Σουηδία: Η γενική πρόβα του Πρώτου Ημιτελικού του Melodifestivalen 2024 | Live |

Ξεκίνησε η γενική πρόβα του πρώτου ημιτελικού του Melodfestivalen 2024. Εμείς το παρακολουθούμε ζωντανά στο virtual press center που έχει ετοιμάσει η σουηδική δημόσια τηλεόραση για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και θα σας μεταφέρουμε όλα όσα θα δείτε ζωντανά αύριο. Δεν έχετε παρά να ανανεώνεται το άρθρο κάθε τόσο, για να διαβάζετε σχεδόν σε πραγματικό χρόνο όσα συμβαίνουν κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας!

Ο πρώτος ημιτελικός του εθνικού τελικού της Σουηδίας πραγματοποιείται στο  Malmö  και συγκεκριμένα στην Malmö Arena με παρουσιάστρια την Carina Berg.

 


Η γενική πρόβα του πρώτου ημιτελικού:

1.“Supernatural” – Adam Woods

Πρώτη πρόβα για τον πρώτο προκριματικού είναι αυτή του Adam Woods. Ο Adam πραγματοποιεί την παρθενική του εμφάνιση στο Melodifestivalen και σίγουρα προκαλεί αίσθηση. Είναι μόνος του επί σκηνής σε όλο την εμφάνιση του και παίζει αρκετά με τις led οθόνες τόσο πίσω του όσο και στο πάτωμα. Αρκετά άνετος φωνητικά χωρίς πολλές χορογραφικές κινήσεις καταφέρνει να δώσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στις οθόνες μας. Θα βρεθεί στις πρώτες θέσεις του πρώτου ημιτελικού!

Photo: Andreas Papayiannakis

 

2.“Hela världen väntar” – Samir & Viktor

Samir & Viktor, ένα δίδυμο που έχουμε δει αρκετές φορές στομ εθνικό τελικό της Σουηδίας και αγαπάμε! Το δίδυμο επιστρέφει στο γνώριμο στυλ τους με μία μεγάλη κατασκευή και 5 χορευτές επί σκηνής. Ένα εντυπωσιακό σόου, γεμάτο ενέργεια και πυροτεχνήματα αλλά δυστυχώς με ένα τραγούδι που δύσκολα θα καταφέρει να βρεθεί στις πρώτες θέσεις αυτού του ημιτελικού και πόσο μάλλον στον μεγάλο τελικό, εάν καταφέρουν να προκριθούν!

Photo: Andreas Papayiannakis

3.“Min melodi” – Melina Borglowe

Είναι ένα ποπ τραγούδι βασισμένο στην κιθάρα με εμφανή στοιχεία indie. Μπορώ να ακούσω τη συμβολή του Thomas G:Son στο τραγούδι. Η φωνή της Μελίνας είναι τόσο γλυκιά, αλλά ακουγόταν πολύ πιο σίγουρη στις δύο πρώτες της πρόβες, κάποια στιγμή κάπως τo έχασε. Είναι αυτού του είδους οι συμμετοχές στο Melfest, με ένα κορίτσι, μια κιθάρα, σκούρο φόντο και φώτα τριγύρω, πολύ συναισθηματικά και χαριτωμένα. Θα ήταν όμως αυτό μια άξια απευθείας πρόκριση, στους τελικούς όμως; Δεν είμαι σίγουρος, αλλά ένα ευχάριστο τραγούδι συνολικά.

Photo: Andreas Papayiannakis

4.“Forever Yours” – Elisa Lindström

Η συμμετοχή που κάθε λάτρης των κλασικών σλάγκερ σουηδικών συμμετοχών θα λατρέψει! Πολύ ροζ, λάμψη, glitter και μία κατασκευή που σε πολλούς θύμισε αυτή της Κύπρου το 2022! Πολύ καλή φωνητικά και γεμάτη ενέργεια συνοδεύεται από 4 χορευτές! Αποσπά μεγάλο χειροκρότημα από το κοινό!

Photo: Andreas Papayiannakis

5.“Awful Liar” – Lisa Ajax

Μια ερωτική power-μπαλάντα για τη Λίζα φέτος. Όμορφο και συναισθηματικό τραγούδι με ένα πιο δυναμικό και επαναλαμβανόμενο ρεφρέν. Η ίδια συνοδεύεται από ένα κορίτσι και ένα αγόρι που κάνουν μια ρουτίνα σύγχρονου χορού γύρω της. Τα φωνητικά της είναι πολύ καλά και σίγουρα θα καταφέρει να συγκινήσει μία μερίδα του κοινού. Δεν είμαι σίγουρος αν θα προκριθεί απευθείας στους τελικούς ή θα παραμείνει στον διαγωνισμό. 

Photo: Andreas Papayiannakis

 

6.“Heroes Are Calling” – Smash Into Pieces

Τελευταία πρόβα για σήμερα αυτή του μεγάλου φαβορί για τον πρώτο ημιτελικό. Το συγκρότημα με τον χαρακτηριστικό ροκ σύγχρονο ήχο επιστρέφει και φέτος για εξασφαλίσει το απευθείας εισιτήριο για τον τελικό. Δυναμικά led, σκοτεινά χρώματα και πολύ καλά φωνητικά συνθέτουν την εμφάνιση του συγκροτήματος. Το τραγούδι έχει μία μελωδία που σου μένει από το πρώτο άκουσμα και ως το τέλος καταφέρνουν να σε κάνουν να σιγοτραγουδάς “Heroes Are Calling”! Κόκκινα λέιζερ, πυροτεχνήματα και ένα έξαλλο κοινό εξασφαλίζουν μία σίγουρη θέση στον τελικό!

Photo: Andreas Papayiannakis

 

The Intervals

 

 

Photo: Jimmy Wixtröm

Για πρώτη φορά μετά από δεκαοκτώ χρόνια, οι Marie Serneholt, Sara Lumholdt, Dhani Lennevald και Amit Paul θα εμφανιστούν μαζί και θα προσφέρουν ένα αστραφτερό medley τόσο με τα δικά τους όσο και με μερικά από τα τραγούδια των ABBA. Το πρώτο τραγούδι είναι το «Mamma Mia» των ABBA. Ακολούθησε το “Upside Down”, το οποίο κυκλοφόρησε ως πρώτο single από το δεύτερο άλμπουμ τους, μετά το “Floorfiller” με υποστήριξη έξι χορευτών, πολλά φώτα και ακτίνες λέιζερ. Αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό. Ξανά σε λειτουργία ABBA, με το τραγούδι “Gimme, gimme, gimme (A Man After Midnight)“!

Τα εικονικά αποτελέσματα

Εικονικός νικητής του πρώτου γύρου ψηφοφορίας: “Hela världen väntar” – Samir & Viktor

Ο νικητής του πρώτου γύρου ψηφοφορίας μετακινείται από το πράσινο δωμάτιο σε μια ενδιάμεση μικρή σκηνή στη μέση του κοινού και τραγουδά το τραγούδι του.

Εικονική νικήτρια του δεύτερου γύρου ψηφοφορίας: «Forever Yours» – Elisa Lindström

Ο νικητής του δεύτερου γύρου ψηφοφορίας κάνει ακριβώς αυτό που έκανε ο νικητής του πρώτου γύρου. Πράσινο δωμάτιο, ενδιάμεση σκηνή, κεντρική σκηνή.

Αυτοί που ουσιαστικά παραμένουν στον διαγωνισμό

Δεύτερος γύρος ψηφοφορίας εικονική 2η θέση: “Supernatural” – Adam Woods
Δεύτερος γύρος ψηφοφορίας εικονική 3η θέση: “Min melodi” – Melina Borglowe

 

Το πρόγραμμα του Melodifestivalen 2024

  • Heat 1: Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, Malmö Arena, Malmö
  • Heat 2: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, Scandinavium, Göteborg
  • Heat 3: Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, Vida Arena, Växjö
  • Heat 4: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, Stiga Sports Arena, Eskilstuna
  • Heat 5: Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, Löfbergs Arena, Karlstad
  • Final: Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, Friends Arena, Stockholm – Solna

Ποιοι πιστεύετε ότι θα προκριθούν απευθείας από τον αυριανό πρώτο ημιτελικό του Melodifestivalen 2024; Ραντεβού αύριο στις 21:00 ώρα Ελλάδος μέσα από το κανάλι του SVT για την απευθείας μετάδοση του Melodifestivalen!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα όσα συμβαίνουν στο Melodifestivalen 2024!

Πηγή φωτογραφιών: Andreas Papagiannakis / Eurovisionfun

Πηγή:SVT

 

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *