BABY LASAGNA

Κροατία: Εμπλοκή με τα πνευματικά δικαιώματα του Rim Tim Tagi Dim για τον Baby Lasagna;

Διαβάσατε σε προηγούμενό μας άρθρο, το θέμα που έχει προκύψει με το τραγούδι του Baby Lasagna, με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κροατία στην Eurovision 2024.  Μέρος του Rim Tim Tagi Dim είναι πανομοιότυπο με το Espectro, ένα demo του dj Adrián de la Vega. Ο dj μίλησε στο ισπανικό account στο Χ, Espace,  λέγοντας πως διερευνά το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων που ενδεχομένως να υπάρχει και αφορά το μέρος των δύο τραγουδιών που είναι όμοια.

Το Espectro του Adrián de la Vega υπάρχει εδώ και 3 χρόνια στο X. Προϋπήρχε δηλαδή του Rim Tim Tagi Dim του Baby Lasagna. Δεν είναι παράξενο ένας καλλιτέχνης να έχει αγοράσει κάποιο sample μουσικής από έναν δημιουργό. Από ότι όμως φαίνεται και με βάση της αντίδραση του Adrián de la Vega εδώ δεν υπάρχει μία τέτοια περίπτωση. Ο dj ανέφερε στο Espace:

Διερευνώ το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων με έναν ειδικό για το θέμα. Το επίμαχο δείγμα ήταν ένας τμήμα του τραγουδιού, στο οποίο έχει κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα.

Πέρα από το θέμα όμως των πνευματικών δικαιωμάτων, εδώ υπάρχει και ζήτημα ως προς τους κανονισμούς του διαγωνισμού, αφού ένα σημαντικό μέρος του τραγουδιού υπάρχει σε επίσημη κυκλοφορία εδώ και τρία χρόνια στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να ακούσετε και εσείς και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Μετά το 3ο λεπτό ακριβώς:

Ο Baby Lasagna κέρδισε μία σαρωτική νίκη στο Dora 2024, τον εθνικό τελικό της Κροατίας για την Eurovision και έτσι με το τραγούδι Rim Tim Tagi Dim, θα εκπροσωπήσει την χώρα του στο Μάλμε. Μάλιστα θεωρείται ήδη ένα από τα φαβορί, αφού η Κροατία βρίσκεται στην δεύτερη θέση των στοιχημάτων για νίκη στην Eurovision 2024.

Αναμένουμε την εξέλιξη του εν λόγω ζητήματος. Θα σας ενημερώνουμε με κάθε νεότερο!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun!

Πηγή: Espace
2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Petros k
    Petros k says:

    Παρακολουθώ Eurovision από το 1986. Κάνω μεγάλη προσπάθεια να πω ότι μου άρεσει ένα τραγούδι φέτος και έλεγα ότι αυτό ίσως είναι το νικητήριο. Αν δεν πάει τελικα θα κερδισουμε εμεις!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *