Junior Eurovision 2024: Η Ισπανία θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό!

Ενδιαφέροντα νέα μάς έρχονται για τη Junior Eurovision. Πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε ότι η Ισπανία θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει την 22η διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Junior Eurovision.

Το RTVE, ο ισπανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, αποδέχτηκε την πρόσκληση της EBU και για πρώτη φορά στην ιστορία του στον διαγωνισμό, θα φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Junior Eurovision. Επίσης, θα είναι η πρώτη φορά μετά το 1969 που η Ισπανία θα διοργανώσει κάποιο σχετικό με τη Eurovision σόου.

Πώς καταλήξαμε στην Ισπανία;

Η νικήτρια της περσινής διοργάνωσης ήταν η Γαλλία με τη Zoé Clauzure και το τραγούδι της “Coeur”. Σύμφωνα με τους κανόνες του διαγωνισμού, η νικήτρια χώρα έχει το δικαίωμα της πρώτης άρνησης όσον αφορά την επόμενη διοργάνωση του διαγωνισμού. Στην περίπτωση της Γαλλίας, έχοντας κατά νου ότι έχει φιλοξενήσει τη διοργάνωση δύο φορές μέσα σε μόλις τρία χρόνια και τις οικονομικές επιβαρύνσεις ένεκα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2024, εξαρχής δεν ήταν σίγουρο ότι η χώρα θα μπορούσε να ανταπεξέλθει.

Ως εκ τούτου, η France Télévisions αποφάσισε να μην αναλάβει και να παραχωρήσει τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Junior Eurovision 2024. Η επόμενη χώρα στη διαδοχή ήταν η Ισπανία που τερμάτισε στη δεύτερη θέση το 2023 με τη Sandra Valero και το “Loviu“.

Ως αποτέλεσμα, η Ισπανία θα φιλοξενήσει τη Junior Eurovision για πρώτη φορά είκοσι χρόνια μετά την πρώτη και μοναδική της νίκη στο διαγωνισμό.

Ο Martin Österdahl, Εκτελεστικός Επόπτης της Junior Eurovision δήλωσε ότι:

Είκοσι χρόνια μετά τη νίκη τους στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Junior Eurovision, είμαστε ενθουσιασμένοι που επιτέλους φέρνουμε τον Διαγωνισμό στην Ισπανία. Είμαστε ευγνώμονες στο RTVE που δέχτηκε να φιλοξενήσει την 22η έκδοση του διαγωνισμού που δίνει σε νέους καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη μια απίστευτη πλατφόρμα για να επιδείξουν το ταλέντο τους. Ανυπομονούμε πολύ για τη φιέστα που περιμένει στην Ισπανία αργότερα μέσα στο έτος!

Η διοργανώτρια πόλη και οι ημερομηνίες για τον διαγωνισμό του 2024 θα ανακοινωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: junioreurovision.tv
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *