Εσθονία: Έμπειρος κριτής της Eurovision απορρίφθηκε από την επιτροπή λόγω ισραηλινής υπηκοότητας!

Σκάνδαλο από ό,τι φαίνεται έχει δημιουργηθεί στα Εσθονικά μέσα μετά από απόρριψη έμπειρου κριτή από την επιτροπή στον εθνικό της τελικό!

Πιο συγκεκριμένα, ο Alon Amir είχε λάβει πρόσκληση και είχε δεχθεί να αποτελέσει μέλος της κριτικής επιστροπής του Eesti Laul 2024 όμως ενημερώθηκε δέκα μέρες πριν το διαγωνισμού πως έχει εξαιρεθεί λόγω της Ισραηλινής του υπηκοότητας. Πιο συγκεκριμένα, ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την απόφαση του καναλιού ενώ τα Εσθονικά μέσα κάνουν λόγω για άσκηση βέτο σε οτιδήποτε σχετίζεται με το κράτος του Ισραήλ αυτή την ευαίσθητη περίοδο, μιας και το κανάλι δεν επιθυμούσε τυχόν αρνητική κριτική.

Ο Amir, ο οποίος έχει διατελέσσει εκπρόσωπος τύπου στις συμμετοχές του Ισραήλ τις χρονιές 2009, 2012, 2013 και 2016 καθώς και κριτής σε διάφορους εθνικούς τελικούς, δήλωσε σχετικά με το συμβάν:

“Δεν έγινε με κακόβουλο τρόπο, τους καταλαβαίνω. Αν έφερναν Ισραηλινό κριτή θα γινόταν χαμός!

Όταν δέχθηκα την πρόσκληση σκέφτηκα ότι ήταν πολύ γεναίοι που προσκάλεσαν έναν Ισραηλινό αυτή τη χρονική περίοδο… Η υπέροχη παραγωγή με ήθελε αλλά η Εσθονική τηλεόραση άσκησε βέτο διότι θα έφερνε ανεπιθύμητη προσοχή σε αυτούς. Τους καταλαβαίνω. Είμαι αναστατωμένος σε προσωπικό επίπεδο, αλλά αντιλαμβάνομαι την επιθυμία τους να αποφύγουν την κατάσταση αυτή.”

Σίγουρα το 2024 θα αποτελέσει μια αμφιλεγόμενη χρονιά για το διαγωνισμό τραγουδιού, με το Ισραήλ, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, να φαίνεται να συμμετέχει κανονικά στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νεότερα!

Πηγή: jpost

1 reply
  1. Γιώργος Βαβάτσης
    Γιώργος Βαβάτσης says:

    Νομίζω ο μόνος απ’όλους τους Ισραηλινούς εκπροσώπους που μίλησε με αξιοπρέπεια. Αλήθεια δε μπορώ να καταλάβω ακόμα πώς η Eden Golan δέχτηκε να τραγουδήσει πολιτικό τραγούδι ενώ ξέρω ότι συμμετέχει σε γενοκτονία!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *