Ιταλία: Απόψε η Quarta Serata του Φεστιβάλ του Sanremo 2024!

Συνεχίζεται σήμερα το βράδυ στο Teatro Ariston το 74ο Φεστιβάλ του Sanremo, με την Quarta Serata. Μέσω του Sanremo 2024 η Ιταλία θα επιλέξει τον εκπρόσωπο της στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος και θα την εκπροσωπήσει σε τρεις μήνες στο Μάλμε. Μέχρι το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου όλα τα μουσικά φώτα της Ευρώπης πέφτουν επάνω στο Σαν Ρέμο!

Το σόου

O Amadeus είναι ο παρουσιαστής, αλλά και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, μετά και την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τις τέσσερις προηγούμενες χρονιές, με τη φετινή έκδοση του Φεστιβάλ να αποτελεί – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – το “κύκνειο άσμα” του στη διεύθυνση και παρουσίαση του Φεστιβάλ.

Στην σκηνή του Ariston, ο Amadeus δεν θα είναι μόνος. Σε κάθε βράδυ, θα έχει διαφορετικούς συμπαρουσιαστές στο πλευρό του. Στην Terza Serata θα είναι δίπλα του η Lorella Cuccarini, μία από τις πλέον γνωστές χορεύτριες και τραγουδίστριες της ιταλικής τηλεόρασης.

Καλεσμένοι στο Ariston είναι οι πρωταγωνιστές της σειράς Mameli που προβάλλεται στην ιταλική δημόσια τηλεόραση. Στην Piazza Colombo (σε σύνδεση) θα εμφανιστεί η Arisa, ενώ στο πλοίο Costa Smeralda (ανοιχτά του Σανρέμο) θα εμφανιστεί ο Gigi D’Agostino, διάσημος DJ και παραγωγός.

Το πρόγραμμα της σημερινής βραδιάς

Η αποψινή, τέταρτη, βραδιά του 74ου Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο είναι και η πλέον ξεχωριστή εκ των πέντε, καθώς οι 30 διαγωνιζόμενοι πρόκειται να τραγουδήσουν μια διασκευή ενός ιταλικού ή ενός μη-ιταλικού τραγουδιού μαζί με έναν guest από την ιταλική μουσική σκηνή. Αναλυτικά, οι 30 διαγωνιζόμενοι πρόκειται να τραγουδήσουν τις εξής διασκευές από κοινού με τους ακόλουθους καλλιτέχνες:

  • Alessandra Amoroso & BoomDaBashΠοτ-πουρί
  • Alfa & Roberto Vecchioni – “Sogna ragazzo sogna” του Roberto Vecchioni
  • Angelina Mango & Κουαρτέτο εγχόρδων της Ορχήστρας της Ρώμης – “La rondine” του Mango
  • Annalisa & La Rappresentante di ListaΧορωδία Artemia – “Sweet dreams (Are made of this)” των Eurythmics
  • BigMama & Gaia – La Niña – Sissi – “Lady Marmalade” των Labelle
  • Bnkr44 & Pino D’Angiò – “Ma quale idea” του Pino D’Angiò
  • Clara & Ivana SpagnaΠαιδική Χορωδία του Θεάτρου Regio του Τορίνο – “Il cerchio della vita” της Ivana Spagna
  • Dargen D’Amico & BabelNova Orchestra – Αφιέρωμα στον Ennio Morricone: “Modigliani
  • Diodato & Jack Savoretti – “Amore che vieni, amore che vai” του Fabrizio De André
  • Emma & Bresh – Αφιέρωμα στου Tiziano Ferro
  • Fiorellla Mannoia & Francesco Gabbani – “Che sia benedetta” της Fiorella Mannoia και “Occidentali’s karma” του Francesco Gabbani
  • Fred De Palma & Eiffel 65 – Ποτ-πουρί των Eiffel 65
  • Gazzelle & Fulminacci – “Notte prima degli esami” του Antonello Venditti
  • Geolier & Guè – Luchè – Gigi D’Alessio – Ποτ-πουρί με τον τίτλο ‘Strade
  • Ghali & Ratchopper – Ποτ-πουρί με τίτλο “Italiano vero
  • Il Tre & Fabrizio Moro – Ποτ-πουρί επιτυχιών του Fabrizio Moro
  • Il Volo & Stef Burns – “Who wants to live forever” των Queen
  • Irama & Riccardo Cocciante – “Quando finisce un amore” του Riccardo Cocciante
  • La Sad & Donatella Rettore – “Lamette” της Donatella Rettore
  • Loredana Bertè & Venerus – “Ragazzo mio” του Luigi Tenco σε διασκευή του Ivano Fossati
  • Mahmood & Tenores di Bitti – “Come è profondo il mare” του Lucio Dalla
  • Maninni & Ermal Meta – “Non mi avete fatto niente” του Ermal Meta
  • Mr.Rain & Gemelli Diversi – “Mary” των Gemelli Diversi
  • Negramaro & Malika Ayane – “La canzone del sole” του Lucio Battisti
  • Renga Nek – Ποτ-πουρί των επιτυχιών τους
  • Ricchi e Poveri & Paola & Chiara – Ποτ-πουρί του “Sarà perché ti amo” και του “Mamma Maria” των Ricchi e Poveri
  • Rose Villain & Gianna Nannini – Ποτ-πουρί
  • Sangiovanni & Aitana – Ποτ-πουρί των “Farfalle” and “Mariposas” του Sangiovanni
  • Santi Francesi & Skin – “Hallelujah” του Leonard Cohen
  • The Kolors & Umberto Tozzi – Ποτ-πουρί επιτυχιών του Umberto Tozzi

Τρόπος Διεξαγωγής

Με μερικές αλλαγές συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια πρόκειται να διεξαχθεί το Sanremo 2024. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στους κανόνες της γιορτής της ιταλικής μουσικής, το Sanremo 2024 θα διεξαχθεί ως ακολούθως:

1η ΗΜΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ, 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

– Τα 30 τραγούδια θα ακουστούν για πρώτη φορά, με τα αποτελέσματα εκείνης της ημέρας να καθορίζονται 100% από τον Τύπο, την κριτική επιτροπή των δημοσιογράφων της τηλεόρασης και του διαδικτύου – χωρίς αποκλεισμό

2Η ΜΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ, 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

– Τα πρώτα 15 τραγούδια θα ακουστούν ξανά, με τα αποτελέσματα εκείνης της ημέρας να καθορίζονται από ένα διπλό σύστημα ψηφοφορίας : 50% τηλεψηφοφορία και 50% κριτική επιτροπή ραδιοφώνου – χωρίς αποκλεισμό

3Η ΜΕΡΑ – ΠΕΜΠΤΗ, 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

– Τα τελευταία 15 τραγούδια θα ακουστούν ξανά, με τα αποτελέσματα εκείνης της ημέρας να καθορίζονται από διπλή ψηφοφορία : 50% τηλεψηφοφορία και 50% κριτική επιτροπή ραδιοφώνου – χωρίς αποκλεισμό

4Η ΗΜΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

– ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΣΚΕΥΩΝ : Οι 30 συμμετέχοντες θα ερμηνεύσουν (μαζί με ένα guest της επιλογής τους) μια διασκευή ενός ιταλικού ή ενός μη-ιταλικού τραγουδιού με το αποτέλεσμα εκείνη την ημέρα να καθορίζεται από τριπλή ψηφοφορία : 34% τηλεψηφοφορία, 33% κριτική επιτροπή τηλεόρασης και διαδικτύου και 33% κριτική επιτροπή ραδιοφώνου – χωρίς αποκλεισμό

5η ΜΕΡΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

– Τα 30 τραγούδια θα ακουστούν ξανά, με τα αποτελέσματα να καθορίζονται 100% από την τηλεψηφοφορία

Μετά από αυτό, τα αποτελέσματα της ημέρας θα συνυπολογιστούν με αυτά των προηγούμενων 4 ημερών του Sanremo 2024 . Το άθροισμα όλων αυτών των αποτελεσμάτων θα καθορίσει στη συνέχεια το top-5 (ακόμα και η 4η μέρα θα μετρήσει, παρά το γεγονός ότι οι διαγωνιζόμενοι ερμηνεύουν διασκευές σε αντίθεση με τα πρωτότυπα τραγούδια τους). (Σημειώστε ότι κατά τη διάρκεια κάθε εκπομπής, αποκαλύπτουν ένα μέρος των αποτελεσμάτων από εκείνες τις μέρες λίγο πριν το τέλος της τρέχουσας εκπομπής… και δείχνουν μόνο ένα μέρος των προσωρινών γενικών αποτελεσμάτων είτε λίγο πριν το τέλος της τρέχουσας εκπομπής είτε στην αρχή της επόμενης εκπομπής) – Οι κορυφαίοι 5 είτε θα ερμηνεύσουν εκ νέου τις συμμετοχές τους ή θα μεταδοθεί ένα medley. Στη συνέχεια ο νικητής θα καθοριστεί με τριπλή ψηφοφορία : 34% τηλεψηφοφορία, 33% κριτική επιτροπή τύπου, τηλεόρασης και web και 33% κριτική επιτροπή ραδιοφώνου

POST SANREMO 2024 – EUROVISION SONG CONTEST

– Οποιαδήποτε από τους 30 διαγωνιζόμενους (και τις αντίστοιχες δισκογραφικές τους) που ενδιαφέρονται να πάνε στην Eurovision 2024 θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα ειδικό έντυπο για αυτό το σκοπό.

– Ο νικητής του Sanremo 2024 θεωρείται αυτόματα η ιταλική συμμετοχή στην Eurovision 2024 . Σε περίπτωση που δεν δεχτεί να πάει στην Eurovision , η οργανωτική επιτροπή του Sanremo θα επιλέξει στη συνέχεια τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Μάλμε σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια (εννοείται από όσους διαγωνιζόμενους έχουν συμπληρώσει την φόρμα ενδιαφέροντος για την Eurovision )

Πως να παρακολουθήσετε το Sanremo 2024

Το Φεστιβάλ του Sanremo 2022 μπορείτε να το παρακολουθηθεί ζωντανά στην τηλεόραση, από το Rai1, αλλά και από τον ιστότοπο του RaiPlay στις 21:40 ώρα Ελλάδας.

Όσοι λοιπόν είστε λάτρεις της ιταλικής μουσικής, έχετε υπομονή στα ατέρμονα ιταλικά σόου, με πολλούς καλεσμένους, ατελείωτους πολλές φορές διαλόγους και κάθε άλλου είδους παρεμβολές που μπορεί να τραβήξουν τη μετάδοση ακόμα και μετά τις 2 το πρωί, συντονιστείτε μαζί μας στη μεγάλη γιορτή του ιταλικού τραγουδιού, από την οποία μεγάλοι διεθνείς σταρ ξεκίνησαν την καριέρα τους!

Πέρσι, την Ιταλία εκπροσώπησε για δεύτερη φορά ο Marco Mengoni, μετά την νίκη του στο Sanremo 2023, με το τραγούδι Due Vite. Το τραγούδι με 350 βαθμούς κατέκτησε την τέταρτη θέση στον μεγάλο τελικό!

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για την πληρέστερη κάλυψη του 74ου Φεστιβάλ του Sanremo.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *