Elisa Lindström: “Ίσως γνωρίσω fans και τραγουδήσω το τραγούδι μου μαζί τους! Ανυπομονώ να σας γνωρίσω!” | Αποκλειστική Συνέντευξη

Ο Ανδρέας Παπαγιαννάκης και το EurovisionFun διαπιστεύθηκαν από το SVT να ακολουθήσουν στο φετινό τούρ του Melodifestivalen για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στην πόλη του Malmö, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με ανθρώπους που εμπλέκονται στο φετινό διαγωνισμό του Melodifestivalen μεταξύ των οποίων και η Elisa Lindström η οποία μας υποδέχτηκε στο ξενοδοχείο που διαμένουν οι καλλιτέχνες, δίπλα ακριβώς από τη Malmö Arena και μίλησε μαζί μας σε μία αποκλειστική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Όποιος παρακολουθεί το Melodifestivalen φυσικά και γνωρίζει ποια είναι η Elisa Lindström. Είχαμε την ευκαιρία να την δούμε να ερμηνεύει τη συμμετοχή της στη σκηνή, χθες το πρωί. Το τραγούδι της είναι σαν μια βόμβα Schlager μουσικής, η βόμβα Schlager που όλοι χρειαζόμαστε! Αλλά ποιο ήταν το σκεπτικό πίσω από το τραγούδι, όταν η Elisa το έγραψε μαζί με τους συνεργάτες της;

“Ο Henrik Sethsson, ο Henric Axelsson, ο Thomas G:son και ο Erik Bernholm το έχουν γράψει το τραγούδι. Και εγώ συμμετείχα στο τέλος της δημιουργίας του. Όταν πήρα το τραγούδι, είχε σχεδόν τελειώσει. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία να ακούσω το τραγούδι για πρώτη φορά. Και ήμουν, οκ, ναι, το demo αυτό πρέπει να το δοκιμάσω. Και απλά σκέφτηκα, ότι έχω κάτι ξεχωριστό. Και μετά πήγα στη Στοκχόλμη, στον Henrik και το ηχογράφησα. Μετά κάναμε κάποιες αλλαγές στο τέλος και ένιωσα σαν να γράφτηκε για μένα.”

Δεν έγραψαν το τραγούδι σε songwriting camp. Όπως λέει η ίδια, το είδος είναι εξ ολοκλήρου χαρακτηριστικώ των Henrik Sethsson και Thomas G:son, είναι η ψυχή τους. Ο Henrik Sethsson και η ίδια συζήτησαν γι ‘αυτό νωρίτερα ότι όλοκληρο το τραγούδι βγήκε μέσα από την καρδιά τους.

“Αγαπάμε αυτό το είδος μουσικής. Και είναι τόσο ωραίο να το δείχνεις στους ανθρώπους. Και ναι, θέλουμε όλοι να χορεύουν και να τραγουδούν.”

Στα μάτια μου, η Elisa κάνει κυριολεκτικά αυτό που η Σουηδία ξέρει να κάνει καλύτερα. Είναι το τραγούδι Schlager, με αυτό το είδος ποπ ντίβας στη σκηνή  που όλοι περιμένουν. Τόση λάμψη και πολύ γκίτερ. Η Elisa προσθέτει:

“Ναι, θέλαμε να δημιουργήσουμε μία εμφάνιση που να είναι ακριβώς όπως νιώθουμε για το τραγούδι. Ότι είναι η λάμψη και αυτό το αναζωογονητικό συναίσθημα. Και νομίζω ότι η Jennie Widegren και η Lotta Furebäck το έχουν δουλέψει πολύ καλά. Είχαμε ένα mood board που τους στείλαμε. Και μερικές λέξεις που ήταν για εμάς σημαντικές. Θέλουμε ένα μοντέρνο Schlager πάρτυ. Και θέλουμε γκλίτερ και άφθονη θηλυκή ενέργεια. Και μετά προέκυψε η ιδέα.”

Η φάν της Eurovision, στο Twitter κυρίως, έχουν τρελαθεί με το τραγούδι της Elisa. Πώς αντέδρασε όταν το ανέφερα αυτό;

“Ω, είμαι τόσο χαρούμενη. Ξέρεις, είναι τρελό. Νιώθω ότι ήμουν μέσα σε μία μικρή γυάλα. Και έχω ζήσει το τραγούδι. Και τώρα ο κόσμος θα το ακούσει. Και ίσως μπορώ να συναντήσω τους φαν και να τραγουδήσω αυτό το τραγούδι μαζί τους. Και ανατριχιάζω γιατί γι’ αυτό ζω. Ανυπομονώ να σας γνωρίσω όλους. Και όταν είστε λίγο μεθυσμένοι και νιώσετε πόσο σας αρέσει… Μπορείτε απλά να ουρλιάξετε. Το μήνυμα είναι απλά να αφήσεις τον εαυτό σου να βυθιστεί στην αγάπη, να είσαι γενναίος και απλά να το τραγουδήσεις και να χορέψεις και να είσαι ελεύθερος.”

Η τελευταία της συμμετοχή στο Melodifestivalen ήταν το 2021, οπότε αυτή είναι και η τρίτη φορά της. Πώς έχει εξελιχθεί ως καλλιτέχνης από τότε; Εξηγεί:

“Σκέφτομαι πως έχω αλλάξει πολύ επειδή έχω δουλέψει τόσο πολύ στη σκηνή και έχω δουλέψει με τόσους πολλούς ταλαντούχους ανθρώπους που με ενέπνευσαν και με βοήθησαν να εξελιχθώ. Και επίσης, είμαι 10 χρόνια μεγαλύτερη από τότε που έκανα για πρώτη φορά το Melodifestivalen εδώ στο Malmö και έχω την ευκαιρία τώρα ξανά. Έχω επίσης μια μικρή κόρη, οπότε μου έχει μάθει τόσα πολλά για τον εαυτό μου. Έτσι νομίζω ότι είμαι πολύ πιο ήρεμη και ασφαλής για το ποια είμαι και τι θέλω να δώσω στους ανθρώπους. Και είμαι λίγο συγκινημένη όταν μιλάω γι ‘αυτό, επειδή μου έδειξε πραγματικά ότι τι είναι σημαντικό και ότι θέλω απλώς να φέρω χαρά μέσω της μουσικής.”

Θέλει οι άνθρωποι να επικεντρωθούν στο γεγονός ότι το τραγούδι είναι up-tempo. Ότι έχει πολλή ενέργεια και ταιριάζει πολύ καλά στην ενέργειά της και μπορεί να είναι εντελώς ο εαυτός της και απλά να αφεθεί.

“Θέλω λοιπόν να νιώσει ο κόσμος την αγάπη, τη χαρά και τη δύναμη που νιώθω εγώ και που έχει το τραγούδι και αυτή τη δύναμη που έχει και η μουσική. Ακριβώς ότι οι άνθρωποι μπορούν να νιώσουν τη χαρά και την αγάπη είναι αυτό που είναι σημαντικό στον κόσμο και ότι επίσης ίσως αυτό μπορεί να είναι ένα διάλειμμα από όλα τα προβλήματα που ζούμε. Έτσι, το τραγούδι μπορεί να είναι σαν μια μαγική μικρή φούσκα στην οποία μπορούμε να ξεκουραστούμε και απλά να είμαστε χαρούμενοι και να γεμίσουμε με ενέργεια.”

Θέλει να αγγίξει την ψυχή των θεατών για να βοηθήσει να πάρουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους και να είναι επίσης ευτυχισμένοι.

“Δεν ξέρω, είναι ένας διαγωνισμός και ξέρετε, υπάρχουν τόσα πολλά υπέροχα τραγούδια. Αλλά για μένα, είναι το πιο σημαντικό πράγμα που προσεγγίζω τους ανθρώπους και νιώθω ότι το κάνω ήδη. Αυτός είναι ο στόχος μου. Και επίσης ο στόχος μου είναι να βγω εκεί έξω και να τραγουδήσω ζωντανά μαζί σας.”

Στέλνει επίσης ένα μήνυμα σε όλους τους Σουηδούς και διεθνείς θαυμαστές της εκεί έξω:

“Το τραγούδι που θα τραγουδήσω έχει να κάνει με το να είστε αρκετά γενναίοι και να είστε ερωτευμένοι. Και ναι, ελπίζω να το νιώσετε αυτό και να νιώσετε την αγάπη μου για εσάς και τη μουσική.”

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την αποκλειστική μας συνέντευξη με την Elisa Lindström στο βίντεο που ακολουθεί:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον φετινό αγαπημένο σας εθνικό τελικό!

Ακολουθήστε μας σε όλα μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μην χάσετε τίποτα από όσα συμβαίνουν σχετικά με τον μεγαλύτερο και πιο αγαπημένο εθνικό τελικό: 

 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *