Ισλανδία: Ισραηλινή επιρροή πίσω από τη νίκη της Hera Björk!

Σύμφωνα με τον Ισλανδικό τύπο ο Ισραηλινός ραδιοτηλεοπτικός φορέας KAN βρίσκεται πίσω από την εκστρατεία εναντίον του Bashar Murad.

Ο Ισραηλινός Yogev Segal που οργάνωσε την εκστρατεία εναντίον του Bashar Murad στο Söngvakeppnin, το σόου ανάδειξης της συμμετοχής της Ισλανδίας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, σύμφωνα με τον Ισλανδικό ιστότοπο MANNLÍF, είναι υπάλληλος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα του Ισραήλ. Ο Yogev Segal είναι ιδρυτής μιας ομάδας συζήτησης στο Facebook η οποία απευθύνεται σε Ισλανδούς που υποστηρίζουν το Ισραήλ.

Ο Yogev Segal φαίνεται να προέτρεψε όλα τα μέλη της ομάδας αυτής να ψηφίσουν υπέρ της Hera Björk στον τελικό του Söngvakeppnin 2024. Πρότεινε δηλαδή οι υποστηρικτές του Ισραήλ στην Ισλανδία να προτρέψουν όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται να ψηφίσουν υπέρ του τραγουδιού της Hera Björk. Ήταν σύμφωνα με τον ίδιο ο ασφαλέστερος τρόπος προκειμένου να μην υπάρξει κάποιος Παλαιστίνιος στη σκηνή του διαγωνισμού στη Σουηδία το Μάιο.

Εντός της προαναφερθείσας ομάδας, ο Segal παραδέχεται ότι εργάζεται για την ισραηλινή κρατική τηλεόραση, KAN, η οποία, όπως και η ισλανδική, είναι υπεύθυνη για τη συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovison. Προτείνει ότι το ρεπορτάζ για την εκστρατεία του είναι νερό στο μύλο των θεωριών συνωμοσίας. Τέλος ισχυρίζεται πως το Ισραήλ δεν είχε κάποιο ενδιαφέρον για τον Ισλανδικό εθνικό τελικό.

Για την ιστορία το Söngvakeppnin 2024 κέρδισε η Hera Björk με το τραγούδι “Scared of Heights”, ωστόσο φέτος η συμμετοχή της χώρας δε θεωρείται σίγουρη, καθώς το θέμα της σύρραξης στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και της συμμετοχής του πρώτου στο διαγωνισμό αποτελεί σημείο τριβής στη δημόσια σφαίρα της Ισλανδίας. Η τελική απόφαση για το αν θα λάβει μέρος το νησί του πάγου και της φωτιάς στο Μάλμε αναμένεται σήμερα.

Πηγή: SAMSTÖÐIN

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα γύρω από την Eurovision 2024!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *