Eurovision 2024: Τα αποτελέσματα του Πρώτου Ημιτελικού!

Ολοκληρώθηκε μόλις ο Πρώτος Ημιτελικός με δέκα χώρες να παίρνουν το εισιτήριο για το Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου!

Οι δέκα χώρες που ανακοινώθηκαν με τυχαία σειρά είναι:

  • Σερβία 
  • Πορτογαλία
  • Σλοβενία
  • Ουκρανία
  • Λιθουανία
  • Φινλανδία
  • Κύπρος
  • Κροατία 
  • Ιρλανδία
  • Λουξεμβούργο

Να θυμίσουμε ότι σε λίγη ώρα στην press conference του Πρώτου Ημιτελικού θα επιλέξουν από την κληρωτίδα αν θα εμφανιστούν στο πρώτο ή στο δεύτερο μισό ή θα είναι επιλογή του παραγωγού!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα του διαγωνισμού.!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

17 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Πάνος
    Πάνος says:

    Τα στοιχήματα εκτός τόπου και χρόνου. Έδιναν την Αυστραλία και την Πολωνία εντός που ήταν τα χειρότερα του ημιτελικού. Χάρηκα πολύ με Σερβία, Πορτογαλία και ειδικά Σλοβενία. Μπράβο και στην Κύπρο. 10/10 σήμερα για μένα πέρασαν αυτά που μου άρεσαν .

    Απάντηση
  2. James
    James says:

    Αναμενόμενα αποτελέσματα,δεν υπήρξε κάποια έκπληξη.
    Είχα αμφιβολίες για την Σερβία αλλά μόλις την είδα ήμουν σίγουρος πως θα περάσει στον αντίποδα ενώ θεωρούσα πως η Αυστραλία θα τα κατάφερνε μετά το live κατάλαβα πως δεν θα έχει την παραμικρή ελπίδα.
    Πολλά συγχαρητήρια στην Σιλια,ήταν εξαιρετική.Της εύχομαι μια καλή σειρά εμφάνισης στον τελικό.
    Χάρηκα πολύ για τις Σλοβενία, Πορτογαλία γιατί από την αρχή τις είχα ξεχωρίσει.Οσο για την Κροατία όπως έχω πει και παλιότερα δέχομαι να κερδίσει μια χώρα που δεν έχει κερδίσει στο παρελθόν αλλά το τραγούδι όσο κ αν μ αρέσει δεν θα συγκαταλέγεται στους “καλούς”νικητές της Eurovision όταν και αν νικήσει, εκτός του ότι τρέμω για το τι θα δούμε την επόμενη χρονιά.
    Η Ιρλανδία στις επιτροπές για εμένα είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό αλλά θεωρώ πως στο κοινό θα κάνει πολλούς που δεν έχουν ενδιαφερθεί να ψηφίσουν στο παρελθόν τραγούδι να το κάνουν και γι αυτό θα πάει ψηλά.

    Απάντηση
  3. Bakirtzis
    Bakirtzis says:

    Για τα τραγούδια που πέρασαν:
    Σερβία, Πορτογαλία: Μουσική που σε ταξιδεύει και σε ηρεμεί. Πολύ εκλεπτυσμένα τραγούδια. Πραγματική τέχνη
    Κύπρος, Λουξεμβούργο: Δροσερά, ανεβαστικά κομμάτια με φρέσκιες ερμηνεύτριες
    Φινλανδία: Ο ορισμός του κιτς. Όλα τα πράγματα έχουν και ένα όριο κύριοι
    Λιθουανία: Eurovision friendly αν και λίγο generic
    Σλοβενία: Για εμένα η έκπληξη, αλλά αν για τον 10ο έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε Σλοβενία, Πολωνία και Αυστραλία σώζεις τη Σλοβενία, βάση αυτών που είδαμε. Φτωχή σκηνική παρουσία. Παπάδες θα μπορούσαν να είχαν κάνει με το content του τραγουδιού στη σκηνή
    Ιρλανδία: Σατανοτράγουδο με τη βούλα
    Ουκρανία: Γιουροβιζιονιακό, επιβλητικό, epic κομμάτι. Σε κερδίζει
    Κροατία: Αισθητά βελτιωμένος ο Baby Lasagna πάει για τη νίκη. Αν δεν τον “φάνε” τα διαπλεκόμενα του χρόνου πάμε Ζάγκρεμπ

    Απάντηση
  4. ESC8
    ESC8 says:

    Συγχαρητήρια στους φιναλίστ, αλλά και σε όσους δεν τα κατάφεραν, για την προσπάθειά τους. Αν και αδύναμος ημιτελικός, όλες οι παρουσιάσεις ήταν τουλάχιστον αξιοπρεπείς.
    Κύπρος: Θα την πω την αμαρτία μου, περίμενα κάτι ακόμα καλύτερο και μου φάνηκε μακρύ το 3λεπτο, παρά ταύτα, δεν αμφέβαλα ούτε μια στιγμή για την πρόκρισή της. Μπράβο Σίλια, καλή επιτυχία στον τελικό
    Σερβία: Την είχα ξεγραμμένη αλλά όταν την είδα live κατάλαβα πως έστω οριακά θα περάσει. Μπράβο της. Θα μπορούσαμε να δούμε ένα αποτέλεσμα α λα Εσθονία 2023 στον τελικό αλλά ίσως αποτελέσει τροχοπέδη το ότι δεν έχει αγγλόφωνο κομμάτι.
    Λιθουανία: Ήταν σίγουρη η πρόκριση, πολύ ωραίο κομμάτι.
    Ιρλανδία: Μέχρι τις πρόβες το είχα εντελώς ξεγραμμένο. Πλέον δεν αποκλείω να το δω top 5 κοινού στον τελικό. Μεγάλο ερωτηματικό οι επιτροπές.
    Ουκρανία: Πολύ καλή εμφάνιση, ασχέτως του τι θα γίνει το Σάββατο, ίσως κέρδισαν απόψε τον ημιτελικό.
    Πολωνία: Στα στοιχήματα ήταν μέσα, πολλοί το είχαν κομμένο, εγώ θεώρησα ότι μάλλον θα περάσει απόψε, κυρίως λόγω διασποράς, αλλά προφανώς χάθηκε μεταξύ Ουκρανίας και Κροατίας. Πάντως δεν πιστεύω πως έχασε για πολύ τον τελικό, δεν νομίζω να τερμάτισε κάτω από 12ο.
    Κροατία: Σίγουρα δεν είμαι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του κομματιού, αλλά αξιοπρεπέστατη εμφάνιση. Μπορώ να πω ότι είχε winning vibes, αλλά αισθάνομαι και πάλι ότι κάτι λείπει.
    Ισλανδία: Πίστεψα ότι μπορούσε να κάνει την ανατροπή, ενώ το είχα ξεγραμμένο. Αν και πιστεύω πως Πολωνία και Μολδαβία τερμάτισαν ψηλότερα, δεν θα εκπλαγώ αν το δω εν τέλει να τερμάτισε ακόμα και 11ο, όπως και πέρυσι άλλωστε.
    Σλοβενία: Εμένα η Raiven είναι το crush μου, μετά τις πρόβες όμως την είχα οριακά. Απόψε κατάλαβα ότι μάλλον θα περνούσε αλλά δεν την έδωσα εντός στην πρόβλεψή μου. Το καταχάρηκα φυσικά που πέρασε.
    Φινλανδία: Λένε ότι μάλλον πήγε πολύ καλά. Εμένα εξακολουθεί να μου φαίνεται υπερφορτωμένο. Αλλά για να πέρασε μάλλον θα ακολουθήσει μια πορεία α λα Κροατία 2023.
    Μολδαβία: Απόψε το πίστεψα ότι θα κάνει την ανατροπή, την έδωσα εντός. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε, αλλά πιστεύω πως δεν ήταν πολύ μακριά από την πρόκριση. Βέβαια, και 11η να τερμάτισε, όταν έχεις προκριθεί από τον θηριώδη ημιτελικό των 28, και μένεις εκτός στους 15,ε χτυπάει κάπως άσχημα. Ελπίζω να μην αποχωρήσει του χρόνου η Μολδαβία όπως η Ρουμανία φέτος.
    Αζερμπαϊτζάν: Νομίζω τους έκαψε το φουτουριστικό concept, αν ακολουθούσαν την πεπατημένη του ethnic σκηνικού ίσως και να προκρίνονταν. 2ος σερί αποκλεισμός για το Αζερμπαϊτζάν για 1η φορά. Ωστόσο, θα είχε ξαναγίνει αυτό αν το ’14 και ’15 ψήφιζε μόνο κοινό, όμως με τα “αν” δεν γράφεται η ιστορία.
    Αυστραλία: Απόψε μου έκανε ένα κλικ και είπα πως μπορεί να περάσει, αλλά γενικά την είχα ξεγραμμένη και ούτε και απόψε την έδωσα για πρόκριση. Ίσως και να τερμάτισε τελευταία, με πόσους πόντους δεν ξέρω.
    Πορτογαλία: Στην αρχή την είχα εκτός, μετά πείστηκα ότι θα περάσει. Αλλά απόψε κάτι δεν μου κόλλησε στην εμφάνιση και πίστευα θα μείνει εκτός, ειδικά μιας που μου φάνηκε πως η Σερβία ήταν μέσα. Τα κατάφερε τελικά, και είναι μεγαλύτερη η επιτυχία καθώς δεν είχε καθόλου συμμάχους σε αυτόν τον ημιτελικό.
    Λουξεμβούργο: Ήταν δεδομένη η πρόκριση, αλλά δεν μπορώ να πω πως εντυπωσιάστηκα. Δεν νομίζω ότι θα σαρώσει στον τελικό.
    Και δυο λόγια για τους μεγάλους.
    Ηνωμένο Βασίλειο: Θα πήγαινε άνετα για νίκη αν μπορούσε να τραγουδήσει. Θα του κοστίσει στις επιτροπές σίγουρα.
    Γερμανία: Την είχα ξεγραμμένη τελείως αλλά δεν θα εκπλαγώ να βρεθεί κάπου 17-19. Πχ α λα Ελβετία 2022, δηλ καμιά 50αριά πόντους επιτροπές, αλλά ίσως “κουλούρι” από κοινό.
    Σουηδία: Θα πάει καλά σίγουρα επιτροπές, ίσως και κοινό, αλλά φυσικά με τίποτα νίκη.
    Πάμε για β ημιτελικό τώρα.

    Απάντηση
  5. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Σχόλια για την κάθε συμμετοχή:
    01 Κύπρος: φωνητικά πολύ καλή η Σίλια (αν και στην αρχή φάνηκε πολύ αγχωμένη), ωστόσο σκηνικά δεν εντυπωσιάστηκα τόσο. Τα χρώματα πίσω δεν ταιριάζουν, ενώ η εμφάνιση είναι πολύ σκοτεινή. Πολύ ωραίο το πλάνο με τους χορευτές που περπάτησαν γύρω από τη Σίλια στην αρχή σχετικά του τραγουδιού. Το dancebreak θα μπορούσε να είναι πολύ πιο δυναμικό. Η χορογραφία γενικότερα καλή, όχι κάτι wow όμως. Παρ’ όλα αυτά πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα και καλή τύχη το Σάββατο!!!
    02 Σερβία: δουλεμένη και αξιοπρεπής εμφάνιση, αλλά βαρετό τραγούδι. Φωνητικά οκ.
    03 Λιθουανία: σκηνικά και φωνητικά μια χαρά. Μου άρεσε πολύ το dancebreak και ένα πλάνο με τα χέρια στο πάτωμα.
    04 Ιρλανδία: μία από τις πιο άρτιες και εντυπωσιακές εμφανίσεις που έχω δει ποτέ στον διαγωνισμό. Εξαιρετικά πλάνα και κινησιολογία και επιτέλους μια δημιουργική ιδέα. Παρ’ όλα αυτά το “τραγούδι” παραμένει πολύ κακό.
    05 Ουκρανία: πολύ καλή εμφάνιση, λίγο αδιάφορη σκηνικά στα parts με την Jerry. Η alyona alyona εξαιρετική στο ραπ. Πολύ ωραία τα γραφικά με τις σκιές, ενώ το τελευταίο πλάνο που έμοιαζε με πίνακα ζωγραφικής ήταν καθηλωτικό.
    06 Πολωνία: φωνητικά μου άρεσε, σκηνικά ήταν λίγο πολύ αδιάφορο και φορτωμένο αυτό που είδα.
    07 Κροατία: το staging, τα χρώματα, η ερμηνεία ήταν όλα τέλεια. Το κοινό έκανε πραγματικά πολύ μεγάλο χαμό. Ίσως μεγαλύτερο και από αυτόν στη συμμετοχή της Φινλανδίας πέρσι.
    08 Ισλανδία: έκαναν ό,τι μπορούσαν. Τουλάχιστον σκηνικά και φωνητικά ήταν κάτι αξιοπρεπές.
    09 Σλοβενία: τελείως αδιάφορο και σαν άκουσμα και οπτικά. Μόνο το τελευταίο πλάνο ήταν καλό.
    10 Φινλανδία: αν είχε μια λιγότερο κιτς εμφάνιση θα το έβλεπα με άλλο μάτι. Πάντως θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο (Κροατία 2023).
    11 Μολδαβία: επίσης αξιοπρεπές, αλλά δεν είχε καμία ελπίδα. Ωραίο τα γραφικά και το part με το βιολί.
    12 Αζερμπαϊτζάν: δυστυχώς πολύ βαρετό. Ο IIlkin φωνάρα πάντως, καλύτερος από τον βασικό ερμηνευτή.
    13 Αυστραλία: μπορεί να ήμουν ο μόνος, αλλά πραγματικά την απόλαυσα αυτή την εμφάνιση από κάθε άποψη. Μάλλον ήταν το φετινό guilty pleasure μου.
    14 Πορτογαλία: φωνάρα η κοπέλα και ως staging και σκηνοθεσία είχε κάτι το ενδιαφέρον παρά το αδιάφορο τραγούδι.
    15 Λουξεμβούργο: φωνητικά οκ. Κατά τα άλλα πιο αχταρμάς δεν γίνεται. Οι πάνθηρες που πήγαν να τους φάνε ήταν ξεκαρδιστικοί. Κρίμα γιατί θα μπορούσαν να φέρουν κάτι καλύτερο στον διαγωνισμό λόγω και της επιστροφής τους.

    Σχόλια για automatic qualifiers:
    Ηνωμένο Βασίλειο: σαν ιδέα τα σπάει, αλλά όλα πήγαν πολύ άσχημα. Φωνητικά ο Olly με απογοήτευσε, ενώ το ενδυματολογικό (όσο υπήρχε) και η χορογραφία δεν ήταν καθόλου καλά. Πέρα από δύο-τρεις στιγμές ήταν σκέτη αποτυχία.
    Γερμανία: φωνάρα το παιδί. Σκηνικά τίποτα το ενδιαφέρον, αλλά οκ γενικά.
    Σουηδία: φωνητικά μια χαρά ήταν τα διδυμάκια, αλλά το concept της όλης εμφάνισης δεν με εντυπωσιάζει.

    Σχετικά με τα αποτελέσματα:
    9/10 είχα για σήμερα. Είχα Πολωνία εντός και Σλοβενία εκτός. Όταν είδα ότι πέρασε η Σλοβενία κατάλαβα ότι κάποια χώρα που είχα μέσα θα έμενε εκτός Φοβήθηκα για λίγο ότι θα ήταν η Κύπρος, αλλά ευτυχώς όλα καλά. Στο τέλος είχα την ελπίδα ότι θα έμενε εκτός το Λουξεμβούργο, αλλά δυστυχώς δεν. Πάντως λογικά κέρδισε η Κροατία με Ουκρανία και Ιρλανδία να ακολουθούν, θέσεις 4-6 Λιθουανία, Φινλανδία και Πορτογαλία (με τυχαία σειρά), θέσεις 7-9 Κύπρος, Σλοβενία, Λουξεμβούργο (με επίσης τυχαία σειρά) και λογικά Σερβία τελευταία μιας και ανακοινώθηκε πρώτη.

    Σχετικά με το show:
    Ενδιαφέροντα τα opening acts και τα interval (όχι κάτι σπουδαίο όμως, με εξαίρεση τον Τζόνι Λόγκαν φυσικά). Οι παρουσιάστριες φάνηκε ότι δεν είχαν πολλή χημεία, αλλά θα δείξει και στα υπόλοιπα shows. Τα γραφικά έτσι κ’ έτσι, ενώ οι postcards φτηνιάρικες και ίσως οι χειρότερες των τελευταίων ετών. Σχετικά με την ελληνική αναμετάδοση, ο Θανάσης και ο Ζερόμ ήταν καλοί, ωστόσο δεν είχαν πολύ χιούμορ και έκαναν και μερικά λάθη. Για μένα Καπουτζίδης-Κοζάκου είναι αχτύπητο δίδυμο.

    Και πάλι πολλά συγχαρητήρια στην κυπριακή αποστολή! Fingers crossed τώρα για την χώρα μας αν και η πρόκριση είναι δεδομένη! Καλή γιουροβιζιονική εβδομάδα σε όλους μας!

    Απάντηση
  6. CeCe
    CeCe says:

    Η μεγαλύτερη και πιο δυσάρεστη έκπληξη της βραδιάς ήταν οι σχολιαστές. Ανενημέρωτοι, αμήχανοι, ασυντόνιστοι…γενικά εκτός τόπου και χρόνου. Δεν ξέρω αν έχει υπάρξει χειρότερος σχολιασμός, τόσα χρόνια που προβάλλεται ο διαγωνισμός. Μιλούσαν πάνω στα τραγούδια, μπέρδευαν τις χώρες, την σειρά ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και πέραν όλων αυτών ήταν εντελώς άχαροι και κρύοι. Άσε που φαινόταν ότι δεν είχαν ιδέα για την Eurovision. Πραγματικά ελπίζω να ήταν το άγχος και στον 2ο ημιτελικό να είναι καλύτεροι, αλλά κρατάω μικρό καλάθι.

    Απάντηση
  7. Δήμητρα
    Δήμητρα says:

    Πολλά μπράβο στην Κύπρο και κυρίως στη Σιλια η οποία κουβάλησε μόνη της ένα μέτριο τραγούδι και παρόλα αυτά προηγήθηκε χωρίς συμμάχους μάλιστα.

    Τα στοιχήματα ΕΥΤΥΧΏΣ πήγαν κουβά με Σλοβενία και Σερβία και νομίζω ότι αυτό είναι η απόδειξη ότι οι televoting μόνο ημιτελικοί δεν είναι μία τόσο κακή ιδέα. Προκρίθηκαν και οι δύο μπαλάντες του ημιτελικού (Σερβία, Πορτογαλία) και γενικά δεν έχω κανένα παράπονο.

    Απάντηση
  8. John
    John says:

    Ένας ωραίος ημιτελικός με κάπως προβλέψιμα αποτελέσματα εν τελει
    Μακάρι να προκρινόταν το Αζερμπαιτζαν αλλά με το που ακουσα φωνητικά το κομμάτι ήξερα ότι μάλλον έχασε την ελπίδα να προκριθεί

    Απάντηση
  9. barbara
    barbara says:

    Ως προς τα διαδικαστικά, πολύ καλή η έναρξη με Φουρέιρα και λοιπούς, συγκινητικό το διάλειμμα με Johnny Logan, πολύ καλή και η ιδέα με το green room. Kατά τα λοιπά η σταυροειδής σκηνή με θεατές γύρω γύρω είναι σκέτη αποτυχία (δεν υπάρχει περίπτωση η κάμερα να μη δείχνει κόσμο σε κάποια σημεία και αυτό δεν ταιριάζει στην ατμόσφαιρα όλων των συμμετοχών), κάκιστες οι καρτ-ποστάλ και χλιαρό το δίδυμο των παρουσιαστριών. Γενικώς δεν πολυπείθει η ιδέα ότι η Σουηδία τα κάνει όλα καλύτερα. Για τους δικούς μας σχολιαστές τι να πει κανείς, ίσως η χειρότερη επιλογή που έχει κάνει ποτέ η ΕΡΤ και αυτό φαινόταν από την αρχή. Από το άγχος τους να μη φανούν αδιάβαστοι παράθεταν συνεχώς ανούσιες εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες, μπέρδευαν τις συμμετοχές μεταξύ τους και δεν έπειθαν καθόλου με τον προσποιητό ενθουσιασμό τους.

    Ως προς τις συμμετοχές, Ουκρανία, Πορτογαλία, Λιθουανία και Σλοβενία ήταν μακράν οι καλύτερες μιας πολύ αδύναμης βραδιάς και ευτυχώς πέρασαν όλες. Η Κύπρος μια χαρά για την ηλικία της και σίγουρα με πολύ περισσότερη ενέργεια σε σχέση με το Λουξεμβούργο με τα αστεία γραφικά. Η Κροατία δεν παρουσίασε τίποτα που δεν έχουμε δει ήδη στον τελικό τους. Φινλανδία και Ιρλανδία πραγματική ντροπή για τον διαγωνισμό και την EBU που δεν ασκεί κανέναν έλεγχο σχετικά με το τι μπορεί να παρουσιαστεί στη σκηνή, ενώ άλλα κι άλλα όχι μόνο λογοκρίνονται αλλά φτάνουν στο σημείο να ζητήσουν συγγνώμη μέχρι και για το μαντήλι του Saade!

    ‘Ολα τα υπόλοιπα παντελώς αδιάφορα με ειδική μνεία για το Ηνωμένο Βασίλειο που δεν έχει ούτε τραγούδι, ούτε φωνή και αυτό που παρουσίασε σκηνικά ήταν σκέτο μπέρδεμα για τον τηλεθεατή.

    Απάντηση
  10. Alexander
    Alexander says:

    Αίσχος το ότι προκρίθηκε η Φινλανδία! Δυστυχώς κάτι τέτοιες συμμετοχές δικαιώνουν όλους αυτούς που αποκαλούν τη Eurovision «τσίρκο» και «πανηγυράκι». Στη θέση της θα ήθελα Αζερμπαϊτζάν ή Πολωνία που μπορεί να ήταν μέτρια αλλά τουλάχιστον είχαν αξιοπρεπή εμφάνιση. Επίσης δεν μπορώ να πω ότι χάρηκα με την πρόκριση της Σλοβενίας—συγνώμη, αλλά δεν ήταν εμφάνιση αυτή για τελικό. Η μόνη που μου έβγαλε winner vibes και με έκανε να την ψηφίσω (μένω Κύπρο) ήταν η Κροατία. Πάλι καλά που πέρασε και η Κύπρος, η Σίλια ήταν αρκετά καλή και θα ήταν άδικο να αποκλειστεί μέσα σε όλη αυτή τη μετριότητα που είδαμε.

    Απάντηση
  11. Dim
    Dim says:

    Ντροπή για τον διαγωνισμό ότι επέτρεψαν συμμετοχές σαν της Ιρλανδίας, της Φιλανδίας, της Αγγλίας κλπ…
    Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα όριο και να προσεχτεί το επίπεδο κάθε παρουσίας αν θέλουν ο διαγωνισμός να έχει μέλλον.
    Και μέσα σ’ αυτήν την αηδία, φέρνεις τον Τζόνι Λόγκαν. Τι δουλειά έχει ο μέγας αυτός τραγουδοποιος στη σημερινή κατάντια αυτού του σόου;

    Απάντηση

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] ένα recap όσων έγιναν εχθές στον Α’ Ημιτελικό. Μπορείτε εδώ να δείτε τα […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *