LIAMOO: “Είμαι στην πιο ισχυρή μου φάση. Θα προσπαθήσω να αγγίξω την κορυφή” | Αποκλειστική Συνέντευξη

Ο Ανδρέας Παπαγιαννάκης και το EurovisionFun διαπιστεύθηκαν από το SVT να ακολουθήσουν στο φετινό τούρ του Melodifestivalen για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στην πόλη του Göteborg, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με ανθρώπους που εμπλέκονται στο φετινό διαγωνισμό του Melodifestivalen μεταξύ των οποίων και ο LIAMOO ο οποίος μας υποδέχτηκε στο ξενοδοχείο που διαμένουν οι καλλιτέχνες Clarion Hotel Post, στην πόλη του Göteborg και μίλησε μαζί μας σε μία αποκλειστική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Ο Liam ή επίσης γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα, LIAMOO, είναι ένας από τους αγαπημένους αυτού του προκριματικού αλλά και ολόκληρου του τουρ του Melodifestivalen φέτος. Είχε την πρώτη του πρόβα χθες το μεσημέρι και είπε ότι ένιωθε πολύ καλά.

“Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά δεν είναι πολλά πράγματα που θέλουν βελτίωση. Είναι περισσότερο μερικά σημεία, οι λεπτομέρειες πάνω στις οποίες πρέπει να δουλέψουμε. Αυτή η κάμερα εδώ και εκεί και βάλε αυτό το φως πάνω μου σε αυτό το μέρος. Και ίσως έχω κάποια προσωπικά να δουλέψω, όπως η φωνή μου και μπλα, μπλα, μπλα. Αλλά ναι, είναι πολύ ωραία. Είναι πραγματικά εκρηκτικό το συναίσθημα. Κάνει πολύ ζέστη στη σκηνή.”

Η αρένα γίνεται πράγματι εξαιρετικά ζεστή, καθώς η εμφάνιση του LIAMOO είναι γεμάτη φλόγες! Αν μπορούσα να το περιγράψω με μια φράση, αυτή θα ήταν “yeah, yeah, fire!”. Ο LIAMOO ως καλλιτέχνης χρησιμοποιεί πολύ το δράκο στις εμφανίσεις του, πριν από δύο χρόνια στην οθόνη LED στο φόντο είχε έναν δράκο, φέτος το τραγούδι του ονομάζεται “Dragon“. Αλλά τι σημαίνει ο δράκος γι ‘αυτόν;

“Ο Δράκος είναι εσωτερική δύναμη. Και έχω ασιατικό αίμα και ο Δράκος είναι κάτι ασιατικό. Έτσι ξεκίνησε με εμένα να είμαι πολύ νευρικός κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εμφανίσεών μου. “Last Breath”, “Hold You”, “Bluffin”. Όχι τόσο στο “Bluffin”. Ήμουν λίγο πολύ ασφαλής σε αυτό. Αλλά ήμουν πολύ νευρικός. Άρχισα να βήχω όλη την ώρα μόνο και μόνο για να καθαρίσω το λαιμό μου. Έτσι ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής στο Idol, επίσης καθηγήτρια τραγουδιού, πολύ πνευματική. Μου είπε, ξέρεις κάτι; Μου θυμίζεις ένα μωρό δράκο όπως ακριβώς όταν αρχίζει να ανάβει τη φωτιά του. Και μου άρεσε αυτό. Μου αρέσει πάρα πολύ γιατί ο δράκος είναι κουλ.”

Ο LIAMOO έχει πάει στο Melodifestivalen πέντε φορές. Τέσσερις ως καλλιτέχνης και πέντε συνολικά, η μία ώς συνθέτης. Τώρα είναι η στιγμή που αισθάνεται ότι είναι περισσότερο ο εαυτός του.

“Για τα πρώτα τραγούδια, κάποιος άλλος σκέφτηκε ότι θα τα ερμήνευα καλά στο Mello. Με το Dragon, όμως, δεν συνέβη επίτηδες. Απλά συνέβη. Το τραγούδι συνέβη. Αλλά ήξερα ότι ήθελα να γράψω για τον δράκο γιατί είναι μαζί μου από την εποχή του Bluffin. Μόλις τελείωσα το τραγούδι, σκέφτηκα, αυτό πρέπει να είναι στο Mello. Νιώθω ότι είναι τόσο αληθινό και ειλικρινές προς τον εαυτό μου. Δεν υπάρχει τραγούδι που να είναι πιο LIAMOO για μένα από το Dragon γιατί έχει ένα μυστηριώδες σκοτάδι και δύναμη.”

Ποιες είναι όμως οι προσδοκίες του από τη φετινή συμμετοχή; Νιώθει ότι είναι η πιο δυνατή εκδοχή του εαυτού του φέτος. Όχι μόνο στη σκηνή, αλλά ως άτομο. Αισθάνεται πολύ ασφαλής με τον εαυτό του. Και προσθέτει:

“Νιώθω σαν να βρήκα τον εαυτό μου και νιώθω ότι πριν από το 2018 και το 2019 και το 2022, ήμουν στη μέση του ταξιδιού μου βρίσκοντας τον εαυτό μου. Τώρα νιώθω ότι ξέρω ποιος είμαι και ξέρω τι θέλω να κάνω τώρα. Έτσι νιώθω ότι είμαι ο πιο δυνατός εαυτός μου. Είμαι η πιο δυνατή εκδοχή του εαυτού μου και νιώθω ότι θα προσπαθήσω να αγγίξω την κορυφή.”

Δεν έχει ξεκάθαρο φαβορί φέτος όμως. Εξηγεί λίγο:

“Πέρυσι, μου άρεσε πολύ το “Air”. Και αυτό ήταν για μένα, αυτό ήταν ένα ξεκάθαρο φαβορί. Λατρεύω και το Tattoo. Δύο επιτυχημένα τραγούδια. Πολύ καλά τραγούδια. Αλλά τώρα δεν ξέρω. Δεν τα έχω ακούσει όλα, οπότε δεν ξέρω ακόμα. Αλλά και προσπαθώ να μην επικεντρώνομαι σε όλους τους άλλους. Προσπαθώ να επικεντρωθώ στην ερμηνεία μου, στη φωνή μου, στα ρούχα μου.”

Τέλος, ένα μήνυμα προς όλους τους θαυμαστές του LIAMOO στη Σουηδία αλλά και διεθνώς από τον ίδιο τον καλλιτέχνη:

“Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για μένα είναι ότι ο δράκος δεν είναι μόνο για μένα, αλλά είναι και για εσάς. Είναι ένα μήνυμα από εμένα προς εσάς ότι πρέπει να βρείτε την εσωτερική σας δύναμη. Πρέπει να δείτε ποιοι πραγματικά είστε. Μην είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας. Είμαι ειδικός στο να είμαι πολύ σκληρός με τον εαυτό μου. Απλά πρέπει να απολαύσετε τη στιγμή και να εκτιμήσετε τον εαυτό σας πολύ περισσότερο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την αποκλειστική μας συνέντευξη με τον LIAMOO στο βίντεο που ακολουθεί:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον φετινό αγαπημένο σας εθνικό τελικό!

Ακολουθήστε μας σε όλα μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μην χάσετε τίποτα από όσα συμβαίνουν σχετικά με τον μεγαλύτερο και πιο αγαπημένο εθνικό τελικό: 

 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *