Eurovision 2024: Οι πρώτες αποδόσεις μετά την αλλαγή της χρονιάς – Εντός Top 10 η Ελλάδα!

Το 2023 αποτελεί παρελθόν εδώ και κάποιες ώρες και το Eurovisionfun υποδέχεται το 2024 με μία από τις πλέον αγαπημένες και πολυσυζητημένες στήλες του, με τις στοιχηματικές αναλύσεις για τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision να κάνουν “ποδαρικό” για το 2024.

Όσο εσείς βρίσκεστε ακόμα σε mood για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας και ετοιμάζεστε για έναν “καυτό” Eurovisionικό χειμώνα, οι bookers έχουν πιάσει ήδη δουλειά, με την ενότητα του νικητή της Eurovision 2024 να προσφέρεται ήδη σε κάποιες εταιρείες. Έτσι, δράττουμε της ευκαιρίας και σας παρουσιάζουμε τα έως τώρα για τον επόμενο διαγωνισμό.

Ντέρμπι στην κορυφή

Σαφώς επηρεασμένο από την τρέχουσα γεωπολιτική πραγματικότητα, καθώς επίσης και από τις επιδόσεις των τελευταίων ετών, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το σκηνικό στην πρώτη πεντάδα. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στην κορυφή βρίσκονται από κοινού η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με τη νικήτρια του 2022 να προσφέρεται σε αποδόσεις μεταξύ 7 και 8, ενώ η περσινή διοργανώτρια βρίσκεται σε παρόμοια επίπεδα, με αποδόσεις μεταξύ 6,5 και 8.

Σαφώς, υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στις αποδόσεις που προσφέρονται η Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αφενός, οι αποδόσεις της Ουκρανίας είναι σαφώς επηρεασμένες από την συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην χώρα της Ανατολικής Ευρώπης δύο χρόνια τώρα και τη συμπάθεια προς το πρόσωπο του ουκρανικού λαού όπως αυτή εκδηλώθηκε στην τηλεψηφοφορία των δύο τελευταίων διαγωνισμών. Αφετέρου, οι αποδόσεις του Ηνωμένου Βασιλείου εξηγούνται λόγω της ανακοίνωσης του Olly Alexander ως εκπροσώπου της χώρας στο Μάλμε από κοινού, παράλληλα, με τη διαχρονική τάση των Βρετανών fans να ποντάρουν στην πολυπόθητη έκτη νίκη στον Διαγωνισμό.

Στην τρίτη θέση, αλλά με ακριβώς ίδιες αποδόσεις με την Ουκρανία, συναντά κανείς μία ακόμα χώρα με παράδοση στον διαγωνισμό που βρίσκεται, ταυτόχρονα, σε εμπόλεμη κατάσταση, ο λόγος φυσικά για το Ισραήλ. Έως και οχτώ φορές τα χρήματα που θα ποντάρει κάποιος σε αυτήν επιστρέφει η πέμπτη νίκη του Ισραήλ, με τους bookers να είναι σαφώς επηρεασμένοι από τα όσα διαδραματίζονται στη Γάζα και να είναι “υποψιασμένοι” για ένα αντίστοιχο κύμα υποστήριξης προς τη συμμετοχή του Ισραήλ, αντίστοιχο με ό,τι συνέβη τα δύο τελευταία χρόνια στην περίπτωση της Ουκρανίας.

Εννιά φορές το ποντάρισμα επιστρέφει μία ενδεχόμενη νίκη μίας από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της τελευταίας δεκαετίας στον διαγωνισμό, της Ιταλίας. Η εκπληκτική παράδοση των τελευταίων ετών, από κοινού με το δυνατό line-up του επικείμενου Φεστιβάλ του Sanremo εξηγούν σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη των στοιχηματικών εταιρειών προς την κραταιά χώρα της Νότιας Ευρώπης.

Φυσικά, την πρώτη πεντάδα δεν θα μπορούσε παρά να συμπληρώνει η πολυνίκης (από κοινού με την Ιρλανδία) του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, Σουηδία. Η διοργανώτρια της Eurovision 2024 θεωρείται δικαίως ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη στο Μάλμε, με τους ιθύνοντες του SVT και τους Σουηδούς Eurofans να θέλουν όσο τίποτα η ιστορική όγδοη νίκη να λάβει χώρα σε σουηδικό έδαφος. Εντός έδρας νίκη της Σουηδίας προσφέρεται σε αποδόσεις μεταξύ 8 και 11.

Ελλάδα, Top-10 και Κύπρος

Στην έκτη θέση των στοιχηματικών πινάκων βρίσκεται η Νορβηγία, η οποία παίζεται σε αποδόσεις γύρω στο 15, αποτελώντας ένα εκ των πλέον αξιοσέβαστων μεγεθών στον αγαπημένο μας διαγωνισμό, με τους Eurofans να περιμένουν πως και πως το Melodi Grand Prix 2024 που θα αρχίσει το επόμενο Σάββατο.

Έβδομη, με ελάχιστη διαφορά από την έκτη θέση, βρίσκεται η Ισπανία. Οι bookers εξακολουθούν να βασίζονται το θετικό μομέντουμ που κουβαλά η ισπανική αποστολή από την τεράστια επιτυχία της Chanel προ ενάμιση χρόνου στο Τορίνο και παρά το γεγονός πως η κυκλοφορία των τραγουδιών του επερχόμενου Benidorm Fest 2024 δεν ενθουσίασε, εξακολουθούν να προσφέρουν την Ισπανία εντός της πρώτης δεκάδας.

Στην όγδοη θέση βρίσκει κανείς την Ελβετία, της οποίας οι αποδόσεις έχουν πέσει κατακόρυφα μέσα στην τελευταία εβδομάδα και τη φέρνουν εντός Top 10, ενώ μέχρι πρότινος βρισκόταν πλησίον της 20ης θέσης. Η δημοσίευση του αρχηγού της ελβετικής αποστολής πως η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης δεν θα στείλει ανδρική μπαλάντα στο Μάλμε, φαίνεται να ώθησε πολλούς να ποντάρουν στην Ελβετία, έχοντας προφανώς στο νου τους την τελευταία φορά που δε συνέβη κάτι τέτοιο, το 2019, όταν με το “She Got Me” ο Luca Hänni κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Τελ Αβίβ.

Στην ένατη θέση και για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας Eurovisionικής περιόδου συναντά κανείς την Ελλάδα. Μετά την καταστροφική παρουσία στο Λίβερπουλ, το όνομα της Μαρίνας Σάττι και η δυναμική που εκπέμπει η απευθείας ανάθεση σε ένα μεγάλο όνομα της ελληνικής μουσικής σκηνής φαίνεται να επιστρέφει την κλονισμένη εμπιστοσύνη των bookers προς τη χώρα μας. Είναι πολύ πιθανόν η εμφάνιση της Ελληνίδας εκπροσώπου στην Πλατεία Συντάγματος για την αλλαγή του χρόνου να επέφερε αυτόν τον “ούριο άνεμο” στις αποδόσεις που κυκλοφορούν στις στοιχηματικές εταιρείες για τη νίκη της Ελλάδας στο Μάλμε. Η ελληνική νίκη παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 13 και 21, όντας χαμηλότερες απ’ ότι την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Γαλλία. Η χώρα της Δυτικής Ευρώπης αποτελεί μία από τις τρεις χώρες που έχουν αποκαλύψει έως τώρα τα τραγούδια τους για τη Eurovision 2024, από κοινού με την Τσεχία και την Αλβανία. Παρ’ όλα αυτά, το “Mon amour” του Slimane βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη θέση από τις άλλες δύο συμμετοχές, με τους bookers να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι και να διατηρούν τη Γαλλία εντός Top 10. Έως και 21 φορές επιστρέφει το ποντάρισμα μία ενδεχόμενη νίκη της Γαλλίας, η οποία παίζεται σε παρόμοιες αποδόσεις με την Ελλάδα.

Τέλος, όσον αφορά την Κύπρο, η Μεγαλόνησος βρίσκεται στην 28η/29η θέση των στοιχηματικών πινάκων, ανάλογα από το αν η Ρουμανία θα λάβει εν τέλει μέρος τον Μάιο στην 68η έκδοση του αγαπημένου μας διαγωνισμού. Η επιλογή της 17χρονης Silia Kapsis φαίνεται να μην ενθουσίασε τους bookers ως τώρα, με τις στοιχηματικές εταιρείες να είναι εν πολλοίς επιφυλακτικές λόγω του νεαρού της ηλικίας της εκπροσώπου της Κύπρου και παρά το γεγονός πως την κυπριακή συμμετοχή επιμελείται ο Δημήτρης Κοντόπουλος με μεγάλη εμπειρία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Φυσικά, αυτό μπορεί κάλλιστα να αλλάξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όταν και πρόκειται να κυκλοφορήσει η κυπριακή συμμετοχή. Η παρθενική νίκη της Κύπρου παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 41 και 51 τη δεδομένη χρονική στιγμή.

https://www.youtube.com/watch?v=BE2Fj0W4jP4

Πιστεύετε το αισθητήριο των στοιχηματικών εταιρειών θα επαληθευτεί για ακόμα μία χρονιά ή θα προκύψει νικητής – έκπληξη που κανείς δεν τον περιμένει ; Ποια θα είναι η τύχη Ελλάδας και Κύπρου στο Μάλμε; Πείτε μας στα σχόλια! Από εμάς ευχές για μία δημιουργική χρονιά, με υγεία, ευτυχία και πολλή Eurovision.

1 reply
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Με το δεξί! Πέρσι η ελλάδα στα τέλη του 2022 ήταν στα πέριξ της 10άδας και ακριβώς τέτοιες μέρες που ήταν η αρχή του τέλους, πέφταμε κατακόρυφα με το τραγικό φινάλε “ουγεεεεαο”. Φέτος τα πράγματα είναι αντίθετα, έχει χτιστεί ιδανικό κλίμα και η Μαρινα έχει αυτό που θα την κάνει eurovision σταρ! Αν το τραγούδι είναι καλό και είμαστε και κάπως τυχεροί στο πως θα συμπληρωθεί το φετινό παζλ των συμμετοχών η Μαρίνα και μαζί της όλη η Ελλάδα μπορεί να ονειρεύεται για κάτι πολύ καλο. Προσωπικά αν βρει κάτι σαν το “shum” “in corpore sano” ” soldi” η με βάση τη δική της δισκογραφία το τραγούδι “κρητικό” πιστεύω θα πάει για πολλά! Μέχρι να καταλήξει στο κομμάτι και να αποκαλυφθεί έχουμε 2 μήνες βεβαια οπότε θετικές σκέψεις και ελπίζουμε για το καλύτερο, σαφως έχοντας μικρό καλάθι μέχρι να δρομολογηθούν όλα! Καλή χρονιά και καλή επιτυχία Ελλάδα! Μαρινα μας ευχομαι να λάμψεις ΣΑΤΤΙ(ν) Παπαρίζου!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *