Κροατία: Απόψε ο τελικός του Dora 2024!

Με φόρα από την ραγδαία άνοδο στους στοιχηματικούς πίνακες, η Κροατία ολοκληρώνει απόψε τη διαδικασία ανάδειξης του εκπροσώπου της στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Σε λίγες ώρες από τώρα, θα λάβει χώρα στο Ζάγκρεμπ ο μεγάλος τελικός του Dora 2024.

Φορμάτ

Ο κροατικός εθνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί σε τρεις ξεχωριστές βραδιές, τις δύο των ημιτελικών στις 22 και 23 Φεβρουαρίου και τον μεγάλο τελικό στις 25 Φεβρουαρίου.

Δώδεκα καλλιτέχνες συμμετείχαν στον κάθε ένα από τους δύο ημιτελικούς, όπου συνολικά δεκαέξι καλλιτέχνες (οχτώ από κάθε ημιτελικό πήραν το εισιτήριό τους για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Οι δεκαέξι φιναλίστ προέκυψαν αποκλειστικά από την ψήφο των Κροατών τηλεθεατών.

Στον Τελικό, ο καλλιτέχνης και το τραγούδι, που θα εκπροσωπήσει την Κροατία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, στη Σουηδία τον Μάιο, θα επιλεγούν από κοινού, από το τηλεοπτικό κοινό και την κριτική επιτροπή. Η αναλογία των συνολικών πόντων που θα απονεμηθούν από το κοινό και την κριτική επιτροπή θα είναι 50-50. Σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ του κοινού και της κριτικής επιτροπής, το τραγούδι που θα κερδίσει θα είναι εκείνο που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους από το κοινό.

Τέλος, η κριτική επιτροπή, δεν θα αποτελείται πλέον μόνο από εγχώριους επαγγελματίες και λάτρεις της καλής μουσικής. Αντίθετα, το κροατικό τραγούδι για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, φέτος θα επιλεγεί από τέσσερις κροατικές επιτροπές (από τα κέντρα HRT Ζάγκρεμπ, Σπλιτ, Ριέκα και Όσιγιεκ), καθώς και τέσσερις επιτροπές από το εξωτερικό. Οι διεθνείς επιτροπές, θα προέρχονται από την Ισλανδία, την Ουκρανία, την Ιταλία και τη Γερμανία. Κάθε κριτική επιτροπή θα έχει τρία μέλη και θα αποτελείται από μουσικοκριτικούς, μουσικούς δημοσιογράφους, συνθέτες και παραγωγούς.

Τελικός

Οι δεκάεξι καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στον αποψινό τελικό του Dora 2024 είναι:

  1. Natalie Balmix – Dijamanti
  2. Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin – Vodu piti trizan biti
  3. Lana Mandarić – More
  4. Boris Štok – Can We Talk
  5. Stefany Žužić – Sretnih dana dat’ će Bog
  6. Pavel – TO THE MOON
  7. Saša Lozar – Ne plačem zbog nje
  8. Lara Demarin – Ne vjerujem ti
  9. Let 3 – Baba Roga
  10. Alen Đuras – A Tamburitza Lullaby
  11. eugen – Tišine
  12. Vatra – Slatke suze, gorka ljubav
  13. Damir KedžoVoljena ženo
  14. Baby Lasagna – RIM TIM TAGI DIM
  15. MARCELA – Gasoline
  16. Vinko – Lying Eyes

Οι παρουσιαστές του Dora 2024 θα είναι οι Duško ĆurlićMaja Ciglenečki και Anja Cerar.

Ο τελικός του Dora 2024 αρχίζει στις 21:15 και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της κροατικής δημόσιας τηλεόρασης πατώντας ΕΔΩ ή ΕΔΩ.

Την Κροατία πέρσι εκπροσώπησαν οι Let 3 με το τραγούδι “Mama ŠČ!”. Το δημοφιλές στην Κροατία συγκρότημα κατέλαβε την 13η θέση με συνολικά 123 βαθμούς, η οποία αποτελεί την καλύτερη επίδοση της χώρας τα τελευταία χρόνια στον Διαγωνισμό.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Κροατίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

5 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *