Ισπανία: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός του Benidorm Fest 2024!

Συνεχίζεται απόψε ένας από τους πλέον αναμενόμενους εθνικούς τελικούς ενόψει του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, καθώς θα λάβει χώρα ο δεύτερος ημιτελικός του Φεστιβάλ του Benidorm, από το οποίο και θα προκύψει ο εκπρόσωπος της Ισπανίας στη Eurovision 2024.

Το Benidorm Fest θα χρησιμοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως ο τρόπος επιλογής της ισπανικής συμμετοχής στη Eurovision, έχοντας καταφέρει να εκτοξεύσει τη δημοφιλία του τα προηγούμενα δύο χρόνια, με τους ιθύνοντες της ισπανικής δημόσιας τηλεόρασης να “τρίβουν τα χέρια τους” από ικανοποίηση συνεχίζοντας στην πεπατημένη των δύο προηγούμενων ετών.

Φορμάτ

Το σύστημα διεξαγωγής του Benidorm Fest 2024 προβλέπει τη διεξαγωγή δύο ημιτελικών, στους οποίους θα λάβουν μέρος 8 τραγούδια αντίστοιχα. Τέσσερις καλλιτέχνες από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό του Benidorm.

Ο νικητής του Benidorm Fest 2024 και συνεπώς ο εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2024 θα προκύψει ως εξής:

  • σε ποσοστό 50% από μια κριτική επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τα ακόλουθα άτομα, τέσσερις ημεδαπούς και τέσσερις αλλοδαπούς, όλοι επαγγελματίες:
  1. Beatriz Luengo (Ηθοποιός, χορεύτρια, τραγουδίστρια, συνθέτης, γνωστή για τους ρόλους της στην εμβληματική σειρά “Un Paso Adelante” και τα μουσικά της επιτεύγματα, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Latin Grammy  –  Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής )
  2. Guille Milkway  (Παραγωγός, DJ, τραγουδιστής του La Casa Azul)
  3. Ángela Carrasco  (τραγουδίστρια, ηθοποιός)
  4. Carlos Baute  (Ισπανός τραγουδιστής, συνθέτης, ηθοποιός και παρουσιαστής)
  5. Lee Smithurst  (Επικεφαλής της αποστολής του Ηνωμένου Βασιλείου)
  6. Nicoline Refsing  (Καλλιτεχνική Διευθύντρια στη Eurovision 2014)
  7. David Tserunyan  (Επικεφαλής της αρμενικής αποστολής)
  8. Marta Piekarska  (Επικεφαλής της πολωνικής αποστολής)
  • σε ποσοστό 25% από μια δημοσκοπική επιτροπή
  • το υπόλοιπο 25% μέσω τηλεψηφοφορίας, ήτοι τηλεφωνικών κλήσεων και SMS.

Το πρόγραμμα του Benidorm Fest 2024

  • Πρώτος Ημιτελικός: 30 Ιανουαρίου
  • Δεύτερος Ημιτελικός: 1 Φεβρουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός: 3 Φεβρουαρίου

Φιναλίστ

Από τον προχθεσινό πρώτο ημιτελικό, τέσσερις καλλιτέχνες προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Φεστιβάλ του Benidorm που θα λάβει χώρα το Σάββατο. Οι καλλιτέχνες αυτοί είναι:

1. Nebulossa

2. Angy Fernández

3. Sofia Coll

4. Miss Caffeina

Δεύτερος Ημιτελικός

Οχτώ καλλιτέχνες διαγωνίζονται στον αποψινό δεύτερο ημιτελικό του Φεστιβάλ του Benidorm. Οι καλλιτέχνες που θα “παλέψουν” για ένα από τα εναπομείναντα τέσσερα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου είναι:

  1. María Peláe – Remitente
  2. Dellacruz – Beso En La Mañana
  3. MARLENA – Amor De Verano
  4. St. Pedro – Dos Extraños
  5. Jorge González – Caliente
  6. Yoly Saa – No Se Me Olvida
  7. Roger Padrós – El Temps
  8. Almácor – Brillos Platino

Το Benidorm Fest 2024 θα διεξαχθεί στο Palacio de Deportes L’Illa του Αλικάντε και παρουσιαστές του θα είναι η Ruth Lorenzo, εκπρόσωπος της Ισπανίας στη Eurovision 2014, και ο Marc Calderó. Καθήκοντα οικοδεσπότη στο Green Room θα έχει η Ana Prada.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον δεύτερο ημιτελικό της γιορτής της ισπανικής μουσικής στις 23:50, πατώντας ΕΔΩ.

Η περσινή νικήτρια του Benidorm Fest και ως εκ τούτου η εκπρόσωπος της χώρας στο Λίβερπουλ ήταν η Blanca Paloma, με το τραγούδι της “Eaea”, τερματίζοντας στη 17η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μέχρι το βράδυ και τον δεύτερο ημιτελικό του Φεστιβάλ του Benidorm, ρίξτε μια ματιά στο reaction video που επιμελήθηκε η ομάδα μας για τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της Ισπανίας στο Μάλμε.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισπανίας στην Eurovision 2024!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *