Ελλάδα: Οι συνθέτες του “Ζάρι”!

Γνωστοποιήθηκαν πριν λίγο οι δημιουργοί της ελληνικής συμμετοχής για τον 68ο Διαγωνισμό της Eurovision, μέσω δεδομένων που δημοσιεύθηκαν στο International Standard Musical Work Code (ISWC).

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε ο τίτλος του κομματιού, το οποίο, όπως σας είχαμε ήδη ενημερώσει, φέρει την ονομασία “Ζάρι”.

Το κομμάτι, μαζί με τη Μαρίνα Σάττι, υπογράφουν οκτώ καταξιωμένοι, Έλληνες και μη, συνθέτες, οι οποίοι έχουν σημαντικές επιτυχίες και συνεργασίες στο βιογραφικό τους.

Πιο συγκεκριμένα ανάμεσα τους βρίσκεται ο Gino the Ghost, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του δύο βραβεία Grammy αλλά και ο Stolar Jay Lewit, ο οποίος έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Carly Rae Jepsen και η Demi Lovato, ενώ υπογράφει όλες τις τελευταίες κυκλοφορίες της Ευαγγελίας. Στη σύνθεση του κομματιού συμμετέχει και ο Palmer Jordan Richard, ο οποίος έχει επίσης συνεργαστεί με την Carly Rae Jepsen αλλά και τον Duncan Laurence, τον νικητή της Eurovision του 2019. Πιο συγκεκριμένα, έχει υπογράψει το “Feel Something”, με το οποίο ο τελευταίος άνοιξε τον διαγωνισμό του  2021. Ανάμεσά τους βρίσκονται και έλληνες καλλιτέχνες όπως οι OGE, Vlospa, Nick Kodonas αλλά και ο Solmeister, ο οποίος είναι γνωστός για τις συνεργασίες του με τη Marseaux.

 Αναλυτικά, οι συνθέτες της ελληνικής συμμετοχής είναι οι ακόλουθοι:

  • Palmer Jordan Richard
  • Stolar Jay Lewit
  •  Μαρίνα Σάττι
  • OGE
  • Beshkov Konstantin Plamenov
  • Nick Kodonas
  • Gino the Ghost
  • Vlospa
  • Solmeister

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision 2024!


Πηγή: ISWC (Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις συγκεκριμένες πληροφορίες θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο κωδικό: T3238151861)

29 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Eurofan
    Eurofan says:

    Πολύ ενδιαφέρουσα και δυνατη σύνθεση. Έχω κάποιους φόβους μην είναι χαοτικό το τραγούδι. Δηλαδή εδώ έχουμε από συνθέτη της Demi Lovato μέχρι τον Solmeister και τον Vlospa, χωρίς εννοείται να έχω θέμα με αυτούς. Εμπιστεύομαι όμως την κρίση της Μαρίνας και ότι θα τα έχει συνδυάσει έτσι ώστε να μας κάνει περήφανους.

    Απάντηση
  2. Music -Man
    Music -Man says:

    Σοκαριστικό!!! Δεν ήταν τελικά κάποιο από τα 130 τραγούδια που κατατεθηκαν αλλά τραγούδι της Σαττι με άλλους συνεργάτες της; Έπεσα από τα σύννεφα, δεν το περίμενα! Εννοείται ότι αστειεύομαι και εννοείται ότι ήταν απολύτως λογικό να ειναι της Σαττι και συνεργατών της το τραγούδι. Από την αρχή το έλεγα. Σε κάθε ευκαιρία. Και λογικά μου κάνει. Από την άλλη…9 για ένα τραγούδι, μου κάνει κάπως… Εύχομαι να μην γκρινιάζουμε οταν το ακούσουμε…μόνο αυτό.

    Απάντηση
  3. Χλωμά για Ελλάδα
    Χλωμά για Ελλάδα says:

    Παρά πολύ θα ήθελα να γράψω θετικά λόγια αλλά ας δούμε τα facts. Οι βασικοί δύο συνθέτες ειναι ο stolar που γράφει αυτά τα τρίτης εθνικής τραγούδια για την Ευαγγελία, ο δε Palmer Jordan Richard είναι επίσης συνεργάτης του πρώτου και πολλές φορές κάνει μίξη και βοηθάει στην παραγωγή των τραγουδιών της Ευαγγελίας. Παράδειγμα το California lullaby (Το τελευταιο τραγούδι της Ευαγγελίας). Σε συνθέτες και στιχουργους σαν τον Vlospa δεν θέλω καν να αναφερθώ γιατί λίγο που τσέκαρα youtube, δεν άντεξα από το πολύ μπινελίκι. Θα ακούσουμε τραγούδι στυλ Ευαγγελίας και είναι κρίμα να πηγαίνει με ανάθεση και με ελπίδες ένα στυλ τραγουδιού που έχει απορριφθεί από την ερτ πολλάκις στο παρελθόν. Μακάρι να διαψευστώ και να ακούσουμε αριστούργημα (αλλά δύσκολο).

    Απάντηση
  4. Στέφανος
    Στέφανος says:

    Είμαι περίεργος να δω τι τύχη θα έχει ένα R&B, hiphop τραγούδι στη Eurovision.
    9 άνθρωποι ή το τραγούδι δεν μπορούσε να γίνει τραγούδι που να ακούγεται ή έφτιαξαν αριστούργημα. Δεν υπάρχει και ενδιάμεσο πιστεύω.

    Τόσα πολλά ονόματα και γνωστοί καλλιτέχνες, εύχομαι η Σαττι να είναι σε πολύ υψηλή θέση φέτος. Κάναμε βέβαια και την μλκ πέρυσι και κάψαμε την Κύπρο, οπότε για φέτος, αναμενόμενο και λογικό, να μη μας δώσει το πολυπόθητο 12αρι της.

    Έχω περιέργεια για το τραγούδι της.

    Απάντηση
  5. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    εγώ παντως άκουσα απο τον πουλοπουλο για τις πολλαπλες γεφυρες κουπλέ κ οτι θα ειναι ιδιαίτερο άκουσμα κ εχω κατεβάσει ήδη τις προσδοκίες μου. Η ΕΡΤ απλά ήθελε να ανεβασει το ενδιαφέρον μετά το περσινό φιάσκο, συγκαιριακά με τα 50 χρονια απο την πρωτη συμμετοχή…
    προσωπικά μ αρεσει η Σαττι, το κακό ειναι οτι δεν “τρελαίνομαι”. Θεωρω οτι εχει μια ενδιαφέρουσα αισθητική η οποία ομως δεν μου ειναι ιδιαίτερα appealing κατι που νομιζω οτι ο διαγωνισμός το απαιτεί. Ακόμα κ η Ροζαλία που προσπαθεί να “μιμηθεί” είναι ιδιαιτερα αγαπητή κυρίως στο λατινόφωνο κοινό. Τέλος, πειτε με boomer (περασμένα 40), όμως ούτε οι χορογραφιες του Μεζνουμ μ αρεσουν ιδιαίτερα.
    οπως κ νά χει ελπίζω να διαψευτώ πανηγυρικά το Μάιο κ της εύχομαι να πάει οσο πιο ψηλά μπορεί!

    Απάντηση
    • Γιάννης Α Γιάννης
      Γιάννης Α Γιάννης says:

      παρεμπιπτόντως να παραθέσω και το top μου ως τωρα για να δειτε γούστο boomer:
      – Ισπανία: για μένα η eurovision φετος αρχίζει κ τελειώνει εδω.Εδινα κ το δεξί μου νεφρό για να κερδίσει το benidorm. Δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου να παθω ζημια με συμμετοχή ισπανική. Έχω μόνιμα την Ισπανία bottom τα τελευταία ειδικά χρονια με εξαίρεση την Chanel.
      – Βέλγιο: ανατριχίλα, ειδικά προς το τέλος του. Ρε, το Mustti και δεν του το χα οταν ανακοινώθηκε ως εκπρόσωπος. Ελπίζω να μου το μεταφερει κ live.
      – Κροατία: Käärijä vibes κ μου αρεσει πολυ το στόρι του κομματιού.
      – Iρλανδία: creepy και αλλοκωτο σε βαθμό εθισμού.
      – Ιταλία, Ουκρανία: επειδή αυτές οι χώρες παραδοσιακά αφήνουν το στίγμα τους κάθε χρονο κ ειναι απο τις αγαπημένες μου. Φέτος όμως οχι και τόσο για κάποιο λόγο.
      Ολες οι υπολοιπες προς το παρον… να χαμε να λέγαμε

      Απάντηση
  6. Γκρινιάρηδες
    Γκρινιάρηδες says:

    Ε ρε έτσι και είναι ωραίο τα τραγούδι, μην δω κανένα σχόλιο από τους παραπάνω τύπου «πωπω νταξει ήμουν σίγουρος/σιγουρη ότι θα είναι ωραίο, μπράβο». Εφόσον καλό λόγο δεν έχετε να πείτε, τι το ανοίγετε; Γράψτε την κριτική σας αφού βγει το τραγούδι.

    Απάντηση
  7. tbww
    tbww says:

    γελάω εδώ μέσα που όλοι οι “ειδικοί” κράζουν Σάττι με την πρώτη δικαιολογία. και όπως πάντα, από όλη την ευρώπη είναι οι μόνοι που δεν τους αρέσει η ελληνική συμμετοχή. και απλά ενημερωτικά, όλα (σχεδόν) τα τραγούδια που έχουν κερδίσει τον διαγωνισμό έχουν γραφτεί από πολλά άτομα.

    Απάντηση
  8. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ή θα είναι ένας αχταρμας ή κάτι που θα πάει καρφί για 5αδα.
    Ελπίζουμε όλοι το 2ο σαφώς. Προσωπικά είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος αλλά νιώθω ότι η Μαρίνα δεν θα έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία απλά για να πάει Eurovision με οποία σαβουριτσα λάχει (βλ. Ντέμι).
    Για να δούμε, κοντός ψαλμός…

    Απάντηση
  9. Tina
    Tina says:

    Όταν ανακοινώθηκε το όνομα της Μαριάννας σαττι είχα γράψει ότι δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζει η ημερομηνία που θα ακούσουμε το τραγούδι βλέπω ότι αυτός ο μεγάλος ενθουσιασμός που εκδηλώθηκε προς το πρόσωπο της αρχίζει να υποχωρεί και διακρίνω μια πρώιμη γκρίνια για το τραγούδι ότι θα είναι μέτριο κάτι που πιστεύω και εγώ και ελπίζω να διαψεύστω στις 7 Μαρτίου.

    Απάντηση
  10. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Άμα δείτε τους τελευταίους νικητές, τα τραγούδια τους έχουν γραφτεί από πολλούς καλλιτέχνες και όχι μόνο έναν, οπότε προσωπικά το γεγονός ότι έχουμε πολλά άτομα πίσω από το τραγούδι μας δεν με ανησυχεί. Πιστεύω πάντως ότι αν το τραγούδι μας είναι πολύ καλό πάμε φέτος για νίκη, ίσως η Κροατία να μας κοντράρει στο televoting, η Γαλλία στις επιτροπές και η Ιταλία και η Ουκρανία συνολικά. Πάντα με βάση όσα τραγούδια έχουν βγει ως τώρα. Αλλά όπως και να ΄χει, αν το τραγούδι μας είναι καλό, πιστεύω έχουμε πολλές πιθανότητες για νίκη έστω top 5.

    Απάντηση
    • Τina
      Τina says:

      Πιστεύεις ότι εάν το τραγούδι είναι καλό μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση έχοντας μόνο ελληνικό στίχο και κανέναν αγγλικό ? Αυτό θα είναι πράγματι επιτυχια

      Απάντηση
      • Γιάννης
        Γιάννης says:

        Η Ιταλία το ’21 κέρδισε με ιταλικό στίχο. Η Φινλανδία πέρσι βγήκε 2η με φινλανδικό στίχο. Δεν θεωρώ πως η γλώσσα του στίχου είναι κάτι που καθορίζει απαραίτητα την θέση.

        Απάντηση
  11. Whoniverse
    Whoniverse says:

    Πάντως είναι σύνηθης πρακτική να υπάρχει ένα demo που να περνάει από διάφορους παραγωγούς μέχρι να βγει το αποτέλεσμα που ικανοποιεί τον εκάστοτε καλλιτέχνη. Δηλαδή το αν θα είναι καλό ή όχι δεν το κρίνει το αν έχει περάσει από έναν ή από δέκα, κατά τη γνώμη μου. Άντε να το ακούσουμε όμωωωως

    Απάντηση
  12. Λάιος
    Λάιος says:

    Απ’ ό,τι φαίνεται η Μαρίνα θέλει να πάει με το καλύτερό της τραγούδι, έστω για τα δικά της δεδομένα και γούστα. Καλός οιωνός, αφού για να διακριθείς πρέπει η συμμετοχή σου να είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια της καριέρας σου, ειδάλλως μην μπαίνεις στον κόπο (βλ. Ρουβά, Ντέμι, Βίσση και τόσους άλλους που μπήκαν στο παιχνίδι με ένα τραγούδι που απλώς έτυχε να έχουν στα χέρια τους εκείνη την εποχή) . Από το μακρόσυρτο τιμ πίσω από τη σύνθεση αυτό μάλλον βγαίνει. Ότι τα δίνει όλα. Αναμενόμενο για μία καλλιτέχνιδα με υψηλό καλλιτεχνικό IQ. Για τα άλλα… κοντός ψαλμός..

    Απάντηση
  13. C.G
    C.G says:

    Η μεγαλύτερη πληγή της Ελλάδας στην Γιουροβίζιον είναι οι ίδιοι της η φαν. Διαχρονικά και για όλα τα θέματα. Από την ανακοίνωση των συντελεστών ξεκίνησαν οι γκρίνιες, οι αμφισβητήσεις ή ερμηνείες μπλα μπλα μπλα. Όλα τα τραγούδια της Σαττι είναι ιδιαίτερα και δεν ακολουθούν την νόρμα, κουπλέ ρεφρέν κουπλέ ρεφρέν. Συνδυάζουν μουσικά ήδη και ρυθμούς που εναλλάσσονται, μπορεί να ξεκινούν με αμανάδες, να ακολουθεί ραπ και να καταλήγουν σε τσιφτετέλι. Αυτοί κάποιοι το βαφτίζουν αχταρμά ή χαωτικο. Άλλοι το λένε πολυσυνθετικότητα. Αυτό έκανε γνωστή την Σαττι. Αυτό είναι το στυλ της. Για αυτό την διάλεξαν. Όσο για τους πολλούς δημιουργούς έτσι γίνεται πλέον. Πέρασαν οι εποχές στίχοι μουσική Φοίβος, Καρβέλας. Όποιος προσθέτει και έναν μόνο στίχο ή φραση στην στιχουργική διαδικασία ή μια μελωδία στην μουσική πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στους δημιουργούς. Άρα αν σκεφτεί κανείς ότι άλλοι θα έγραψαν στίχους μουσική στο ραπ σημείο, άλλοι στα κουπλέ, άλλοι στα ρεφρέν και λίγοι είναι. Όλα τα σουηδικά κομμάτια έχουν άπειρους συντελεστές. Και όχι μόνο.

    Απάντηση
    • gus
      gus says:

      ναι ολη η Ευρωπη καθεται να διαβασει τα σχολια εδω περα.,…μη πω καθε δευτερολπετο !

      Πατε καλα μερικοι τοσα χρονια? Ξεκολλατε! Κανεις δεν δινει σημασια!

      Τα σχολια που λαμβανουν υποψη ειναι μονο οσα λεγονται απο δημοισιογραφους που διαμορφωνουν τασεις και εχουν δημοσιο λογο!
      Τα σχολια του καθενος εδω περα δεν μετρανε!!!! Οποτε μην ταραζεστε ουτε να ενθουσιαζονται μερικοι για αρνητικα ή θετικα σχολια

      Απάντηση
  14. Γκρινιάρηδες
    Γκρινιάρηδες says:

    Πέρισυ είχαμε για συνθέτη-στιχουργό-μουσικό παραγωγό έναν άνθρωπο και γκρινιάζατε (με το δίκιο σας). Τώρα έχουμε μια ολοκληρωμένη ομάδα με τα όλα της, πάλι γκρινιάζετε. Μετά μην αναρωτιόμαστε γιατί δεν πάνε μεγάλοι έλληνες καλλιτέχνες Eurovision. Τόσο επικριτικοί που είναι οι έλληνες eurofans που να τολμήσουν 🙂

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *