Σουηδία: Τα αποτελέσματα του Πρώτου Προκριματικού για το Melodifestivalen 2024!

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός του φετινού Melodifestivalen, o οποίος έλαβε χώρα στο Mάλμε, την πόλη που φιλοξένησε την Eurovision 1992 και 2013, με δύο καλλιτέχνες να παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό και δύο να παραμένουν στον διαγωνισμό για μία δεύτερη ευκαιρία.

Το φετινό Melodifestivalen αλλάζει φορμάτ, καθώς θα έχουμε τη διεξαγωγή πέντε προκριματικών, στους οποίους θα συμμετέχουν έξι καλλιτέχνες στον εκάστοτε. Από κάθε προκριματικό, οι δύο πρώτοι θα πάρουν απευθείας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της 9ης Μαρτίου.

Αντίθετα, οι καλλιτέχνες που θα καταταγούν στην τρίτη και τέταρτη θέση, θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία που θα λάβει χώρα μετά το πέρας του πέμπτου προκριματικού, από την οποία και θα προκύψουν οι δύο τελευταίοι φιναλίστ που θα “συμπληρώσουν το παζλ” των δώδεκα καλλιτεχνών που θα λάβουν μέρος στον μεγάλο τελικό της σουηδικής εθνικής επιλογής.

Photo: Stina Stjernkvist / SVT

Οι συμμετοχές του πρώτου προκριματικού του Melodifestivalen 2024

  1. Adam Woods – “Supernatural
  2. Samir & Viktor – “Hela världen väntar
  3. Melina Borglowe – “Min melodi
  4. Elisa Lindström – “Forever Yours
  5. Lisa Ajax – “Awful Liar
  6. Smash Into Pieces – “Heroes Are Calling

Οι 6 συμμετοχές του Α’ Ημιτελικού:

1. Adam Woods – “Supernatural

Την αυλαία για πρώτο ημιτελικό ανοίγει ο Adam Woods με ένα τραγούδι στα γνώριμα EDM ακούσματα των Σουηδών. Φωνητικά είναι πολύ καλός και άνετος επί σκηνής. H σκηνική του παρουσία βασίζεται κυρίως στα led και τον φωτισμό και σίγουρα θα βρεθεί σε μία από τις πρώτες θέσεις του σημερινού ημιτελικού.

Photo: Andreas Papayiannakis

2.Samir & Viktor – “Hela världen väntar

Το γνωστό και αγαπημένο δίδυμο επιστρέφει στο Μelodifestivalen 2024! Στη σκηνή βλέπουμε μία μεγάλη κατασκευή με δύο σκάλες και το δίδυμο συνοδεύεται από χορευτές που δίνουν έναν πιο ανεβαστικό τόνο στην όλη εμφάνιση. O ήχος γνώριμος, η ενέργεια ανεβασμένη σε ένα τραγούδι χωρίς πολλές φωνητικές απαιτήσεις που θα δυσκολευτεί να ξεχωρίσει στον φετινό διαγωνισμό.

Photo: Andreas Papayiannakis

3.Melina Borglowe – “Min melodi

Τρίτη συμμετοχή για απόψε αυτή της Melina Borglowe με την γλυκιά της μπαλάντα! Μία ατμοσφαιρική και λιτή σκηνική εμφάνιση, χωρίς υπερβολές που βασίζεται στην ερμηνεία της νεαρής τραγουδίστριας. Βρίσκεται μόνο της επί σκηνής με την κιθάρα της σε ένα τραγούδι εξ ολοκλήρου στα σουηδικά! Έχουμε δει και στο παρελθόν τέτοιες εμφανίσεις είτε να τερματίζουν στην τελευταία θέση είτε να κάνουν την έκπληξη και να λαμβάνουν ένα από τα εισιτήρια της επόμενης φάσης.

Photo: Andreas Papayiannakis

4.“Forever Yours” – Elisa Lindström

Η συμμετοχή που κάθε λάτρης των κλασικών σλάγκερ σουηδικών συμμετοχών θα λατρέψει! Πολύ ροζ, λάμψη, glitter και μία κατασκευή που σε πολλούς θύμισε αυτή της Κύπρου το 2022! Πολύ καλή φωνητικά και γεμάτη ενέργεια συνοδεύεται από 4 χορευτές! Αποσπά μεγάλο χειροκρότημα από το κοινό!

Photo: Andreas Papayiannakis

5.“Awful Liar” – Lisa Ajax

Μια ερωτική power-μπαλάντα για τη Λίζα φέτος. Όμορφο και συναισθηματικό τραγούδι με ένα πιο δυναμικό και επαναλαμβανόμενο ρεφρέν. Η ίδια συνοδεύεται από ένα κορίτσι και ένα αγόρι που κάνουν μια ρουτίνα σύγχρονου χορού γύρω της. Τα φωνητικά της είναι πολύ καλά και σίγουρα θα καταφέρει να συγκινήσει μία μερίδα του κοινού. Δεν είμαι σίγουρος αν θα προκριθεί απευθείας στους τελικούς ή θα παραμείνει στον διαγωνισμό. 

Photo: Andreas Papayiannakis

6.“Heroes Are Calling” – Smash Into Pieces

Τελευταία πρόβα για σήμερα αυτή του μεγάλου φαβορί για τον πρώτο ημιτελικό. Το συγκρότημα με τον χαρακτηριστικό ροκ σύγχρονο ήχο επιστρέφει και φέτος για εξασφαλίσει το απευθείας εισιτήριο για τον τελικό. Δυναμικά led, σκοτεινά χρώματα και πολύ καλά φωνητικά συνθέτουν την εμφάνιση του συγκροτήματος. Το τραγούδι έχει μία μελωδία που σου μένει από το πρώτο άκουσμα και ως το τέλος καταφέρνουν να σε κάνουν να σιγοτραγουδάς “Heroes Are Calling”! Κόκκινα λέιζερ, πυροτεχνήματα και ένα έξαλλο κοινό εξασφαλίζουν μία σίγουρη θέση στον τελικό!

Photo: Andreas Papayiannakis

Τα αποτελέσματα

Πρώτος γύρος ψηφοφορίας

Νικητές πρώτου γύρου ψηφοφορίας: Smash Into Pieces

Δεύτερος γύρος ψηφοφορίας

Ο γενικός νικητής του δεύτερου γύρου ψηφοφορίας είναι: Lisa Ajax

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά ηλικιακές ομάδες:

  • 3-9: Adam Woods
  • 10-15: Lisa Ajax
  • 16-29: Lisa Ajax
  • 30-44: Lisa Ajax
  • 45-59: Lisa Ajax
  • 60-74: Elisa Lindström
  • 75+: Elisa Lindström
  • Τelevoting: Elisa Lindström

Στον πέμπτο προκριματικό του φετινού Melodifestivalen για μία δεύτερη ευκαιρία να βρεθούν στον τελικό περνούν:

Elisa Lindström καιAdam Woods

Ραντεβού το επόμενο Σάββατο με τον Β’ Προκριματικό  του Melodifestivalen 2024. Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη σουηδική συμμετοχή στον διαγωνισμό!

Πηγή: SVT
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *