Σουηδία: Τα αποτελέσματα του Δεύτερου Προκριματικού για το Melodifestivalen 2024!

Πριν λίγο έλαβε χώρα ο δεύτερος ημιτελικός για το Melodifestivalen 2024 με ακόμη δύο συμμετοχές να προκρίνονται απευθείας στον μεγάλο τελικό, ενώ άλλες δύο συμμετοχές συνεχίζουν στον πέμπτο ημιτελικό για ακόμη μία ευκαιρία να εξασφαλίσουν το χρυσό εισιτήριο του τελικού.

Ο δεύτερος προκριματικός έλαβε χώρα στο Scandinavium στην πόληΓκέτεμποργκ της Σουηδίας με παρουσιάστρια την Carina Berg. 

Δεύτερος προκριματικός

  1. Maria Sur – “When I’m Gone
  2. Engmans Kapell – “Norrland
  3. Dear Sara – “The Silence After You
  4. C-Joe – “Ahumma
  5. Liamoo – “Dragon
  6. Fröken Snusk – “Unga & fria

Οι 6 συμμετοχές του Β’ Προκριματικού:

1.Maria Sur – “When I’m Gone

Την έναρξη του δεύτερου προκριματικού πραγματοποιεί η Maria Sur, η οποία  πέρσι κατάφερε να βρεθεί στον μεγάλο τελικό του Melodifestivalen. Φέτος επιστρέφει με ένα club banger που σίγουρα θα ξεχωρίσει. Μία καθαρόαιμη pop εμφάνιση που αναδεικνύει τις φωνητικές της ικανότητες, με γρήγορες εναλλαγές στα πλάνα και τον φωτισμό και εμφανώς βελτιωμένη σκηνικά από τις πρόβες των πρώτων ημερών. Μία συμμετοχή που πρέπει να περάσει στον μεγάλο τελικό!

Photo: Andreas Papayiannakis

2.Engmans Kapell –Norrland

Δεύτερη συμμετοχή για απόψε αυτή του συγκροτήματος Engmans Kapell, με μία συμμετοχή που αναμειγνύει το folk  με ένα πιο σύγχρονο ήχο. Ωστόσο είναι κάτι που έχουμε ξανά δει στο Μelodifestivalen και χωρίς κάτι το άκρως ιδιαίτερο δεν θεωρώ πως το “Norrland” θα καταφέρει να ξεχωρίσει από αυτόν τον ημιτελικό!

Photo: Andreas Papayiannakis

3.Dear Sara – “The Silence After You” 

Ένα mid tempo τραγούδι για την Dear Sara που σίγουρα κάτι θα σας θυμίζει. Βρίσκεται μόνης της επί σκηνής, ενώ συνοδεύευεται από μία φωτεινή λάμπα σαν αυτή του Αrcade το 2019. Η εμφάνιση της φωνητικά είναι άρτια και αν καταφέρει να συγκινήσει το τηλεοπτικό κοινό, ίσως καταφέρει να λάβει ένα από τα δύο εισιτήρια της δεύτερης ευκαιρίας.

 

Photo: Andreas Papayiannaki

4.C-Joe – “Ahumma” 

Τα Aftobeat vibes είναι εδώ, αλλά πιο ποπ! Ωστόσο, ο C-Joe δεν είναι πολύ σταθερός φωνητικά, κάτι που φάνηκε και κατά τη διάρκεια των προβών του τις προηγούμενες ημέρες. Σίγουρα καταφέρνει να ξεσηκώσει το κοινό της αρένας και αν αυτό μεταφερθεί και στο κοινό τότε ίσως περάσει στην φάση της δεύτερης ευκαιρίας.

 

 

Photo: Andreas Papayiannakis

5.LIAMOO – “Dragon”

Ένας ακόμη παλιός γνώριμος του διαγωνισμού. Μία εμφάνιση γεμάτη φωτιές που ίσως σας θυμίσει αυτή του Andrew Lambrou από πέρσι. Πολύ καλός σκηνικά και φωνητικά. Άμεσα προκριθείς στον τελικό 100%. Επίσης πιθανός υποψήφιος για τη νίκη του φετινού Melodifestivalen!

Photo: Andreas Papayiannakis

6.Fröken Snusk “Unga & fria” 

Μια μείξη epadunk με σουηδικό φολκ, εμφανείς οι επιρροές του “Cha Cha Cha” και η Fröken Snusk μια θηλυκή και Σουηδική εκδοχή του Käärijä.  Είναι αρκετά καλή φωνητικά τολμούμε να πούμε και το κοινό παραληρεί. Είτε ο δεύτερος άμεσα προκριθείς στον τελικό ή στη χειρότερη θα περάσει στον δεύτερο γύρο, καθώς η ίδια είναι άκρως δημοφιλείς στο σουηδικό κοινό και δη στις νεαρές ηλικίες.

 

Photo: Andreas Papayiannakis

 

Τα αποτελέσματα

Πρώτος γύρος ψηφοφορίας

Νικητής πρώτου γύρου ψηφοφορίας: LIAMOO – “Dragon”

Δεύτερος γύρος ψηφοφορίας

Ο γενικός νικητής του δεύτερου γύρου ψηφοφορίας είναι: Maria Sur – “When I’m Gone“

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά ηλικιακές ομάδες:

  • 3-9: Maria Sur
  • 10-15: Maria Sur
  • 16-29: Fröken Snusk
  • 30-44: Maria Sur
  • 45-59: Maria Sur
  • 60-74: Maria Sur
  • 75+: Maria Sur
  • Τelevoting: Maria Sur

Στον πέμπτο προκριματικό του φετινού Melodifestivalen για μία δεύτερη ευκαιρία να βρεθούν στον τελικό περνούν:

Dear Sara & Fröken Snusk

Ραντεβού το επόμενο Σάββατο με τον Γ’ Προκριματικό  του Melodifestivalen 2024. Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη σουηδική συμμετοχή στον διαγωνισμό!

Πηγή: SVT
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *