Ισραήλ: Οι στίχοι του «Hurricane» της Eden Golan!

Αποκαλύφθηκαν οι νέοι στίχοι για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision. Το “October Rain” έχει αντικατασταθεί και το νέο τραγούδι, που ονομάζεται “Hurricane”, έχει λάβει την πολυπόθητη έγκριση  από την EBU. Η δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ έδωσε στην δημοσιότητα τους στίχους που θα ερμηνεύσει η Eden Golan στη μεγάλη σκηνή της Σουηδίας.

Μεγάλο μέρος του τραγουδιού είναι πανομοιότυπο με την αρχική του έκδοση εκτός από αλλαγές που παραπέμπουν στον πόλεμο και στις εξελίξεις στην χώρα. Η πιο σημαντική αλλαγή είναι στους εβραϊκούς στίχους που έρχονται στο τέλος του τραγουδιού.

Οι νέες στίχοι στα εβραϊκά αναφέρουν τα εξής: «Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, μόνο προσευχές, ακόμα κι αν είναι δύσκολο να σε βλέπω, να μου αφήνεις πάντα ένα μικρό φως».

Το αρχικό κείμενο, από την άλλη πλευρά, πραγματευόταν τους πεσόντες, τους δολοφονημένους και την κατάσταση στη χώρα: «Δεν μένει αέρας να αναπνεύσω, ούτε μέρος, ούτε εγώ, από μέρα σε μέρα, όλοι είναι καλά παιδιά, ο καθένας τους.»

Αλλαγές όμως υπάρχουν και στο αγγλικό μέρος. Οι αρχικοί στίχοι του τραγουδιού, επικεντρώθηκε στους «συγγραφείς της ιστορίας», αλλά στην τρέχουσα έκδοση απευθύνεται μόνο σε παίκτες μιας ορχήστρας.

Μια άλλη αλλαγή είναι η αντικατάσταση της λέξης «λουλούδια», που υποδηλώνει θύματα πολέμου. αντικαταστάθηκε με τις «εξουσίες». Όπως ήταν αναμενόμενο, η φράση «October Rain», που επαναλήφθηκε πολλές φορές, παραλείφθηκε εντελώς από το κείμενο.

Σε αντίθεση με τους στίχους, να σημειωθεί ότι η μελωδία παρέμεινε αναλλοίωτη. Είναι μια δυνατή, συναισθηματική και όμορφη μπαλάντα που θα αποκαλυφθεί απόψε στην πλήρη της μορφή.

Ακολουθούν οι αγγλικοί στίχοι του τραγουδιού:

____ symphony, playing with me,
Look into my eyes and see
People walk away but never say goodbye
Someone stole the moon tonight,
Took my light,
Everything is black and white
Who’s the fool who told you boys don’t cry?
Hours and hours and powers
Life is no game but it’s happen
While the time goes by…
Every day i’m losing my mind
Holding on in this mysterious ride
Dancing in the storm, i got nothing to hide
Take it out and leave the world behind
Baby, promise me you hold me again
I’m still taken from this hurricane,
This hurricane

Το video clip του τραγουδιού θα ανακοινωθεί στις 23.00 εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=lJYn09tuPw4

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *