Σουηδία: Τα αποτελέσματα του Τρίτου Προκριματικού για το Melodifestivalen 2024!

Πριν λίγο έλαβε χώρα ο τρίτος ημιτελικός για το Melodifestivalen 2024 με ακόμη δύο συμμετοχές να προκρίνονται απευθείας στον μεγάλο τελικό, ενώ άλλες δύο συμμετοχές συνεχίζουν στον πέμπτο ημιτελικό για ακόμη μία ευκαιρία να εξασφαλίσουν το χρυσό εισιτήριο του τελικού.

Ο τρίτος προκριματικός έλαβε χώρα στο Vida Arena στην πόλη Βέξιε  της Σουηδίας με παρουσιάστρια την Carina Berg. 

Τρίτος Προκριματικός

  • “Effortless” – Jacqline
  • “Aldrig mer” – Clara Klingenström
  • “Take My Breath Away” – Kim Cesarion
  • “För dig” – Klaudy
  • “I Won’t Shake (La La Gunilla)” – Gunilla Persson
  • “Give My Heart A Break” – Cazzi Opeia

Οι 6 συμμετοχές του Γ’ Προκριματικού:

1. “Effortless” – Jacqline

Την έναρξη του τρίτου προκριματικού πραγματοποιεί η πρωτοεμφανιζόμενη Jacqline.Mια επαγγελματική, φυσικότατη ερμηνεία, εξαιρετική παραγωγή, εξαιρετική σκηνοθεσία. Έχει ένα μεγάλο ορθογώνιο prop, ενώ το κόκκινο κυριαρχεί στη σκηνή. Κάποια στιγμή ξαπλώνει, ανεβαίνει στη σκηνή, μετά πάλι στο prop και κρατιέται ενώ το prop ανυψώνεται. Σήμερα είναι πολύ πιο άνετη σε σχέση με τις πρόβες και λαμβάνει μεγάλο χειροκρότημα. Είναι η πιο καλοστημένη παραγωγή και η πιο λεπτομερής δουλειά τηλεσκηνοθετικά που έχουμε δει στον διαγωνισμό.  Άμεσα προκριθέν στον τελικό το “Effortless”.

Photo: Stina Stjernkvist/SVT

2.“Aldrig mer” – Clara Klingenström

Η Clara επιστρέφει στο Melodifestivalen μετά την 5η θέση το 2021. Yπάρχει ένα μεγάλο prop πίσω και από πάνω της , ενώ η ίδια είναι μόνης της επί σκηνής μαζί με την κιθάρα της. Μία συμμετοχή που σίγουρα δεν θα τα πήγαινε καλά στον διαγωνισμό της Eurovision, αλλά ίσως κάνει την έκπληξη για μία ακόμη φορά και βρεθεί στον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας.

 

Photo: Stina Stjernkvist/SVT

3.“Take My Breath Away” – Kim Cesarion

Αρκετά βελτιωμένος και πιο άνετος επί σκηνής σήμερα ο Kim Cesarion. Η σκηνοθεσία του, μου θυμίζει λίγο τα σκηνικά του Robin Bengtsson το 2017, ειδικά τη στιγμή που μπαίνουν οι χορευτές.  Έχει τον Marvin Asante και τον Greg Curtis ως χορωδία στη σκηνή και έναν από τους συνθέτες του τραγουδιού τον William Segerdahl εκτός σκηνής. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνει μια επιλογή ανάμεσα σε όλους αυτούς αν τελικά νικήσει. Χορεύει επίσης. Θα προκριθεί; Αβέβαιο αλλά όχι απίθανο!

Photo: Stina Stjernkvist/SVT

4.“För dig” – Klaudy

Δεύτερη συμμετοχή για απόψε εξ ολοκλήρου στα σουηδικά. Μία λιτή εμφάνιση που βασίζεται στον φωτισμό και σε μία επιπρόσθετη κυκλική κατασκευή που δίνει την ιδέα της φύσης. Αν και οι στοιχηματικές εταιρείες του δίνουν την πρόκριση στον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας, δεν θεωρώ ότι θα τον δούμε στον μεγάλο τελικό.

Photo: Stina Stjernkvist/SVT

5.“I Won’t Shake (La La Gunilla)” – Gunilla Persson

Η Gunilla είναι σούπερσταρ. Λάμπει στην άγρια δύση, που είναι και το θέμα της εμφάνισής της της. Σαν θέαμα είναι όλο χαοτικό, λίγο τρας. Αλλά ίσως στο κοινό να αρέσει αυτό. Είναι πολύ γνωστή στη Σουηδία, γιατί ακριβώς δεν είμαστες σε θέση να απαντήσουμε. Τα φωνητικά της είναι πολύ κακά, αλλά σίγουρα βελτιωμένα από τις προηγούμενες πρόβες της. Τουλάχιστον συγχρονίζεται με το instrumental. Το πλήθος ζητωκραυγάζει, όχι τόσο δυνατά όσο θα περίμενα. Αν ήταν επάνω μου, δε θα προκρίνονταν.

Photo: Stina Stjernkvist/SVT

6.“Give My Heart A Break” – Cazzi Opeia

Ακόμη μία επιστροφή για τον σημεριμό προκριματικό. Η μουσική της Cazzi είναι χαρακτηριστική και προσωπικά θεωρώ την φετινή της συμμετοχή την καλύτερη της. Αρχίζει να τραγουδάει μέσα σε ένα μεγάλο prop που μοιάζει με κλειδαρότρυπα, χρησιμοποιεί ένα camera effect σαν καλειδοσκόπιο. Φοράει ένα χνουδωτό ροζ κοστούμι που είναι εντελώς του στύλ της. Οι τέσσερις χορευτές της είναι ντυμένοι στα κίτρινα. Τα φωνητικά της είναι καταπληκτικά. Το θέαμα είναι διασκεδαστικό, με μια εσάνς τρέλας και έχει τόσο κιτς όσο χρειάζεται. Το σκηνικό LED δείχνει μια καρδιά σε κίτρινο και ροζ. Σίγουρα θα προκριθεί.

Photo: Stina Stjernkvist/SVT

Τα αποτελέσματα

Πρώτος γύρος ψηφοφορίας

Νικητής πρώτου γύρου ψηφοφορίας Jacqline 

Δεύτερος γύρος ψηφοφορίας

Ο γενικός νικητής του δεύτερου γύρου ψηφοφορίας είναι: Cazzi Opeia

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά ηλικιακές ομάδες:

  • 3-9: Cazzi Opeia
  • 10-15: Gunilla Persson
  • 16-29: Gunilla Persson
  • 30-44: Cazzi Opeia
  • 45-59: Cazzi Opeia
  • 60-74: Cazzi Opeia
  • 75+: Cazzi Opeia
  • Τelevoting: Cazzi Opeia

Στον πέμπτο προκριματικό του φετινού Melodifestivalen για μία δεύτερη ευκαιρία να βρεθούν στον τελικό περνούν:

Gunilla Persson και Klaudy

Ραντεβού το επόμενο Σάββατο με τον Δ’ Προκριματικό  του Melodifestivalen 2024. Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη σουηδική συμμετοχή στον διαγωνισμό!

Πηγή: SVT
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *