω:

Το επίσημο site της Eurovision αναφέρει τα εξής για τον Sexmane :

Ο Sexmane, γνωστός και ως Max Sene, είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους καλλιτέχνες με τη μεγαλύτερη ακρόαση στη Φινλανδία. Το ντεμπούτο του άλμπουμ Sextape το 2019 ήταν μια μεγάλη επιτυχία, καθώς βρισκόταν στο επίσημο Φινλανδικό album chart για περισσότερες από 100 εβδομάδες. Το δεύτερο άλμπουμ του Väärinymmärretty χάρισε στον καλλιτέχνη τέσσερις υποψηφιότητες για Emma (Φινλανδικά Γκράμι).

Το άλμπουμ του 2023 Sextape II σφράγισε την επιτυχία του. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, 18 από τα 20 τραγούδια του μπήκαν στο Φινλανδικό Top 50 chart. Ο Sene προτάθηκε για τέσσερις υποψηφιότητες Emmas σε δύο συνεχόμενα χρόνια και κέρδισε τον τίτλο του Φινλανδού καλλιτέχνη της χρονιάς.

Η συμμετοχή του στο UMK Mania δημιουργήθηκε σιγά σιγά από διαφορετικά κομμάτια. Ο Sene έγραψε το τραγούδι σε διαφορετικές στιγμές και σε διαφορετικές διαθέσεις, κάτι που φαίνεται και στους στίχους του τραγουδιού.

«Οι λέξεις στο ρεφρέν αποκρυσταλλώνουν τις σκέψεις μου: δεν πειράζει να είσαι λίγο «τρελός». Γνωρίζω ότι πολλοί νέοι παλεύουν με προκλήσεις ψυχικής υγείας. Θέλω να τους δώσω τη δύναμη και το κουράγιο να μείνουν εκεί».


Υπενθυμίζουμε τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό του UMK 2024. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • 11 Ιανουαρίου (Cyan Kicks — “Dancing With Demons”)
  • 12 Ιανουαρίου (Sexmane — “Mania”)
  • 15 Ιανουαρίου (Sara Siipola — “Paskana”)
  • 16 Ιανουαρίου (Jesse Markin — “Glow”)
  • 17 Ιανουαρίου (Windows95Man — “No Rules!”)
  • 18 Ιανουαρίου (Sini Sabotage — “Kuori Mua”)
  • 19 Ιανουαρίου (Mikael Gabriel x NUBLU — “Vox Populi”)

Ο τελικός του UMK 2024 θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το UMK και την συμμετοχή της Φινλανδίας για την Eurovision 2024!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Δήμητρα
    Δήμητρα says:

    Δεν είναι άσχημο! Καθόλου άσχημο για την ακρίβεια! Μου αρέσει αρκετά, είμαι περίεργη να δω πώς θα είναι στο live. Έχω ακούσει ότι είναι καλός στις ζωντανές εμφανίσεις οπότε για να δούμε.

    Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πάλι φινλανδικό ραπ στη Eurovision (φυσικά αυτό δεν έχει ουδεμία σχέση με το Cha Cha Cha αλλά και πάλι είναι πολύ ενδιαφέροντα τραγούδια).

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *